Milyen ételeket csinálhatnék meg mint kezdő a főzésben?
Ezek nem nehezek, a ragulevessel annyi pici trükk van, hogy a kisgombócok ne porozzanak (krumpli/tojás/liszt arányokra figyelj, ne adj túl sok lisztet hozzá), meg a csirke főljön át (vékony csíkok 15 percig zubogva tuti átfőnek, de ha gondolod pecázz ki és vágj meg egyet), és ne kapja össze a citromlé/ecet a végén (ez a tejszín és a savanyú reakciója, ha a habarás sűrűbb, akkor kevésbé fog, illetve az ecetet/citromot csak mindenki a tányérjába tegye).
Ezen kívül gyakorlatilag egy tök szimpla csirkehús leves, csak tárkonnyal, behabarva és kisgombócokkal. Nem vészes.
De azért ha nagon kezdő vagy, elsőre a paprikás krumplit ajánlom, de aztán ismán menni fog a leves is.
A legkönnyebb mindidig azokat az ételeket jól főzni amiket magad is szeretsz. Így tudod milyen ízek jók benne, mi az ami nem.
Milyen ételeket szeretsz még?
Nézz ki egy kaját, keress hozzá egy receptet és egy megfeleló YouTube videót, készíts elő mindent (alapanyagok, tűzhely, edények, stb.), szánj rá 2x annyi időt, mint amennyit a recept ír, és hajrá, kezdheted a főzést.
A paprikás krumplit én is ajánlom, mert egyúttal a pörköltalap elkészítését is elsajátítod, akkor pedig már, sokmindent meg tudsz főzni.
hát sok félét :Dcsak néhány most--
bakonyi csirkemell, tejszínes-gombás csirkemell, krumplifőzelék fasirttal, tejfölös gombapörkölt, bármilyen gombás étel :D.
Ezt az oldalt pl. ajánlom, mert nemcsak a kész ételről van fotó, hanem menet közben is végig és elég részletes. Pl. az említett paprikáskrumpli:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!