Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Normális hogy kifog rajtam a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normális hogy kifog rajtam a karácsonyi ételkészítés a családnak?

Figyelt kérdés

Közeledik a karácsony, egy aktuális kérdést tennék fel. Páromnál legalább két hetes leállás van olyankor, tehát itthon van. Én pont fordítva, végig dolgozom, csupán a piros betűs napokon nem. Valamint 24-én és hétvégén, de most az ünnep is hétvégére esik. Már előre feszült vagyok hogy fogom elkészíteni azokat a kajákat amit igényelni szokott, mert kora estére amikor már lesz időm, hullafáradt vagyok általában. Hab a tortán hogy gyerekeink nem közösek, bár mindegyik különélő felnőtt. Azon megy a vita hogy jó háziasszony módjára lássam vendégül őket, mert úgy illik. Nekem viszont csupán a saját gyerekeimre van kapacitásom, rájuk is úgy hogy megbeszéljük melyikünk melyik ételt készíti. Párom gyerekeivel nincs így, őket illik kiszolgálni.

Nekem sajnos arra nincs fölösleges energiám. Mit gondoltok igaza van páromnak hogy ezt elvárja tőlem? Egyébként informatikus és jól keres, én örültem volna ha rendel pluszban ünnepi menüt hogy tehermentesítsen. Csakhogy az ő családjában az ünnepi főzést a nők mindig megoldották. Nekem ez sok, nem megy.

Lényeg, párom meg kellene hogy ezt értse, vagy igaza van amiért én képtelen vagyok megfelelni a karácsonyi ételféleségek elkészítésének. Főként több emberre.

2021. dec. 7. 17:45
 11/95 A kérdező kommentje:
7 Nem tudunk saját hagyományokat kialakítani, párom makacsul ragaszkodik ahhoz amit ő és a családja megszokott. Valamiért belé van nevelve hogy a nő igazodik a férfihoz. Persze egy-két pucolásban segít, de mégiscsak nekem kellene sok-sok órát a konyhában lenni. És nem tudom mikor, hacsak nem az egész karácsonyi ünnepet végig robotolom.
2021. dec. 7. 17:58
 12/95 anonim ***** válasza:
66%
Akik lepontoztak - szerintetek szép és követendő dolog, egyetlen háztartásra pakolni a teljes vacsora elkészítésének terhét (annak minden előkészületével és utómunkájával) és minden ezzel járó anyagi kiadást? Ez nem tisztességes, ez gusztustalan eljárás. A "de hát annak van pénze, fizesse csak", pedig nagyon-nagyon proli mentalitás.
 13/95 anonim ***** válasza:
11%
Unalmas!
 14/95 anonim ***** válasza:
100%
Csak azt tedd ami jól esik, ne amit elvárnak.
2021. dec. 7. 17:59
 15/95 anonim ***** válasza:
99%
Én bevállalnám, de megmondanám, hogy cserébe ő fullosan kitakarítja a lakást, beszerzi a karácsonyfát, feldíszít mindent, megveszi az ajándékokat, stb. Pofátlan fajtája, otthon ül, neki fontos és veled csináltatná meg... ez is egy hímsoviniszta kis pöts lehet, aki azt hiszi mert farka van már nem kell megfognia egy fakanalat se. Ha szereti a hagyományokat, ápolja őket saját maga. Szerencsére teljesen ráér.
2021. dec. 7. 18:00
 16/95 anonim ***** válasza:
93%

Ha ünnepi kaját akar, akkor

a, főz

b, rendel

Engem biztos, hogy nem csicskáztatna, miközben én végigdolgozom az ünnepeket, ő meg otthon herét vakar.

2021. dec. 7. 18:01
 17/95 A kérdező kommentje:
15 Köszi, de a hagyományba beletartozik hogy a nőnek illik végezni a konyhai munkákat, legalábbis nagy részét.
2021. dec. 7. 18:01
 18/95 anonim ***** válasza:
100%

Ha még nem is mondtad a párodnak, hogy ez így nem fog menni, akkor "néma gyereknek az anyja se" esete forog fenn.

Ha mondtad neki és azzal jött, hogy hádenálukúgyvoltszokás, akkor beszéld meg vele, hogy nálatok viszont nem ez a szokás és pont. Segítsen, főzzetek együtt, főzzön ő, rendeljetek kaját satöbbi. Ezer megoldás van. A kontextus alapján egy 15 évvel idősebb vagy, mint én és a menyasszonyom és mi röhögve vesszük az ilyen akadályokat.

Kicsi érettség jól jönne.

2021. dec. 7. 18:02
 19/95 anonim ***** válasza:
100%

Oke, ez kamu.

Mar kicsit megijedtem.

2021. dec. 7. 18:03
 20/95 anonim ***** válasza:
100%

Világosan mondd meg neki, hogy mivel neki több szabadideje van, ezért neki is ki KELL vennie a részét az előkészületekből, mert neked nincs erre kapacitásod.

A férfiak sokszor nagyon "buták" ilyen téren, nehezen látják át a dolgokat, mi hogyan működik a való életben stb. Ezért fontos, hogy tömören, határozottan fogalmazz, ne kérj és ne kérdezz, hanem KÖZÖLD vele a tényeket ő pedig csinálja, és kész. Ennyi.

2021. dec. 7. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!