Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Párom kijelentette, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párom kijelentette, hogy vizsgaidőszakban hazaköltözik tanulni, erre ti mit reagálnátok?

Figyelt kérdés

Több mint 4 éve vagyunk együtt ennek nagy része távkapcsolat volt majd összeköltöztünk albérletbe és együtt élünk már másfél éve.

Pasim napi 6 órában dolgozik otthon mellette egyetemen tanul és napi szinten segít nekem a háztartásban bevásárol, ebédet főz, elmosogat.

Közel két hónapig csak akkor találkoznánk mikor jön vizsgázni akkor együtt aludnánk majd másnap vizsga után menne ismét haza tanulni.

Két féléve van még vissza az egyetemből.

2021. márc. 3. 11:39
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
36%
Mi lenne az itteni életképtelenekkel, ha gyerek mellett kellene tanulniuk.
2021. márc. 3. 14:29
 22/42 anonim ***** válasza:
42%

Hogyhogy mi, lelépnének a családjuktól pár hónapra, mert anyunál nyugi van. :D

2021. márc. 3. 14:34
 23/42 anonim ***** válasza:
42%
#22 mondjuk ennyi elkerülő kötődőt, amennyi itt van, sosem fognak eljutni a gyerekvállaláshoz szükséges felelősségvállalás szintjére.
2021. márc. 3. 15:35
 24/42 anonim ***** válasza:
53%

Nehogy azt hidd, épp ma láttam egy kérdést amiben egy anyuka kért tanácsot, mert a párja nem bírja elviselni őt és a közös kislányukat, zavarja a jelenlétük mert nincs "nyugi" otthon még úgy se, hogy külön emeleten töltik a napjuk nagy részét. Szomorú volt nagyon.

Én korábban is írtam, hogy szerintem végülis nincs azzal gond, ha valaki nem ragaszkodik a másikhoz és tehernek éli meg és nem együtt oldják meg a nehézségeket, csak szerintem erre kár rámondani, hogy "komoly kapcsolat", mert semmi komoly nincs benne. Lakótárs extrákkal. Nincs gond ezzel, csak tudni kéne helyén kezelni szerintem.

2021. márc. 3. 15:45
 25/42 anonim ***** válasza:
79%
Bennem az merült fel, hogy mekkora lakásban laktok ketten? Még két szoba esetén is az van, hogy vagy a nappaliban tud tanulni vagy a hálóban, tehát valamilyen szinten alkalmazkodnia kell hozzád, főleg, ha most te is otthonról dolgozol.
2021. márc. 3. 15:55
 26/42 anonim ***** válasza:
79%

Egy kicsit nekem is fura. Egyetemista vagyok és nem éppen könnyű szakon, elköltöztem szüleimtől és csak hétvégente megyek haza olykor családi ebédre, hétköznap minden háztartási munkát megcsinálok és mellette tanulok.

Vannak olyan napjaim egy húzósabb vizsga előtt, hogy nincs időm házimunkát végezni és életkedvem se nagyon van a stressztől, de soha nem fordult meg a fejemben, hogy hazaköltözzek erre az időre.

Akkor megérteném, hogy haza akar menni, mert mondjuk vele akarsz időt tölteni, de neki nincs erre kapacitása, nekem se lenne és zavarna, ha valaki ezt hajtogatná nekem, mert egyszerűen képtelen vagyok erre odafigyelni. Illetve ha nagyon erőltetnéd neki, hogy X időben most le kell menni a boltba és akkor takarítás, közben meg ő sík ideg és tanulna inkább. Ilyenkor én is halogatok bizonyos feladatokat és nem bírom ha valaki megakarná mondani, hogy csináljak valamit amihez nincs affinitásom. Bár a mosogatás az alap, azt mindig kell, enni is kell, úgyhogy boltba járást se lehet megúszni, de ez nem olyan sok idő. Főzni se ilyenkor kezd el az ember órákhosszat.

Számomra önmagában nem indok, hogy otthon "kényelmesebb", főleg ha ott a párod, aki elvileg támogat és ugyanúgy csinálhat kicsit több házimunkát abban az időben. Ha rendben vagytok, akkor a pasid nem valami teherbíró, én se örülnék ennek a költözködésnek ilyen helyzetben. Egyébként meg az a tippem, hogy nincs rendben valami a kapcsolatotokban vagy nyaggatásnak érez tőled bizonyos dolgokat, ami idegesítheti jogosan.

2021. márc. 3. 16:15
 27/42 anonim ***** válasza:
49%
Vicc. Aztán majd ha gyerek lesz az első 1 évre hazacuccol, mert nehéz lesz.
2021. márc. 3. 16:33
 28/42 anonim ***** válasza:
31%

Érdekes, engem sose hatot meg a vizsgaidőszak. Van olyan is, hogy folyamatos tanulás. Azért vannak a gyakorlatok, szemináriumok szorgalmi időben, nem?

Valahogy sose jutott eszembe ezért mindenből kivonni magam, mert jujj most jön majd a vizsgaidőszak.

És már direktben könyvtárban sem kell ülni, mert Google jó barát, okos telefonon is fut, munkába menet is lehet szakanyagot olvasni..

Nettó kifogásnak érzem, hogy mindig erre fogunk mindent, később mi lesz kifogás? Mert stresszel, mert nem tud koncentrálni mert mert mert mert.

2021. márc. 3. 17:54
 29/42 anonim ***** válasza:
73%

#28 Valószínűleg nem olyan egyetemre jártál.

A pénzügyön engem sem hatott meg a vizsgaidőszak. A mérnökinfón viszont igen. Nálunk sokan azt csinálták, hogy miután vért izzadva letették a vizsgákat 3 hét alatt a mérnökinfón, egy-két héten lenyomták (2-re puskázássak), a közgázos vizsgákat, úgx hogy félév közben nem tanultak.

Szóvak nagyon szak és egyetem függő...

2021. márc. 3. 18:04
 30/42 anonim ***** válasza:
61%
Én megmondanám, hogy akkor már nem is kell visszaköltöznie. Nem arról van szó, hogy nem lehet kibírni 2 hónapot egymás nélkül, mert persze, hogy ki lehet. De ha ő úgy oldja meg a nehéz helyzeteket, hogy lelép, akkor nagyon nem egyezik a gondolkodásunk. Ha úgy érzi a fiú, hogy hátráltatom őt bármiben, akkor megint csak semmi keresnivalónk egymás mellett.
2021. márc. 3. 19:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!