Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogy hozzak fel anyagi jellegű...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy hozzak fel anyagi jellegű dolgokat a barátomnak?

Figyelt kérdés
Együtt élünk a barátommal már fél éve, előtte is együtt éltünk, együtt laktunk, csak nem mint egy pár, ez azóta változott. Én tanulok és dolgozom mellette, ő főállásban dolgozik. Nem tudom, mennyit keres, nem is az én dolgom, de azért gondolom jobban, mint én. A lakást felesbe fizetjük, viszont a konyhára inkább én költök. Én szeretem, ha van itthon minden, és ha van minden nap főtt kaja. A fizetésem elég nagy része a lakásra megy el, a maradék pedig általában a konyhára, tisztító szerekre, stb. Ő magától nem vesz semmi ilyesmit, és mindig azt mondja, ha kell valami, szóljak. De ő is itt lakik, látja, ha nincs mosogatószer, vagy bármi, nem hiszem, hogy nekem kéne mindig szólnom, persze szoktam szólni, de nem mindig. Én többször tartok nagybevásárlást, nyilván ha velem jön, ő fizet, de MAGÁTÓL semmi ilyesmit nem csinál. A mostani problémám az, hogy full semmi pénzem nincs, ő pedig eladott valamit, amiből lett pénz. Akar venni valamit az eladott dolog helyett, de nem most, de ez nem is lényeges, a lényeg, hogy itt vagyunk hónap elején, pénz nélkül, kivéve ugye az ő pénzét, és roppant ideges vagyok, vagy épp zavar, hogy eszébe sincs ahhoz a pénzhez hozzányúlni, én pedig itthon vagyok most és azon agyalok, mit főzzek, mi hogy legyen. Valahol zavar, hogy a fizetésem ránk megy el, az ő fizetése a lakbér ráeső részére és saját magára, tehát én kettőnkért teszek mindent, ő magáért, ő előbb kap fizetést, vesz pár dolgot, de hogy legyen itthon valami, majd az én fizetésemet kell elköltenem. Nem tudom, mikor vettem magamnak utoljára bármit, ő meg cigit vesz minden nap, a városba kajáldákba eszik, amivel ismétlem, nincs baj, csak maga a tény, hogy ő azért tudja ezt megtenni, mert "takarékoskodik" a fizetésével, magyarul semmire nem költ. Nem tudom, hogy hozzam fel neki, és nagyon zavaros lett, nem a pénze kell, vagyis ilyen formában de, hogy aminek itthon anyagi vonzata van, abba szálljon bele, legyen felesbe, mert tökre nem úgy van. És sokszor megbeszéltük már, olyankor egy darabig oké aztán megint feledésbe merül, és annyiszor megfogadta,, hogy nem veszek semmit én se ide, csak amit muszáj, de nem bírom nézni, ha üres a hűtő, ha nem főzök. Úgy érzem magam, mint egy többgyerekes anya, holott 23 éves vagyok, ő pedig 26. Remélem értitek a problémámat, eléggé össze-vissza írtam le, nem akarok követelőző lenni, de én mikor egyedül voltam, tökéletesen elég volt a pénzem, pedig kevesebbet kerestem, most többet és ketten is vagyunk, két fizetéssel, és még rosszabbul állok, mint anno.. Néha azt érzem, hogy jobb lenne egyedül, mert így félrerakni se tudok, pedig eddig mindig tudtam, a hónap közepén már takarékoskodnom kell, stb.

2022. febr. 2. 12:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/88 anonim ***** válasza:
77%

"A pasik olyanok, ha nincs valami felírva, nem tudják mi kell."

Nem, nem ilyenek. Csak sokan az anyjuknak tekintik a párjukat. Hála az égnek vannak normálisak is, akikre nem kell nosolyogni, hogy egyem meg a szívüket, hülyék, mint a segg.

2022. febr. 2. 16:44
 52/88 anonim ***** válasza:
74%

"szerintem túlságosan "női fejjel" gondolkozol" - 45, nem női fejjel gondolkodik, hanem egyszerűen gondolkodik. A pasija min szokott amúgy gondolkodni? Mert azon nem gondolkodik el, hogy honnan lesz kaja, van-e mit enni a macskának stb. A pasi éli a gondtalan életét, az agyát szarik használni, minden hülyeségért felhívja a csaját, ahelyett, hogy kinyitná a szemét és körülnézne, hogy ki mit tesz az asztalra.

Ezt hívják úgy, hogy manchild. Egy önző f.sz. Én menekülnék az ilyentől.

2022. febr. 2. 16:53
 53/88 anonim ***** válasza:
14%

Kérdező, te egy bizonyos embertípus vagy, akkor is igyekeznél megszakadni, hogy tudj miatta hőbörögni, ha a párod egy angyal lenne.

Le kell ülni, át kell beszélni, hogy mivel jár egy háztartás fenntartása és elosztani nem csak az anyagi dolgokat, hanem a logisztikát is. De szerintem neked erre nincs igényed, mert akkor nem hozhatnád az űzött háziasszony szerepet. Ez egy tipik emberi játszma, a leírtak alapján gyerekkorod óta hurcolod magaddal.

Van 1000+1 mód, hogy orvosold ezt a helyzetet, de csak rinyálsz vég nélkül. Szerintem szakíts, aztán panaszkodj tovább az akkor már exedre.

2022. febr. 2. 18:18
 54/88 anonim ***** válasza:
79%
Tipikus áldozathibáztató az 53.
2022. febr. 2. 18:21
 55/88 anonim ***** válasza:
13%
#54: Én nem látok itt áldozatot.
2022. febr. 2. 18:23
 56/88 anonim ***** válasza:
92%

Nagyon furcsa nekem, hogy a barátodról teljes mértékben teherként beszélsz csak, pozitívumként annyit tudsz maximum felhozni, hogy "kedves". Valószínűleg nem vagy szerelmes belé igazán, csak valahogy belekerültél ebbe a helyzetbe. Lehet, hogy egyszerűen kényelmes volt összejönnötök, mert "adta magát", hiszen amúgy is együtt laktatok, de valahogy ez nem tűnik egy valóban szívből jövő kapcsolatnak. Amúgy meg ha teljesen halálosan szerelmesek lennétek, még sajnos akkor is lehet, hogy ennyi nézeteltérés mellett egyszerűen nem nektek való az együttélés. Ha két ember ennyire nem tud együtt funkcionálni, az szerintem igenis egy jó indok arra, hogy ne próbálkozzatok a végletekig vele.

Én a helyedben biztosan átgondolnám, hogy mit akarok ettől a kapcsolattól. Mivel írtad, hogy inkább egyedül élnél, ha tehetnéd, ez elég erős jel, hogy egyszerűen nektek ez így nem megy. Biztos meg lehet oldani, hogy külön költözzetek, ismerősökön, Facebookon keresztül, valahogy mindig akadnak, akik lakótársakat vagy éppen lakást keresnek, ez idővel szerintem el tudna rendeződni.

Ha együtt akarsz maradni vele, és tényleg szereted, akkor beszélni kell viszont a dolgokról vele.

Mi is nem rég költöztünk össze a barátommal, mi a takarítást úgy csináljuk, hogy fele-fele arányban felosztottuk a feladatokat, és minden héten cserélünk, hogy éppen ki melyik részt csinálja. Főzni általában együtt szoktunk, vagy azt is éppen az, akinek ideje van rá. A bevásárlásokat, ha külön intézzük, mindig elhozzuk a blokkot, és otthon rendezzük az összeget. Vagy utalással, vagy kp-ben. Ezt úgy is lehet, ahogy írták is, hogy valami appon vezetitek aztán hó végén rendezitek, de ez szerintem bonyolultabb, mint egyből odaadni a másiknak az öszeg felét.

Persze nem működik mindenkinél ugyanaz, meg ha neked az úgy fair lenne, hogy mondjuk csak ő bevásárol, de akkor meg csak te főzöl, az is rendben van. Most viszont mindent csak te csinálsz, és ez így biztos, hogy nem fair.

Sajnos sokan egyébként (és én ebbe most nem is keverném bele, hogy férfi az ilető, vagy nő) nem nagyon hajlandóak figyelmeztetés vagy kérés nélkül bármit megcsinálni. Akinek pl még 17-18 évesen is az anyukája takarította a szobáját és mosogatta az edényeit, nem könnyű rászoktatni, hogy magától csinálja ezeket. Ilyenkor szólni kell. Meg kell kérni, hogy csinálja meg. Csak magadat idegesíted vele, ha arra vársz, hogy magától levigye a szemetet, takarítsa a wc-t, mosogasson, stb. Kérd meg rá, hogy csinálja. Mondd neki, hogy a múltkor is te vitted le, most szerinted úgy lenne fair, ha ő vinné. A nyílt kommunikáció hosszú távon csodákra képes!

2022. febr. 3. 00:51
 57/88 anonim ***** válasza:
0%
A szekér egyfele húz? Vagy nem?
2022. febr. 3. 05:42
 58/88 anonim ***** válasza:
75%
Némelyik férfi ilyen, én se foglalkozok a mosogatószerrel, számlákat kifizetem, közössen összeírjuk mit kell venni és bevásárolok. Oda kell nyomni az orra alá.
2022. febr. 3. 06:25
 59/88 anonim ***** válasza:
16%
57# vagyok.. nem értem miért lettem lepontozva, ha nem a válasz szerintem felesleges leírnom részletesen hogy el kell engedni, költsön az óriáscsecsemőre az anyja. Ne a nője.
2022. febr. 3. 06:39
 60/88 anonim ***** válasza:
83%
Ugyanúgy, ahogy a lakhatást felezitek, a kaját, tisztítószert, egyebeket is kell. Mi úgy oldjuk meg, hogy van egy "bevásárlós pénztárcánk" otthon. Abba teszünk mondjuk 20-20 ezer forintot. Én járok boltba, én tudom, mi kell, abból költök. Ha elfogy belőle a pénz, szólok, tettem pénzt a közösbe, tegyél légy szíves te is. Működik.
2022. febr. 3. 10:10
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!