Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Normális hogy kifog rajtam a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normális hogy kifog rajtam a karácsonyi ételkészítés a családnak?

Figyelt kérdés

Közeledik a karácsony, egy aktuális kérdést tennék fel. Páromnál legalább két hetes leállás van olyankor, tehát itthon van. Én pont fordítva, végig dolgozom, csupán a piros betűs napokon nem. Valamint 24-én és hétvégén, de most az ünnep is hétvégére esik. Már előre feszült vagyok hogy fogom elkészíteni azokat a kajákat amit igényelni szokott, mert kora estére amikor már lesz időm, hullafáradt vagyok általában. Hab a tortán hogy gyerekeink nem közösek, bár mindegyik különélő felnőtt. Azon megy a vita hogy jó háziasszony módjára lássam vendégül őket, mert úgy illik. Nekem viszont csupán a saját gyerekeimre van kapacitásom, rájuk is úgy hogy megbeszéljük melyikünk melyik ételt készíti. Párom gyerekeivel nincs így, őket illik kiszolgálni.

Nekem sajnos arra nincs fölösleges energiám. Mit gondoltok igaza van páromnak hogy ezt elvárja tőlem? Egyébként informatikus és jól keres, én örültem volna ha rendel pluszban ünnepi menüt hogy tehermentesítsen. Csakhogy az ő családjában az ünnepi főzést a nők mindig megoldották. Nekem ez sok, nem megy.

Lényeg, párom meg kellene hogy ezt értse, vagy igaza van amiért én képtelen vagyok megfelelni a karácsonyi ételféleségek elkészítésének. Főként több emberre.

2021. dec. 7. 17:45
 21/95 anonim ***** válasza:
77%

17.

Meg, hogy a vendégek potyáznak és leszarják, hogy neked ez teher. Ha már párszor volt ilyen, akkor természetesnek fogják venni és röhögnek a markukba. Ne hagyd ezt! Mindenki hozzon valamit, otthon pedig a férjed főzzön valamit, olyat amit a többiek nem tudnak, vagy körülményes szállítani.

2021. dec. 7. 18:03
 22/95 anonim ***** válasza:
95%
+Ja és azt hozzátenném, ha egy férfi nem jártas a konyhai dolgokban (és a legtöbbjük nem az), akkor el se tudja képzelni, milyen idő-és energiaigényes egy-egy fogás elkészítése, az egész összeállítása, utána a rendcsinálás stb. A legtöbbjük azt hiszi, kb egy Maggi instant leves előállításának szintjén van az egész, szóval jó ha tudod, hogy emiatt is értetlenkedhet.
2021. dec. 7. 18:06
 23/95 A kérdező kommentje:

21 Sajnos megsértődne a párom ha a gyerekeivel hozatnék valamit. Neki úgy természetes hogy terülj asztalkám várja őket.

Igen az én gyerekeim kérés nélkül is értik mi az dolgozni még az ünnep előtt is, ezért besegítenek, mindenki más ételt készít.

2021. dec. 7. 18:06
 24/95 anonim ***** válasza:
94%
A párod értelmi fogyatékos? Amúgy te se vagy 100as, hogy egy ilyen mentalitású pasival vagy együtt. Ha neked jó, hogy az asszony helye a konyhában van és nem vagy hajlandó kiállni magadért, akkor robotold végig az ünnepeket mint egy cseléd.
2021. dec. 7. 18:08
 25/95 anonim ***** válasza:
92%

Alapvetően a párod hozzáállása gázos. Miért kellene neked belefeszülni, hogy főzzél, de kicsit azt érzem, hogy te is be vagy feszülve, a saját gyerekeimnek főzök, a pároménak nem hozzáállással. Két-három csomag az ALDI-ban vehető csirkemellet semmiből nem áll bedobni a sütőbe meglocsolva valami előre elkészített szósszal, babsalátával (kiöntöd a babot és meglocsolod citrommal, meg dobsz rá előre felvágott ALDI-ban vehető hagymát) és rizzsel. Nyilván nem sokszínű kaja, de nem is "nem főzök nekik".

Amúgy én azt csinálnám, hogy leülnék vele egy naptárral és órára beosztanám, hogy ki-mikor-mit fog csinálni, és közölném, hogyha azt akarja, hogy ez meg legyen főzve, akkor szolidarit. Vagy átvesz feladatot, hogy ugyanannyi szabadidőtök legyen, vagy felvesz annyi plusz feladatot. Ez lehet az, hogy átmegy a szüleidnek segíteni, megszereli a csapot, lepucolja a könyvespolcot stb. és, ha megcsinálja, akkor tőled is elvárható, hogy megcsináld a főzést. Ha valamikor inkább leül gépezni és valami nincs kész, akkor tőled sem elvárható, hogy minden szabadidődet feladva főzöcskézz.

Alapvetően azt mondanám, hogy le kell ülni megbeszélni, de a párod rettenetesen keményfejűnek tűnik, aki semmi empátiát nem mutat a kérdésben. Valószínűleg meg kell élnie, hogy milyen pocsék ez a helyzet, ahhoz, hogy átérezze.

2021. dec. 7. 18:09
 26/95 anonim ***** válasza:
100%
Akkor mondd meg neki azt is, hogy régen az volt a szokás, hogy a nő nem dolgozik, a pasi eltartja és van terülj-terülj asztalkám. Szóval, ha ilyet akar, akkor tartson el, ne csak abban legyen hagyománykövető, ami neki tetszik.
2021. dec. 7. 18:10
 27/95 anonim ***** válasza:
89%

23.

Pedig így kellene, hogy mindenkire egyenlő munka jusson. Nálunk az egyik családi ágon így is működött. Nagymama készítette a levest, nagypapa a fasírtot, anyám az egytálételt, nagynéném a süteményt, nagybátyám a savanyúságot, apám vásárolt be ezekhez és vitte el a cuccokat a kért helyre. Mi gyerekek terítettünk meg a dédmama "vezénylésével" pakoltuk helyre az asztalokat. Mindenki csinált/hozott/hozzáadott valamit és nem egy emberre pakoltak mindent, mint a másik ágon, de ott a nagymama kb. ragaszkodott hozzá, hogy "ő akarja, mert a többiek bénák" - aztán utána napokig pihent.

Nem szabad hagyni, hogy a rokonság kihasználjon benneteket. Sem azt, hogy a férjed téged, mond meg neki, hogy ez így NEM FOG MŰKÖDNI. Ha emiatt piszkál, meg hülye, akkor ott kell hagyni, vagy ilyesmi.

Hell is other people.

2021. dec. 7. 18:11
 28/95 anonim ***** válasza:
100%

Fogyatékos versike a kérdező szintén fogyatékos párjának gondolatait felfestve:

FÉRFIEMBER ERŐEMBER,

ESZIK ESTE ESZIK REGGEL!

ASSZONY SÜRÖG, FOROG,

KONYHÁN KÍVÜL NINCS DOLOG!

KAJÁT HOZNI NEM FOGOK,

INKÁBB EGY DURCÁT BEDOBOK!

VANNAK NEKI SAJÁT GYEREKEI,

SZÁLLÍTSÁK A TÁPOT NEKI!

ASSZONYÁLLAT NEM EMBER,

KIT A FÉRFI HA AKAR, MEGVER!

MIFELÉNK EZ ÍGY SZOKÁS,

BOOMER VAGYOK, NEM VITÁS!

2021. dec. 7. 18:16
 29/95 anonim ***** válasza:
100%

Nem kamu, emlékszem, már kérdezte ezt, csak akkor nem karácsony volt.

Nem hiszem el, hogy nem hagytad el ezt a kupac szart.

2021. dec. 7. 18:17
 30/95 A kérdező kommentje:
24 Igazad van, nekem ez nagyon nem jó hogy párom ilyen. Elgondolkodom a folytatáson. Be kell látnom nekem nem megy amit elvár tőlem. Lehetséges másnak menne, nem tudom. Köszönök minden választ és segítő hozzászólást.
2021. dec. 7. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!