Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogy hozzak fel anyagi jellegű...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy hozzak fel anyagi jellegű dolgokat a barátomnak?

Figyelt kérdés
Együtt élünk a barátommal már fél éve, előtte is együtt éltünk, együtt laktunk, csak nem mint egy pár, ez azóta változott. Én tanulok és dolgozom mellette, ő főállásban dolgozik. Nem tudom, mennyit keres, nem is az én dolgom, de azért gondolom jobban, mint én. A lakást felesbe fizetjük, viszont a konyhára inkább én költök. Én szeretem, ha van itthon minden, és ha van minden nap főtt kaja. A fizetésem elég nagy része a lakásra megy el, a maradék pedig általában a konyhára, tisztító szerekre, stb. Ő magától nem vesz semmi ilyesmit, és mindig azt mondja, ha kell valami, szóljak. De ő is itt lakik, látja, ha nincs mosogatószer, vagy bármi, nem hiszem, hogy nekem kéne mindig szólnom, persze szoktam szólni, de nem mindig. Én többször tartok nagybevásárlást, nyilván ha velem jön, ő fizet, de MAGÁTÓL semmi ilyesmit nem csinál. A mostani problémám az, hogy full semmi pénzem nincs, ő pedig eladott valamit, amiből lett pénz. Akar venni valamit az eladott dolog helyett, de nem most, de ez nem is lényeges, a lényeg, hogy itt vagyunk hónap elején, pénz nélkül, kivéve ugye az ő pénzét, és roppant ideges vagyok, vagy épp zavar, hogy eszébe sincs ahhoz a pénzhez hozzányúlni, én pedig itthon vagyok most és azon agyalok, mit főzzek, mi hogy legyen. Valahol zavar, hogy a fizetésem ránk megy el, az ő fizetése a lakbér ráeső részére és saját magára, tehát én kettőnkért teszek mindent, ő magáért, ő előbb kap fizetést, vesz pár dolgot, de hogy legyen itthon valami, majd az én fizetésemet kell elköltenem. Nem tudom, mikor vettem magamnak utoljára bármit, ő meg cigit vesz minden nap, a városba kajáldákba eszik, amivel ismétlem, nincs baj, csak maga a tény, hogy ő azért tudja ezt megtenni, mert "takarékoskodik" a fizetésével, magyarul semmire nem költ. Nem tudom, hogy hozzam fel neki, és nagyon zavaros lett, nem a pénze kell, vagyis ilyen formában de, hogy aminek itthon anyagi vonzata van, abba szálljon bele, legyen felesbe, mert tökre nem úgy van. És sokszor megbeszéltük már, olyankor egy darabig oké aztán megint feledésbe merül, és annyiszor megfogadta,, hogy nem veszek semmit én se ide, csak amit muszáj, de nem bírom nézni, ha üres a hűtő, ha nem főzök. Úgy érzem magam, mint egy többgyerekes anya, holott 23 éves vagyok, ő pedig 26. Remélem értitek a problémámat, eléggé össze-vissza írtam le, nem akarok követelőző lenni, de én mikor egyedül voltam, tökéletesen elég volt a pénzem, pedig kevesebbet kerestem, most többet és ketten is vagyunk, két fizetéssel, és még rosszabbul állok, mint anno.. Néha azt érzem, hogy jobb lenne egyedül, mert így félrerakni se tudok, pedig eddig mindig tudtam, a hónap közepén már takarékoskodnom kell, stb.

2022. febr. 2. 12:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/88 anonim ***** válasza:
58%

Aki szerint ez nem kizsákmányoló kapcsolat, az szerint akkor ez mi? A kérdezőnek miért éri meg ez a kapcsolat? Mert a pasi rohadt jól jár, az egyértelmű.

Én beszélnék vele, de nem azt mondanám, hogy adjon x összeget. Megmondanám, mennyit költöttem rá nagyjából eddig, beleértve a macskát, megmondanám, most ő jön, és közben elgondolkodhat, a jövőben hogyan akarja megoldani a takarítást, a főzést, a macska étkeztetését, mert ezek ugyanúgy az ő feladatai is.

2022. febr. 2. 14:45
 32/88 anonim ***** válasza:
77%

Ne haragudj, de továbbra is az a probléma, hogy nem beszéltek!

Előrébb lennél, ha hazafelé mindketten vennétek macskaalmot, és 10 tojást, ha nincs otthon wc-papír?

Nem kell anyukának lenned, csináljatok listát, mindenki felírja, hogy mi kell közösen megveszitek. Ha mindent elintézel, akkor nincs miről gondolkodnia. Minek tarsa számon, ha te megteszed?

2022. febr. 2. 14:47
 33/88 anonim ***** válasza:
47%

Sajnálom kérdező. Megértelek, érdemes lehet szakítani. De, ha nem akarsz szakítani, akkor igenis megoldani kéne egy problémát.

Pl. Írod, hogy zavar, hogy nem rak rendet. Valószínűleg soha nem is fog. De akkor mosogasson ő és menjen MINDIG ő bevásárolni (ha nem vett semmit főzéshez, akkor meg ő fizeti mindkettőtöknek a kajarendelést), te meg csinálod a rendrakást.

Beszéljetek meg Visszamérhető (!) célokat, ne azt, hogy "vegye észre", mert nem veszi, nem is tudja. Írjátok fel egy papírra amit kitesztek a falra és legyen kipipálva, hogy megvan-e. És igen, emléleztesd rá.

Biztos vannak más módszerek is, de én is olyan vagyok, mint a barátod. Ha jönnek vendégek csak akkor rakok rendet. Ha valaki ebből ki akar mozdítani, akkor teljes rutinná kell válnia a feladatoknak. Másképp nem megy...

34/88 anonim ***** válasza:
91%

"Felesben kéne állnunk a tisztítószerek, kaja stb. árát mert egyedül nem tudom kigazdálkodni, és jó volna, ha kivennéd a részed a házimunka rád eső részéből, na meg a macska károk elhárításából. Sokkallom, hogy eddig mindig mindent nekem kellett megoldani, szeretném ha ez változna és nem pótanya szerepben kéne léteznem."

De amúgy mégis miért érezted szükségét, hogy ezeket magadra vállald? Most a kapcsolatodban, meg a korábbi lakótársaid mellett élve is?

Anyum is ilyen. Saját indíttatásból csinál meg mindent a még otthon élő öcsém helyett, utána meg csak panaszkodik, persze még véletlenül se annak az embernek mondaná el a problémát, akivel gondja van. :D

Aztán kb neki is ugyan ezek a gondjai, mint neked, de egy árva szót se mondana a tesómnak. És várja a csodát, hogy egyszer majd csak észreveszi magát, és beszáll a kiadásokba és a kajába.

35/88 anonim ***** válasza:
82%
Csak tudnám miért lettem lepontozva, mikor felvetettem ennek a kapcsolatnak a létjogosultságát. Tényleg őszintén kérdezem, mi a megoldás akkor?
2022. febr. 2. 14:49
 36/88 anonim ***** válasza:
31%

#35 Szerintem a kérdező hozzáállása miatt nem tudjuk, hogy a kérdrző hisztizik vagy tényleg a srác egy paraszt.

Ha a kérdező mondjuk szólna, hogy baja van és úgy történne ez, akkor lehet, hogy jobban megértenénk.

Pl. A függönyről sem derült ki, hogy hányszor szólt. Lehet, hogy a srác simán azt hiszi, hogy megszokta.

2022. febr. 2. 14:54
 37/88 anonim ***** válasza:
64%
"A függönyről sem derült ki, hogy hányszor szólt" - miért, hányszor kéne szólnia? :D :D Szólt. A pasija leszarta. Én nem azt látom, hogy a kérdező hozzállásával van baj. A pasi felfogásával van óriási probléma, tipikus manchild.
2022. febr. 2. 14:58
 38/88 A kérdező kommentje:

Azért éreztem szükségét, hogy ezeket magamra vállaljam, mert nekem fontos az, hogy ahol lakom, az tiszta legyen, nagyon jó albérletekhez volt szerencsém, amik nem voltak az enyémek, mégis úgy gondoskodtam róluk, és takarítottam, vigyáztam rá, mintha a sajátom lett volna mind. ÉN szégyenként éltem meg, ha valaki átjött hozzánk, akár az egyik régi lakótársam barátja, és nem volt rend. Itt most a fiú lakótársaimra gondolok. És most is így van, mindig kitakarítok, mert ki tudja, mikor ki jön, ez valahogy evidens nekem, hogy mindig legyen rend. Nem a mániám, de fontos. És emiatt nem tudom szó nélkül hagyni. Pl. beszéltünk a wc takarításról is, hogy én kitakarítottam, legközelebb ő jön, hiszen én nem használom ülőke nélkül, tehát ami alatta van retek, ahhoz nincs közöm. Azt mondta, oké, nem lett belőle semmi, de áthívta az egyik barátját, és kitakarítottam a wc-t megint én, mert ő is ülőke nélkül használja, látja, ha retkes vagy bármi, és én ezt a saját szégyenemnek élem meg.

Ezekről a dolgokról beszéltünk már, ő azt is mondta, hogy nem akar takarítani, főzni, mosni, ő inkább adja az anyagiakat, szóval ő veszi meg itthonra, ami kell, én meg vezetem a háztartást, hát ugye ez nem így van. Kinyitottam már a számat, és szóltam, ha valami nem tetszett, és sokszor szóltam, és volt, mikor ilyen "na már megint" sóhajokat kaptam, vagy olyan nézést, vagy bólogatást, és mellé egy oké-t. Ezek után már én érzem magam rosszul, már nyaggatásnak érzem ezt az egészet, amit csinálok. Jók vagyunk együtt, de talán nem egy kapcsolatra, a negatív oldalát mondtam a fiúnak, van persze pozitív is, de én is úgy érzem, hogy nem kéne ez nekünk talán, lakótársakként oké, de ennyi. És ha tehetném, én nagyon szívesen elköltöznék, és élnék egyedül, de nem tehetem meg.

2022. febr. 2. 15:01
 39/88 A kérdező kommentje:
Nem hisztizni szeretnék, és nem szokásom, de gyakran érzem azt, hogy én vagyok a férfi a kapcsolatban. A függöny téma az nevetséges, ő is látja, hogy az a függöny ocsmány, sőt, a macska le is szedte picit, amit szintén látott, de nem tette vissza, azóta úgy van, és én még ezt is megcsinálnám, ha felérném:))) Ő túl kényelmesen van, ezt hozta otthonról, én meg pont az ellenkezőjét
2022. febr. 2. 15:06
 40/88 anonim ***** válasza:
85%
Én nem vesződnék ilyen palival, de te tudod. Értem, hogy benn áll a lakásban a kauciód, de hosszútávon többet veszítesz, ha pluszba még eteted is. Már rég találhattál volna magadnak egy igazi férfit. Az, hogy a pénzedet elveszíted, az egy dolog. Sokkal nagyobb baj, hogy az idődet is vesztegeted, mert azt már nem lehet visszaszerezni a pénzzel ellentétben.
2022. febr. 2. 15:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!