Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Normális hogy kifog rajtam a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normális hogy kifog rajtam a karácsonyi ételkészítés a családnak?

Figyelt kérdés

Közeledik a karácsony, egy aktuális kérdést tennék fel. Páromnál legalább két hetes leállás van olyankor, tehát itthon van. Én pont fordítva, végig dolgozom, csupán a piros betűs napokon nem. Valamint 24-én és hétvégén, de most az ünnep is hétvégére esik. Már előre feszült vagyok hogy fogom elkészíteni azokat a kajákat amit igényelni szokott, mert kora estére amikor már lesz időm, hullafáradt vagyok általában. Hab a tortán hogy gyerekeink nem közösek, bár mindegyik különélő felnőtt. Azon megy a vita hogy jó háziasszony módjára lássam vendégül őket, mert úgy illik. Nekem viszont csupán a saját gyerekeimre van kapacitásom, rájuk is úgy hogy megbeszéljük melyikünk melyik ételt készíti. Párom gyerekeivel nincs így, őket illik kiszolgálni.

Nekem sajnos arra nincs fölösleges energiám. Mit gondoltok igaza van páromnak hogy ezt elvárja tőlem? Egyébként informatikus és jól keres, én örültem volna ha rendel pluszban ünnepi menüt hogy tehermentesítsen. Csakhogy az ő családjában az ünnepi főzést a nők mindig megoldották. Nekem ez sok, nem megy.

Lényeg, párom meg kellene hogy ezt értse, vagy igaza van amiért én képtelen vagyok megfelelni a karácsonyi ételféleségek elkészítésének. Főként több emberre.

2021. dec. 7. 17:45
 71/95 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a kérdésből úgy tűnik, nem a kérdező hívta a vendégeket.

Amúgy nekem akkor is lesülne a bőr a képemről. :D

2021. dec. 8. 16:20
 72/95 anonim ***** válasza:
100%
amit igényelni szokott - én itt mondjuk nagyon röhögnék. Ha kajálni akar, majd csinál magának, főleg, ha későig melózok.
2021. dec. 8. 19:55
 73/95 anonim ***** válasza:
79%

Miêrt a vendégek a potyalesők, meg miért röhögnének a markukba? Az apjuk elhívta őket karácsonyi ebédre, valószínűleg fogalmuk sincs róla, hogy a kérdezőnek ez mekkora gond.

Amúgy te nem tudnád megrendelni a tálakat?

Mikor felvázoltad a férjednek, hogy egyszerűen nincs időd elkészíteni, akkor mit mondott? Hogy szerezz időgépet vagy mi?

Az nem jöhet szóba, hogy ő az utolsó gombáig mindent elkészít/bepaníroz és te már csak kisütöd és az utolsó simításokat elvégzed?

2021. dec. 9. 06:51
 74/95 anonim ***** válasza:
3%

Vegyél ki betegszabadságot vagy menj szabadságra.

Nálunk otthon állandó vita volt a karácsony míg gyerek voltam. Vita volt a takarítás, a kaja, a terítés, a fa befaragása, díszítése, a bevásárlás..utáltam. Állandóan feszültség volt.

Mióta felnőttem nincs ilyen. Átmegyünk enni a rokonokhoz, akik szeretnek ilyen bulikat tartani, aztán amikor telítődünk a családdal hazamegyünk szépen a tiszta kidíszített, meghitt kis otthonunkba és megesszük a sütit amit kaptunk. Nincs vita, nincs mosatlan sem olajszag... Imádom. A karácsony a kedvenc ünnepem azóta :)

2021. dec. 10. 12:23
 75/95 anonim ***** válasza:
95%

74.

Na ja, akkor tényleg jó, ha csak annyi, hogy majd a másik család szépen főz, mi meg ingyen eszünk egyet és még a süteményt is elhozzuk. Ez a legjobb taktika, szerencsére mindig van 1-2 balek akit kilehet használni, csak valaki más legyen az...

2021. dec. 10. 12:25
 76/95 anonim ***** válasza:
100%

"Az apjuk elhívta őket karácsonyi ebédre"

De akkor miért nem az apjuk látja vendégül őket? Mifelénk legalábbis így szokás, aki meghív valakit, annak a felelőssége a vendéglátás. Nyilván pl. egymás szüleit együtt hívjuk és együtt látjuk vendégül. De volt olyan hogy én áthívtam olyat aki nekem jó ismerősöm, nem is értem akkor miért a páromnak kellett volna ugrálnia és sütni-főzni....

2021. dec. 10. 13:17
 77/95 anonim ***** válasza:
100%

"Vegyél ki betegszabadságot vagy menj szabadságra."

Ja, mert ez ilyen egyszerű. Pont mindenkit elengednek, meg mindenkinek marad +x nap szabija év végére. :D

2021. dec. 10. 13:18
 78/95 anonim ***** válasza:
0%

77.

Színlelt betegség? Etikátlan, de egy réteg rendszeresen ellógja a karácsony és szilveszter közötti időszakot.

2021. dec. 10. 13:31
 79/95 anonim ***** válasza:
100%

"

Vegyél ki betegszabadságot vagy menj szabadságra."

Ne viccelj már!

Otthon van a férje. Emelje fel a seg.gét és csináljon már végre valamit. A kérdező nem a csicskája. Legalább a saját gyerekeire főzzön. Nem is értem, hogy viseli ezt el a kérdező.

2021. dec. 10. 17:56
 80/95 anonim ***** válasza:

79.

Gyerekei hozzanak csak magukkal valamit, ő pedig azt készítse amit nem lehet hozni, vagy körülményes a szállítása.

Jönnek egyet potyázni... vagy hoznak bármit is?

2021. dec. 10. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!