Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fiatal pár mennyiből tud megélni városban? Részletek bent.
Sziasztok! Érdekelne főleg azok véleménye, akik hasonló cipőben járnak. Kort nem írok, fiatalok vagyunk, barátnőm jövőre megy egyetemre. Még nem tudjuk pontosan hova, de Budapest vagy más nagyobb városról lenne szó.
Szülői támogatás nélkül mennyire esélyes a dolog, ha csak én dolgozok? Tehát körülbelül mekkora nettó fizetésre lenne szükség egy albérlet+rezsi + kiadások fedezésére? Nyilván spórolnunk kéne, nem lenne gond belőle. Hétvégente hazajárnánk valószínű.
A lány szülei egyébként minimálisan támogatnának anyagilag, mintha barátnőm koleszba menne, akkor is fizetnék a kaját stb.
Olyan opció is játszik, hogy az én szüleimtől is kapnék, illetve barátnőm is dolgozna minimálisan, ha kell.
Szóval elsősorban az érdekelne, ismétlem olyanoktól, akik hasonló helyzetben vannak mire számítsak?
Előre is köszönöm a válaszokat, trollok legyetek szívesen kíméljetek, segítségre számítok.
Igazatok van, pontosítok. Szeged vagy Sopron jöhet szóba. Jelenleg Veszprém, erre a legkisebb az esély, de itt tisztában vagyok mindennel, illetve szülők is itt élnek.
Garzon is megfelel, nyilván nem lepukkant, azért élhető legyen, de semmi extra igény nincs.
Ételen kívül igen lenne telefon, net, közös költség, (néha szabadidő/normál áras étterem, szórakozás)
Én éltem Londonban simán eltartottam magam, jól is éltem aránylag az ottani kb minimálbérből. Amikor spóroltam simán havi 100.000 forintnyi pénzt félre is tudtam tenni.
Az a nagy kérdés átlagos keresetből 1 fizetésből lehetséges-e itthon kettőnknek.
Veszprémről semmit nem tudok, de Szeged és Sopron is elég drága. Szeged az egyetem miatt, Sopronban pedig az Ausztriába ingázók tartják extra magasan az árakat.
Véleményem szerint garzonnál sokkal jobban jártok, ha inkább másfél szobásat néztek. Tapasztalataim szerint nem sokkal drágább, és mégis sokkal több hely van a cuccaitoknak. Jófogáson tudtok nézelődni, könnyen képet kaphattok az árakról is.
Nekünk a rezsi mindig kijött 25-30 ezer forintból, ebben benne volt a vízfogyasztás, a gáz (átalányt fizettünk), a közös költség az áram és a fűtés. Panelprogramos, felújított, kicserélt nyílászárós panelban laktunk, ahol lift nem volt - a közös költséget az tudja nagyon megdobni, érdemes 4 emeletesnél nem magasabb épületekben gondolkodni. A távhő nekünk abszolút megérte, bár legutóbb télen eléggé fáztunk, az kicsit megdobta a díját is, de abszolút kibírtuk.
Internetet Digit használtunk - azt nem ajánlom, nagyon megbízhatatlan, de csak a net, vezetékes telefon meg kábel tv nem volt benne. Az olyan 4-5000 volt havonta. A mobiltelefon számlával rengeteget tudtok spórolni, ennek érdemesebb utánanézni a szolgáltatótoknál.
Kajára viszont elég sok pénz elment... étterembe járni mi is nagyon szeretünk, hiába, ezen a téren javíthatatlanok vagyunk :D Arra készüljetek, hogy az albérlet kifizetése mellett rengeteg pénzetek kajára fog elmenni, főleg, ha azért megpróbáltok egészségesen táplálkozni.
A londoni spórolási lehetőséget felejtsd el addig, amíg egy fizetésből éltek. Ha a barátnőd értelmes szakot választott, nem nagyon fog tudni dolgozni mellette, nagyon max. 20 órában. Ezzel csak óvatosan, nekem fél év csúszás lett a vége.
Mivel elég drága városok vannak képben, és csak neked van fix kereseted, ez borzasztó nehéz lesz. Írjátok össze egy lapra az összes bevételt (benne a szülőktől várható támogatást) meg az összes várható kiadást, úgy tisztábban látjátok majd, bele fog-e férni a közös albérlet. Én ennyit tudtam segíteni. Szorítok nektek :)
Köszi a segítséget.
Leírjuk majd, mindenképp közösen fogunk élni a kérdés milyen körülmények közt.
Nem bírnánk ki, ha koleszba menne.
Mi ketten élünk együtt Budapesten. Nem mindegy mit dolgozol és a szülők milyen határig hajlandóak besegíteni, ugyanis nem mindegy budapesti viszonylatban, hogy albérletbe megy-e az ember, vagy koliba.
Egy normális, de semmi extra, nem túl nagy albérlet 120+rezsi. Tehát kb. 150 ezer.
Kaja az egyén függő, de heti kb. 10 ezer/főből ki lehet hozni normálisan. Persze kevesebből is, ha úgy van, de legyen 80 ezer mondjuk kettőtökre.
Plusz számolj mondjuk 50 ezret az egyéb dolgokra havonta. Ruha, telefonszámla, szórakozás, egyebek.
Ez mondjuk felfelé kerekítve 300 ezer forint, de akkor még nem lettetek betegek, nem vettetek egy darab bútort/berendezést sem, nem utaztatok haza, nem takarékoskodtatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!