Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyiből jön ki egy fiatal pár Szegeden egy hónapban?
Nagyjából fél év múlva költözünk Szegedre, a lakás már megvan. A tulaj régen lakott ott, most külföldön él. Azt mondta, hogy mikor ebben a lakásban éltek, akkor 40e körül volt a rezsi. Maga a lakás 90e+10e a közös költség.
Párom villanyszerelő, én levelezőn leszek egyetemista, mellette heti kb 20 órában dolgoznék. Egy autónk van, kutya/macska/gyerek nincsen.
Mennyibe kerül az élet Szegeden? Szerintetek mennyiből jönnénk ki?
Ezt hogy érted?
Pesten több fizetést kap ugyanarra a munkára, de az albérlet is arányosan drágább.
Pesttől csak 25 km-ert menj távolabb és egy szép környezetben új építésű lakás albérlete 70 e Ft rezsivel!
De amire itt 200-250 e Ft fizut kapsz azért Pesten minimum egy 100-assal többet.
5-ös vagyok.
Igen, sokan bejárnak.
Amúgy ez a 2 féltől függ. Mert ha 2-en együtt megkeresitek mondjuk legyen 500 e Ft, és abból 70 az albérlet akkor végül is gond nélkül tudtok élni és megvan mindenetek.
És ha ügyesek vagytok félre is tudtok rakni.
Ez nagyban függ a jövőbeni terveitektől is. Szeretnétek házat vagy lakást venni, tegyük fel nincs semmilyen örökség, aztán szeretnétek 1-2 gyereket...itt azért már jobb ha kicsivel többet kerestek.
Osztani, szorozni kell, mik a tervek az igények. Ha nektek úgy megfelel akkor semmi probléma.
Én Szegeden élek. Annyira egyénfüggő lehet, amit kérdezel.
-Ennyiért gondolom panelt vesztek ki, ami jó döntés spórolás szempontjából.
-A kaja is annyira változó, egyénfüggő. Én magamra főzök és 2 méter + 90 kg vagyok, mégis kijövök havi 40 ezerből kajára. Más váltig állítja, hogy 80 ezernél kevesebből nem tudna kijönni az étele. Attól is függ mennyire vagytok kényelmesek, mennyire szerettek étterembe járni, rendelni, vagy ezzel szemben mennyire oldjátok meg a főzést otthon.
-A hobbijaitok is számítanak, hogy havi 5 ezerbe, vagy 50 ezerbe kerül amit választottatok.
-Szórakozás. Mennyit jártok bulizni, kirándulni, utazni, stb. Ha otthonülősek vagytok, olcsón kijöttök majd, ha nem, akkor a határ a csillagos ég.
-Káros szenvedélyek. Ki mennyit dohányzik, iszik, veszi minden nap a nasit/csokit/üdcsit, stb. Erre is elmehet havi 50 ezer, meg 0 ft is.
-Utazás. Más fenntartani egy bérletet, egy biciklit, vagy egy autót. Az autónak sem csak benzinköltsége van ám, az csak a vele kapcsolatos kiadások fele kb. Ha egy autótok van és ő jár vele dolgozni, akkor neked még egy bringa vagy bérlet. Talán a főbb tételeket leírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!