Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogy hozzak fel anyagi jellegű...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy hozzak fel anyagi jellegű dolgokat a barátomnak?

Figyelt kérdés
Együtt élünk a barátommal már fél éve, előtte is együtt éltünk, együtt laktunk, csak nem mint egy pár, ez azóta változott. Én tanulok és dolgozom mellette, ő főállásban dolgozik. Nem tudom, mennyit keres, nem is az én dolgom, de azért gondolom jobban, mint én. A lakást felesbe fizetjük, viszont a konyhára inkább én költök. Én szeretem, ha van itthon minden, és ha van minden nap főtt kaja. A fizetésem elég nagy része a lakásra megy el, a maradék pedig általában a konyhára, tisztító szerekre, stb. Ő magától nem vesz semmi ilyesmit, és mindig azt mondja, ha kell valami, szóljak. De ő is itt lakik, látja, ha nincs mosogatószer, vagy bármi, nem hiszem, hogy nekem kéne mindig szólnom, persze szoktam szólni, de nem mindig. Én többször tartok nagybevásárlást, nyilván ha velem jön, ő fizet, de MAGÁTÓL semmi ilyesmit nem csinál. A mostani problémám az, hogy full semmi pénzem nincs, ő pedig eladott valamit, amiből lett pénz. Akar venni valamit az eladott dolog helyett, de nem most, de ez nem is lényeges, a lényeg, hogy itt vagyunk hónap elején, pénz nélkül, kivéve ugye az ő pénzét, és roppant ideges vagyok, vagy épp zavar, hogy eszébe sincs ahhoz a pénzhez hozzányúlni, én pedig itthon vagyok most és azon agyalok, mit főzzek, mi hogy legyen. Valahol zavar, hogy a fizetésem ránk megy el, az ő fizetése a lakbér ráeső részére és saját magára, tehát én kettőnkért teszek mindent, ő magáért, ő előbb kap fizetést, vesz pár dolgot, de hogy legyen itthon valami, majd az én fizetésemet kell elköltenem. Nem tudom, mikor vettem magamnak utoljára bármit, ő meg cigit vesz minden nap, a városba kajáldákba eszik, amivel ismétlem, nincs baj, csak maga a tény, hogy ő azért tudja ezt megtenni, mert "takarékoskodik" a fizetésével, magyarul semmire nem költ. Nem tudom, hogy hozzam fel neki, és nagyon zavaros lett, nem a pénze kell, vagyis ilyen formában de, hogy aminek itthon anyagi vonzata van, abba szálljon bele, legyen felesbe, mert tökre nem úgy van. És sokszor megbeszéltük már, olyankor egy darabig oké aztán megint feledésbe merül, és annyiszor megfogadta,, hogy nem veszek semmit én se ide, csak amit muszáj, de nem bírom nézni, ha üres a hűtő, ha nem főzök. Úgy érzem magam, mint egy többgyerekes anya, holott 23 éves vagyok, ő pedig 26. Remélem értitek a problémámat, eléggé össze-vissza írtam le, nem akarok követelőző lenni, de én mikor egyedül voltam, tökéletesen elég volt a pénzem, pedig kevesebbet kerestem, most többet és ketten is vagyunk, két fizetéssel, és még rosszabbul állok, mint anno.. Néha azt érzem, hogy jobb lenne egyedül, mert így félrerakni se tudok, pedig eddig mindig tudtam, a hónap közepén már takarékoskodnom kell, stb.

2022. febr. 2. 12:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/88 anonim ***** válasza:
82%

Megertelek.

Mondjuk a kerdesedben az van, hogy anyagi jellegu dolgokrol van szo.

De kesobb mar azt irod, hogy azt szeretned, "vegye eszre magat", emlekezzen a haztartasra, ami sokkal nehezebb dio.

Az anyagi reszet pl. ho eleji kozos persellyel, vagy a telefonos alkalmazasokkal meg lehet oldani.

Ha azt akarod, tudja, mit kell venni, a Bring nevu bevasarlolista appot ajanlom, a csaladom es mi is azt hasznaljuk. Es nalunk is en irogatom fel a bevasarlolistara a dolgokat, nem a baratom, ezt elfogadtam (de nyilvan jo lenne, ha kihalnanak vegre ezek a tanult nemi szerepek:( ).

De ha az a fontos, hogy ez NEKI LEGYEN FONTOS, akkor felejtsd el az egeszet, mert nem fog megvaltozni.

2022. febr. 2. 15:17
 42/88 anonim ***** válasza:
74%

Egyetertek azzal, hogy az idodet vesztegeted.

Keressetek lakotarsat a helyedre, aki atveszi a kauciot! Es koltozz el - szerintem ilyen rendszereto embernek nem valo haverokkal kozos lakas.

2022. febr. 2. 15:18
 43/88 anonim ***** válasza:
29%

38-as Eddig az volt a gond, hogy nem tesz bele anyagilag. Most azt írod, hogy ő mindent áll, de csinálni nem akarja. Te nem érzel icipici ellentmondást?

A wc ülőkés sztori cuki volt, nyilván minden nyomod látszik alatta, menstruáció, hasmenés stb. Ha vendég jön mindenki különös gondossággal takarít, simán mondhattad volna, hogy tegye ő.

2022. febr. 2. 15:27
 44/88 anonim ***** válasza:
58%
Probléma van a kommunikációval, értékrenddel, takarítással, együttéléssel... Szerintem ne arra keress választ, hogyan oldhatóak meg a pénzügyi gondok, hanem mihamarabb zárd le a kapcsolatot és költözzetek külön. Máshová is társulhatsz lakótársként, nem muszáj egész albérletet neked fizetned. Így majd nem kell más után takarítanod és nem is élősködik rajtad.
2022. febr. 2. 15:37
 45/88 wzz ***** válasza:
21%

Ez hogy a francba lenne kizsákmányoló kapcsolat? Azt írtad a párod hazafele megkérdezi, hogy kell -e valamit hozni, és hogyha bármire szükséged van csak szólj neki. Hol a probléma? Én elsősorban egy kis irigységet érzek abban, hogy a párod többet keres illetve több dolgot engedhet meg magának. A legtöbb férfi rém egyszerűen működik és nem nagyon gondolják túl a dolgokat, ha az én párom várná el tőlem, hogy tudjam mikor fogy el otthonról a mosószer valószínűleg lelépnék mellőle, mert én sem várom el egy nőtől, hogy ugyanezt meg tudja mondani. Szerintem amíg fizeti a bevásárlást és hajlandóságot mutat arra, hogy szükség és probléma esetén fordulhatsz hozzá addig ez a legkevésbé sem kizsákmányoló kapcsolat.

Kedves kérdező szerintem túlságosan "női fejjel" gondolkozol és ezt nem sértésként írom mert nincs ezzel baj, de nem minden esetben kell túlgondolni. Mint mondtam a férfiak/fiúk nagy része marha egyszerűen működik és az esetek nagy százalékában ha azt mondja, hogy ha bármire szükséged van szólj neki az tényleg úgy van.

Beszéljétek át, akik meg azt írják kizsákmányoló kapcsolatban élsz azokra meg egy percig se hallgass mert az nem itt kezdődik. Sőt, szerintem örülj hogy számíthatsz rá, vannak olyan férfiak akik vagy minimált vagy semmit nem hajlandóak áldozni a fizetésükből. Örülj neki, ha többet keres nálad mert ha beüt az élet valami oknál fogva, nagyobb fedezet áll a rendelkezésére.

2022. febr. 2. 16:15
 46/88 anonim ***** válasza:
81%

"Örülj neki, ha többet keres nálad mert ha beüt az élet valami oknál fogva, nagyobb fedezet áll a rendelkezésére" - aztán mire megy vele a kérdező, ha még így is ő vállalja az anyagiak nagy részét a diákmunkás fizetésével?

Persze, lehet azt mondani, hogy csak szóljon neki, mert a csávó nagy kegyesen felajánlotta, hogy vesz, ha kell. Csak miért kell egy felnőtt embernek szólni? Hogy nem esik le neki, hogy a kaja a hűtőben nem magától lesz, és főtt étel sem magától lesz és a macska sem magát eteti?

Lehet azzal jönni, hogy a férfiak egyszerűek, a férfiak ilyenek-olyanok, de kinek lenne kedve szexelni egy ilyen óriáscsecsemővel ezután?

2022. febr. 2. 16:32
 47/88 anonim ***** válasza:
65%

A bevásárlásra javaslom: Bevásárlólista jól látható helyen! Ha valami elfogy, vagy fogyóban van, felírni, és ha legközelebb kérdezi, mi kell, válasz: ott a lista a hűtőn.

És heti egyszer listával elküldeni vásárolni. A pasik olyanok, ha nincs valami felírva, nem tudják mi kell. Az én férjem képes pl. a boltból felhívni, hogy milyen tejfölt hozzon, mert van vagy 6 féle. Holott mindig ugyanazt a fajtát veszem :D

2022. febr. 2. 16:35
 48/88 A kérdező kommentje:

Szeretném ezt lezárni, mert már megvan, mit hogyan fogok csinálni a továbbiakban, és köszönök minden választ.

Az utolsó válaszolónak mondanám, hogy nem tudom, mennyit keres, és nem érdekel, és nem bánt, ha esetleg többet, mint én, az viszont bánt, hogy rendelget magának mindent, majdnem minden nap vesz egy doboz cigit, Burger Kingbe vagy más kajáldákba eszik, és nem pl itthonit visz, és ezek azért zavarnak, mert ha én is ugyanezt tenném, akkor teljesen pénz nélkül maradnánk. A hónap vége felé ő mindig le van égve, de annyi mindig marad, hogy cigit tudjon venni. A problémám az, hogy ha én is úgy élnék, ahogy ő, és csak magamra gondolnék, és a kevés pénzemből is olyat vennék, amire nincs szükség, akkor néznénk egymásra, hogy mit együnk.. de én nem ilyen vagyok, ha látom, hogy gáz van, akkor leállok, és nem veszek hülyeségeket, mert tudom, hogy vannak fontosabb dolgok, ő viszont megkeresi a kis pénzét, kifizeti azt, amit ki kell fizetni az albérletbe, legalábbis a bérleti díj és a ktsg ilyen, a számlákról nem is nyitok új beszélgetést, mert már csak felhúzom magam, és a maradék pénzét magára költi. Ne költse rám, nem kérem, bár normálisnak tartanám, ha néha kávéznánk valahol vagy bármi, mint minden fiatal, de nem kell, megveszem a saját kávémat, de nem az én feladatom egy 26 éves "férfit" etetni, holott neki is van állása, és talán jobb fizetése is. Az, hogy ritkán megkérdezi, hogy mi kell a boltból szerintem egyenlő a nullával. Az kell a boltból, amit ő megenne, mert mindig azt főzök, ha nem tudja, mit enne, az már nem az én problémám. Picit most elgondolkodtam, és úgy érzem, elegem van ebből. Kedves meg minden, de nekem nem ilyen kell, hanem olyan, aki nem hülye az élethez. valamilyen szinten ő sem az, és nem azt kell tudnia, mennyi tisztítószer van itthon, hanem hogy van-e kenyér, és nem engem kérdezni reggel, aki nem is eszik kenyeret, hanem kimenni a konyhába és megnézni. Nem kis mittudomén hány grammos macska jutalomfalatot venni a macskának, mikor azt mondom, hogy száraz macskatáp kell.

Én nem vagyok irigy rá, és nem mondom, hogy kizsákmányoló a kapcsolat, de hogy a saját maga kényelme az első, az biztos, és nem arról van szó, hogy az az első, mert nekem is a sajátom az első, aztán jön ő, neki a sajátja az első, és itt le is zárta ezt.

Mindenképp beszélni fogunk

2022. febr. 2. 16:36
 49/88 Savlekotő ***** válasza:
78%

Hogy tudsz lefeküdni vele mikor konkrétan csak az anyját pótolja veled,te itt nem társ vagy pusztán házvezetőnő mosónő pénztárca, anyapótlék,stb,fix luk,néha meg is dug olcsóbb mint a prosti. Ébresztő kislány,még diák vagy. Ilyen kapcsolatból menekülj,és ne szülj egy gyereknek mert lesz két szoptatósod miközben találhatnál férfit is..

Ezeknek jó vége sose lesz...

2022. febr. 2. 16:38
 50/88 anonim ***** válasza:
83%

"Kedves kérdező szerintem túlságosan "női fejjel" gondolkozol és ezt nem sértésként írom mert nincs ezzel baj, de nem minden esetben kell túlgondolni. Mint mondtam a férfiak/fiúk nagy része marha egyszerűen működik és az esetek nagy százalékában ha azt mondja, hogy ha bármire szükséged van szólj neki az tényleg úgy van."

És miért egyedül a kérdezőnek kéne gondoskodni a közös háztartásról? Miért egyedül az ő problémája? Anyuci pici fia átment barátnő kicsi fiává? Nem főz, nem takarít? A kérdezőnek sem kéne.

Ez rohadt messze van egy normális kapcsolattól.

2022. febr. 2. 16:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!