Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogy hozzak fel anyagi jellegű...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy hozzak fel anyagi jellegű dolgokat a barátomnak?

Figyelt kérdés
Együtt élünk a barátommal már fél éve, előtte is együtt éltünk, együtt laktunk, csak nem mint egy pár, ez azóta változott. Én tanulok és dolgozom mellette, ő főállásban dolgozik. Nem tudom, mennyit keres, nem is az én dolgom, de azért gondolom jobban, mint én. A lakást felesbe fizetjük, viszont a konyhára inkább én költök. Én szeretem, ha van itthon minden, és ha van minden nap főtt kaja. A fizetésem elég nagy része a lakásra megy el, a maradék pedig általában a konyhára, tisztító szerekre, stb. Ő magától nem vesz semmi ilyesmit, és mindig azt mondja, ha kell valami, szóljak. De ő is itt lakik, látja, ha nincs mosogatószer, vagy bármi, nem hiszem, hogy nekem kéne mindig szólnom, persze szoktam szólni, de nem mindig. Én többször tartok nagybevásárlást, nyilván ha velem jön, ő fizet, de MAGÁTÓL semmi ilyesmit nem csinál. A mostani problémám az, hogy full semmi pénzem nincs, ő pedig eladott valamit, amiből lett pénz. Akar venni valamit az eladott dolog helyett, de nem most, de ez nem is lényeges, a lényeg, hogy itt vagyunk hónap elején, pénz nélkül, kivéve ugye az ő pénzét, és roppant ideges vagyok, vagy épp zavar, hogy eszébe sincs ahhoz a pénzhez hozzányúlni, én pedig itthon vagyok most és azon agyalok, mit főzzek, mi hogy legyen. Valahol zavar, hogy a fizetésem ránk megy el, az ő fizetése a lakbér ráeső részére és saját magára, tehát én kettőnkért teszek mindent, ő magáért, ő előbb kap fizetést, vesz pár dolgot, de hogy legyen itthon valami, majd az én fizetésemet kell elköltenem. Nem tudom, mikor vettem magamnak utoljára bármit, ő meg cigit vesz minden nap, a városba kajáldákba eszik, amivel ismétlem, nincs baj, csak maga a tény, hogy ő azért tudja ezt megtenni, mert "takarékoskodik" a fizetésével, magyarul semmire nem költ. Nem tudom, hogy hozzam fel neki, és nagyon zavaros lett, nem a pénze kell, vagyis ilyen formában de, hogy aminek itthon anyagi vonzata van, abba szálljon bele, legyen felesbe, mert tökre nem úgy van. És sokszor megbeszéltük már, olyankor egy darabig oké aztán megint feledésbe merül, és annyiszor megfogadta,, hogy nem veszek semmit én se ide, csak amit muszáj, de nem bírom nézni, ha üres a hűtő, ha nem főzök. Úgy érzem magam, mint egy többgyerekes anya, holott 23 éves vagyok, ő pedig 26. Remélem értitek a problémámat, eléggé össze-vissza írtam le, nem akarok követelőző lenni, de én mikor egyedül voltam, tökéletesen elég volt a pénzem, pedig kevesebbet kerestem, most többet és ketten is vagyunk, két fizetéssel, és még rosszabbul állok, mint anno.. Néha azt érzem, hogy jobb lenne egyedül, mert így félrerakni se tudok, pedig eddig mindig tudtam, a hónap közepén már takarékoskodnom kell, stb.

2022. febr. 2. 12:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/88 anonim ***** válasza:
100%
Rakjatok be egy fix összeget mindketten. Ha marad akkor átviszitek következő hónapra. A többivel meg mindenki azt csinál, amit akar.
2022. febr. 2. 13:31
 12/88 A kérdező kommentje:
Igen, ez az összegberakás tényleg jó ötlet és nekem is eszembe jutott már, bármilyen kínosnak érzem, akkor is fel fogom vetni az ötletet, mert ezt már nem akarom így csinálni. Köszönöm mindenkinek! :)
2022. febr. 2. 13:37
 13/88 anonim ***** válasza:
35%

Azért van itt ellentmondás rendesen. Azt várod, hogy felajánlja, hogy vásárol. De előtte pár sorral írod, hogy van, hogy hazafelé megkérdezi. Rendben, kapásból nem tudtad, de volt benne hajlandóság.

Szerintem itt alapvetően nem ez a vásárlás a konfliktus oka (bár ezek szerint nincs konfliktus, mert kétlem, hogy ezt neki így elmondtad volna), hanem hogy szúrja a szemed, hogy az ő “élete” könnyebb. Beszéljétek meg, de ezt leírták már előttem.

2022. febr. 2. 13:40
 14/88 anonim ***** válasza:
70%

Teljes mértékben megértelek, Kérdező. A barátod élösködik rajtad és nemcsak anyagiakban. Te vásárolsz be az esetek többségében, te töltöd fel a hűtőt, te főzöl, te intézed a tisztítószereket, a macskátokat, te gondoskodsz róla és logisztikázol, hogy mindig minden legyen otthon, míg ő ha néha eszébe jut, fizet egy-egy bevásárlást. Meg mi az, hogy megkérdezi, kell-e valami? Ő talán nem ugyanott lakik? Miért nem néz körül, miért téged hivogat? Miért neked kell egyedül észben tartani, mi van otthon és mi nincs?

Ez a kapcsolat kizsákmányoló, és nem kellene 23 évesen ilyen szerepben lenned. (Mondjuk semmikor sem.)

Biztosan nem lennék szívbajos, magától sosem fogja észrevenni, mekkora gáz a viselkedése, így hát beszélnék vele. És ne érezd magad egy percig sem kellemetlenül, érezze magát ő szarul, mert ő viselkedik úgy, mint valami taknyos hülyegyerek, pedig viselkedhetne úgy is, mint egy férfi.

Beszéld meg vele, hogy ebben a formában nem fenntartható az életviteletek, rád jóval nagyobb teher hárul mind anyagi, mind mentális értelemben. Igazságosan kell megosztani a terheket és a felelősséget, ami nem is feltétlenül 50-50%, amikor ő dolgozik teljes állásban, te meg még tanulsz. Persze, felezgethettek úgy is, mint a lakótársak, csak nem tudom, annak mi értelme egy párkapcsolatban.

Az viszont biztos, hogy nem főznék rá, kaját is csak magamnak vennék, de mielőbb elbeszélgetnék vele, hogy meddig gondolta elnézni ezt a helyzetet.

A kérdést egyébként figyelmébe ajánlanám a sok incelnek, amikor sorban jönnek fikcióikkal, hogy a nők hogyan húzzák le anyagilag a férfiakat, amikor rendszerint a férfi élősködik anyagilag és érzelmileg is a nőn, csak valahogy a valóságot nem képes befogani az agyuk.

2022. febr. 2. 13:44
 15/88 anonim ***** válasza:
71%

"De előtte pár sorral írod, hogy van, hogy hazafelé megkérdezi. Rendben, kapásból nem tudtad, de volt benne hajlandóság."

Ha mosogatok, és észreveszem, hogy fogy a mosogatószer, felírom. Ugyanígy minden egyébbel. Nem a nő dolga számontartani ezeket.

2022. febr. 2. 13:48
 16/88 anonim ***** válasza:
60%
#15 Azért ne túlozzunk már… Voltál te már kizsákmányoló kapcsolatban? Az nem itt kezdődik.
2022. febr. 2. 13:49
 17/88 anonim ***** válasza:
19%
Nem tudom, én nem várom el a pasimtól hogy betéve tudja van e tisztítószer otthon, azt viszont elvárom, hogy a kocsimat elvigye olajcserére, és fizesse ki, mert az ilyen pasis dolgok meg emgem nem érdekelnek.
2022. febr. 2. 13:49
 18/88 anonim ***** válasza:
19%
#16 Egyetértek ebben. Csak annyit írtam le, hogy nem olyan fekete-fehér ez a leírt történet SZERINTEM. Kicsit belelovallta itt magát pár ember a dologba, le is pontoztak nyilván.
2022. febr. 2. 13:52
 19/88 A kérdező kommentje:
Az zavar, igen, hogy az ő élete könnyebb, mert úgy könnyebb, hogy nagy részben én könnyítem meg. És mikor nekem lenne erre szükségem, akkor ezt nem kapom meg viszont. Mindig más munkám van, diákmunkák, nem egy állandó hely, szóval ezeket vadászni kell, meg is teszem, el is megyek, dolgozok is, és ami miatt kiírtam a kérdést, az az, hogy hónap eleje van, és én a saját pénzemet osztom be, hogy legyen NEKÜNK főtt étel, ő elment a boltba valamikor a hétvégén, és vett zsemlét, kenyeret, szalámit meg gyümölcslevet. Ha én elmegyek a boltba, akkor megveszem ugyanezeket, meg főznivalót. Sokszor mondtam már neki, hogy kéne itthonra ez-az, ha hónap végén mondtam, akkor mindig az volt, hogy oké, következő hónapba. Pl. a függöny a konyhába elvileg fehér, de egyébként szürke és itt-ott lyukas, ez volt itt, mikor beköltöztünk, hiába mostam ki, fehérebb nem lett. Majd következő hónapba veszünk, eltelt már pár következő hónap. Az bánt, hogy ő elmegy dolgozni, és szerinte ezen kívül más teendője nincs. Azt érzem, hogy nem kapcsolat ez, hanem a régi lakótársi viszony, és én költök mindenre, és az bánt, és csak az, hogy nincs pénzem, mert mindenem elmegy erre a putrira, neki pedig van, de eszébe se jut venni semmit. Én vagyok a hibás, hogy itt vagyok pénz nélkül, de mint mondtam, többet ez nem lesz, mert míg egyedül voltam, sosem volt olyan, hogy nem veszek ezt-azt, mert hónap vége van, vagy épp eleje, mindig volt pénzem, most pedig nincs. Valahol bennem van az is, hogy én adok, adok, adok, de alig kapok vissza valamit, szóval ez egy összetett probléma, de úgy érzem, nem fogok vele mindent megbeszélni, mert értelmetlen, soha nem változik semmi, egyszerűen csak elengedem, és újra mindenkinek meglesz a saját része a hűtőbe, és leszünk újra lakótársakként, mert ez már annyira összetett de nem tudom eldönteni, hogy én várok el túl sokat, vagy mivan
2022. febr. 2. 13:52
 20/88 anonim ***** válasza:
81%
Számold össze mennyi pénzre van szükséged, hogy fedezni tudd a kettőtök életét. Lakbér, rezsi, kaja, stb legyen mondjuk 100-240e/hó. Megbeszéled vele, hogy ennyit költötök egy hónapban és szeretnéd, ha a részét fedezné hiszen együtt éltek. Innentől nincs más dolga, mint automatikus utalaskent beállítani az összeget, így arra se kell figyelni.
2022. febr. 2. 13:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!