Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogy hozzak fel anyagi jellegű...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy hozzak fel anyagi jellegű dolgokat a barátomnak?

Figyelt kérdés
Együtt élünk a barátommal már fél éve, előtte is együtt éltünk, együtt laktunk, csak nem mint egy pár, ez azóta változott. Én tanulok és dolgozom mellette, ő főállásban dolgozik. Nem tudom, mennyit keres, nem is az én dolgom, de azért gondolom jobban, mint én. A lakást felesbe fizetjük, viszont a konyhára inkább én költök. Én szeretem, ha van itthon minden, és ha van minden nap főtt kaja. A fizetésem elég nagy része a lakásra megy el, a maradék pedig általában a konyhára, tisztító szerekre, stb. Ő magától nem vesz semmi ilyesmit, és mindig azt mondja, ha kell valami, szóljak. De ő is itt lakik, látja, ha nincs mosogatószer, vagy bármi, nem hiszem, hogy nekem kéne mindig szólnom, persze szoktam szólni, de nem mindig. Én többször tartok nagybevásárlást, nyilván ha velem jön, ő fizet, de MAGÁTÓL semmi ilyesmit nem csinál. A mostani problémám az, hogy full semmi pénzem nincs, ő pedig eladott valamit, amiből lett pénz. Akar venni valamit az eladott dolog helyett, de nem most, de ez nem is lényeges, a lényeg, hogy itt vagyunk hónap elején, pénz nélkül, kivéve ugye az ő pénzét, és roppant ideges vagyok, vagy épp zavar, hogy eszébe sincs ahhoz a pénzhez hozzányúlni, én pedig itthon vagyok most és azon agyalok, mit főzzek, mi hogy legyen. Valahol zavar, hogy a fizetésem ránk megy el, az ő fizetése a lakbér ráeső részére és saját magára, tehát én kettőnkért teszek mindent, ő magáért, ő előbb kap fizetést, vesz pár dolgot, de hogy legyen itthon valami, majd az én fizetésemet kell elköltenem. Nem tudom, mikor vettem magamnak utoljára bármit, ő meg cigit vesz minden nap, a városba kajáldákba eszik, amivel ismétlem, nincs baj, csak maga a tény, hogy ő azért tudja ezt megtenni, mert "takarékoskodik" a fizetésével, magyarul semmire nem költ. Nem tudom, hogy hozzam fel neki, és nagyon zavaros lett, nem a pénze kell, vagyis ilyen formában de, hogy aminek itthon anyagi vonzata van, abba szálljon bele, legyen felesbe, mert tökre nem úgy van. És sokszor megbeszéltük már, olyankor egy darabig oké aztán megint feledésbe merül, és annyiszor megfogadta,, hogy nem veszek semmit én se ide, csak amit muszáj, de nem bírom nézni, ha üres a hűtő, ha nem főzök. Úgy érzem magam, mint egy többgyerekes anya, holott 23 éves vagyok, ő pedig 26. Remélem értitek a problémámat, eléggé össze-vissza írtam le, nem akarok követelőző lenni, de én mikor egyedül voltam, tökéletesen elég volt a pénzem, pedig kevesebbet kerestem, most többet és ketten is vagyunk, két fizetéssel, és még rosszabbul állok, mint anno.. Néha azt érzem, hogy jobb lenne egyedül, mert így félrerakni se tudok, pedig eddig mindig tudtam, a hónap közepén már takarékoskodnom kell, stb.

2022. febr. 2. 12:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/88 anonim ***** válasza:
95%
Jelenleg élősködik rajtad és ez őt a leírtak szerint egyáltalán nem zavarja. Azt kell csinálni, hogy kijelöltök egy havi keretet, amit ketten fele-fele dobtok össze és abból intézitek ami a lakásba, konyhába, hűtőbe kell. A többi pénzzel meg mindenki azt csinál amit akar. Így neked is marad, és ő is beszáll.
2022. febr. 2. 12:43
 2/88 Dr.med.habil. Genya ***** válasza:
89%

Én értem amit akarsz, de ne haragudj, ezt én sosem értettem.

Érdemben minden éjjel összefekszel egy emberrel, akivel beszélgetni sem tudsz?!

De vágod, ilyenkor mindig az jut eszembe, a pasi megkérdezi: "kicsim, ma lehetne esetleg a hátsóbejárt?", te igent mondasz, de ilyen ALAPVETŐ dolgot meg nem tudsz megbeszélni vele. :D

Fél éve együtt agytok, és már előtte is együtt laktatok.

Mi a koliban 4-en aludtunk egy szobában, mégis 1 hét után meg tudtuk beszélni az ilyen csetlő botló szobai használatos anyagiakat, pedig még csak nem is smaciztunk :D

Érted...

BTW: egy ilyen fiú, akinek fel se tűnik, hogy nincs otthon mosógatószer, de soha...háát...

2022. febr. 2. 12:43
 3/88 anonim ***** válasza:
38%
költözz el
2022. febr. 2. 12:44
 4/88 anonim ***** válasza:
95%

Nem kell finomkodni. Egy 8 órában dolgozó férfi élősködik egy diáklányon.

Rengeteg ilyen van, de érdekes, az itteni incelek szerint csak a nők a lehúzosok.

2022. febr. 2. 12:47
 5/88 anonim ***** válasza:
82%

Megertelek.

Nem lennek egyutt ilyen dedos sraccal, de te tudod.

Praktikus tipp/megoldas:

Toltsetek le a Tricount vagy a Splitwise app-ot. Beszeljetek meg, hogy ki milyen aranyban szall be (javasolhatsz 60-40-et pl., mert te szerzed be a dolgokat) a kozos bevasarlasokba.

Minden alkalommal, amikor megveszed a tisztitoszert, beirod az app-ba az osszeget, o is igy tesz. Igy nem kell minden alkalommal kivesezni a dolgot, hanem mennek a koltsegek az o "szamlajara" is.

Mi is igy csinaljuk, es altalaban nagyjabol ki van egyenlitve a dolog (az app mutatja, hogy most epp ki tartozik kinek), ezert nem kell utalgatni, keszpenzezni. Ha akarjatok, 2-3 havonta kiegyenlithetitek a szamlat.

2022. febr. 2. 12:59
 6/88 anonim ***** válasza:
95%

Csinálj egy listát hogy mire mennyit költesz egy hónapban, majd told az orra elé hogy áll az egyenleg. Szerintem ez megbeszélés kérdése. Vannak pasik, akiket nem érdekel hogy van e otthon mosószer, mert ha nő van a háznál, "az az ő dolga" hozzáállást gyakolrolják, még akkor is, ha előtte egyedül élt, és pontosan tudja hogy ha elfogyott, venni kell.

Nincs itt semmi gond, adna is, csak te nem mersz kérni. Merj kérni, adni fog, és vásárolj be. Ha ez így megy tovább, ahogy, akkor ezt fogja megszokni. Meg kell beszélni!

2022. febr. 2. 13:02
 7/88 anonim ***** válasza:
94%

Ha elmentek bevásárolni, és szó nélkül kifizeti, akkor még csak nem is egy fillérbaszóval élsz! Mi akadályoz benne, hogy elmondd, hogy nincs pénzed?

Neked van igényed rá, hogy a készletek fel legyenek töltve, akkor tegyétek ezt közösen hetente. Nem az a megoldás, hogy néma vagy, és mindent rendezel.

2022. febr. 2. 13:02
 8/88 A kérdező kommentje:
Nem szoktam finomkodni itthon, de már többször felhoztam a témát, és mint említettem, ideig-óráig javult a dolog, aztán minden ugyanolyan maradt. Alapvetően kedves, meg nem olyan borzalmas, de ez az anyagi dolog, ami engem nagyon zavar, mert bár én nem dolgozom minden nap, de amikor igen, akkor 10 óránál kevesebbet soha, csak többet, és mikor nincs egyetem, akkor szoktam 13 meg 15 órázni x napot egymás után. Ezzel azt akarom mondani, hogy én úgy érzem, megdolgozok és megszenvedek ezért a pénzért, míg ő irodai környezetben lazán elvan, vagy home office, és nem szólom le senki munkáját, de azért néha nem értem, ő miért kapja a fizetését.. A legnagyobb bajom, és erre lehet azt mondani, hogy akkor így jártam és én vagyok a balfék, és ez igaz is, hogy nem szeretnék függni senkitől és eltartott lenni, és nagyon nehezen hozom fel pl azt, hogy ő adjon xy forintot, és én is annyit hozzáteszek és abból finanszírozok mindent. Én azt kértem, hogy ő maga vegye észre, mi kell és mi hiányzik és menjen vegye meg. Ez az, ami nagy ritkán összejön. Ha épp jön hazafelé, felhív, hogy kell-e valami a boltból, de ha pl dolgozom én is, és azt mondom, nem tudom, akkor volt már, hogy mivel nem tudom, ő nem vett semmit. És ez az én balfszságom, mert én egyáltalán nem vagyok ilyen, hogy egy semmilyen ember mellett maradjak, sokkal határozottabb vagyok, és legszívesebben elköltöznék, de ebből a pénzből nem tehetem meg.. Illetve a kaucióm, amit szeretnék innen visszakapni, de még több, mint fél év a szerződés lejártáig, és van egy macskánk is, amivel a költözés nehezebb. Annak is én veszek kaját már nem tudom, mióta, és már annyira elegem van. Ő eszik gyrost, burgert, stb-t, mert dolgozik és nem visz itthonról kaját, és esküszöm, az előbb átolvastam a kérdésemet és sírva fakadtam, mert a kicseszett fizetésem mellett nincs pénzem. Ha munkanélküli diák lennék, megérteném, de így nem. És azon gondolkoztam, hogy a maradék 2ezremből, mert annyi pénzem van, elmegyek és én is veszek cigit vagy veszek valami hülyeséget, és akkor oldja meg mindenki, ahogy akarja, de magammal csesznék ki. Nyilván nem hagyna éhenhalni, de az hiányzik, hogy megkérdezze, hogy kell-e valami, hogy feljánlja, mert kínosnak érzem, hogy most pl kérjek tőle, mert olyan dolgot adott el és abból van pénze, ami közel állt a szívéhez, és másra gyűjt, de úgy vagyok vele, hogy felnőttként mérlegelni kéne a dolgokat, és én hasonló helyzetbe azt mondanám, hogy most más fontosabb, mint laptopot venni, kiveszek abból a pénzből, és majd visszateszem. De ennek így semmi értelme
2022. febr. 2. 13:04
 9/88 A kérdező kommentje:
Az utolsó 3 válaszolónak: igazatok van egyébként, és a következő fizetésemmel más lesz a helyzet, nem csinálom ezt többet
2022. febr. 2. 13:08
 10/88 anonim ***** válasza:
100%

"De ő is itt lakik, látja, ha nincs mosogatószer"

Ha mindig te mosogatsz, a büdös életben nem fogja észrevenni. Mint ahogy semmit, amit csak te használsz.

Egyébként meg ha egy férfi azt mondja, hogy szólj, ha kell valami, akkor ezt szó szerint is érti: amíg nem szólsz, addig minden rendben van. És nem kezd el azon gondolkodni, hogyhogy soha nem kell venni ebből vagy abból újat. Vagy ha kell, akkor hogyhogy sosem kell neki abba fizetnie.

2022. febr. 2. 13:25
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!