Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mennyiből lehet megélni Szegeden?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normen123 kérdése:

Mennyiből lehet megélni Szegeden?

Figyelt kérdés

Fiatal pár vagyunk akik egyetemi tanulmányok miatt Szegedre költöznének.

Én, mint fiú már nem tanulok, hanem dolgoznék. A barátnőm a szegedi egyetemen tanulna, de mellette dolgozna (duális képzés).

Az egyik fő lényeg, hogy a szülők mindenben segítenek, anyagilag is ha úgy van. Jelen állás szerint az albérletet + rezsit felesben fizetném a párom szüleivel és minden másra : kajára, piára, ruhára, egyéb szórakozásra a barátnőmmel osztoznánk a költségeken. Illetve hétvégente tervezünk majd hazajárni, ami nem jelent minden hétvégét, de akkor a szülők küldenének a vasárnapi ebédből, ilyenek.

Olyan emberek válaszára lenne szükségem akik elsősorban Szegeden élnek, de más nagyvárosban élők tapasztalatait is elolvasom szívesen!

Nagy igények nincsenek a lakással kapcsolatban, de nyilván egy élhető, barátságos lakást szeretnénk.

Trollokat és vicceskedőket ezúttal nem szeretnék, segítő és korrekt válaszokat várok!

Köszönöm

2021. febr. 8. 18:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
80 ezerért már jó kis kétszobás lakást lehet bérelni plusz rezsi.A kaján tudtok spórolni sok kis eldugott bolt van ami olcsó és a gyors éttermek se annyira drágák csak meg kell taláni a jó helyeket.Szerintem minimum 160-180 ezer forintból ki lehet jönni ha a mostani árakkal számolok.Tehát kb 110 albi + rezsi.
2021. febr. 8. 18:53
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Én Szegeden 1 szobát bérelek, 30E+10-12E a rezsi rám eső része. 3an vagyunk a lakásban, külön-külön szobákban.

A barátnőm a párjával bérel egy lakást, elég baráti áron,2 szobás 80ezer+kb 30ezer rezsivel.

A tömegközlekedési bérlet diákkal 4000, teljes áras 7000ft.

2021. febr. 8. 18:53
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
1-es a 180ban benne van az albérleti díj is?
2021. febr. 8. 19:07
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen benne.A kérdező azt irta hogy a felét fizeti az albérletnek és a rezsinek a másik felét a párja szülei.
2021. febr. 8. 19:11
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

1-es válaszoló, tehát ha jól értem amit írtál, a minimum 160-180 mellett, ha költünk egyéb dolgokra, mint például ruhák, kisebb apróságok akkor is meg lehet allni 250ezer körül?

2021. febr. 8. 19:31
 6/12 A kérdező kommentje:

2-es válaszoló.

Barátnőd Szeged melyik részén bérel a barátjával?

2021. febr. 8. 19:32
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Rókusi Tesconál, nem tudom mi a hivatalos városrész neve
2021. febr. 8. 19:35
 8/12 anonim ***** válasza:
Újrókus a neve. Tehát albérleti díj nélkül két ember megél 150 ezerből Szegeden?
2021. febr. 8. 20:17
 9/12 anonim ***** válasza:
A Rókusi Tesco melletti utcában (Árvíz) lakok téglalakásban albiban egyedül. 1. emeleti, 54 m2-es, van udvara is. 2 szoba, konyha, tároló, fürdő, folyosó van benne. 90 ezer a bérleti díj, 12 ezer a közös költség havonta. A gáz télen kb 15 ezer volt havonta, egyébként nyilván olcsóbb. A víz 2 havonta 3-4 ezer, a villany pedig havonta 3-4 ezer. Kajára olyan 20-30 ezret költök egy hónapban, de a szüleim is sokszor feltankolnak vele. Biciklivel járok mindenhova, bérletem nincs. Igazából a lakbér lehetne olcsóbb is, de én "finnyás" voltam... Nem akartam olyan lakásba költözni, ahol a nemrég meghalt mama ezer éves bútorait kell kerülgetnem. Olyat sem akartam, ahol minden csupa gané (ugyanis némelyik ingatlanhirdetésben olyan koszos volt a padlószőnyeg is, hogy papucsban se mertem volna rálépni)... Szóval albit lehetett volna olcsóbban is tálalni Szegeden. De ez pont azért tetszett, mert teljesen üres, bútorozatlan volt, így hozhattam a saját bútoraimat, és teljesen személyre szabhattam.
2021. febr. 8. 23:27
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Mi is így indultunk 2012-ben az akkori barátommal, szülői segítség nélkül megoldottuk. Mára brutál módon elszálltak az albérletárak, akkor egy másfeles panelt béreltünk 40-ért, ma ennyiért szobát kapni. Normális lakás rezsivel együtt 110-140 között, de minimum 100-ért bérelhető, és az olyan helyen is van/úgy is néz ki.

Lakhatás: 120 ezer.

Bérletek: 7+4 ezer.

Élelmiszer és tisztasági két főre, ha nagyon ügyesek vagytok: 80 ezer.

211 ezernél járunk, és még nem költöttetek szórakozásra, hobbira, közös programokra.

Ha ez sok, az igényekből kell lejjebb faragni. Pl. tömegközlekedés helyett bicikli, mammerosabb lakás, esetleg szoba bérlése, másodállás.

2021. febr. 9. 00:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!