Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jól kereső (nettó 350-400+), esetleg vezető beosztású nők, a párotok mit dolgozik, milyen az egzisztenciája?
Mostanában nagyon sok jól kereső, magas beosztású nőt látok.
Vajon a párjuk még jobban keres náluk, még magasabb pozicióban van, vagy lejjebb adják és megfelel nekik egy hozzájuk képest kevésbé jó anyagi helyzetű férfi?
350-400 ezer még a középosztály sincs (keresetben igen, de amúgy nem).
Gondold végig, hogy középosztálybeli e az, akinek hó végén 50 ezre marad, 10+ éves kocsija van, és egy nyaralásra már spórolni kell.
Az egy másik kérdés, hogy Mo-n szinte nem is létezik a középosztály csak nagyon szegények, közepesen szegények, meg kevésbé szegények vannak, de egy középosztálybeli életmódhoz inkább 800-900 ezres fizu kell (itthon viszont ez már a felső kategóriának tűnik, pedig nagyon nem az)
34: https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-ker..
Itt egy kérdező nettó 300-al írja le a kiadásait... az már nincs olyan messe a 350-től.
Szerinted ilyen egy középosztálybeli? Nem Mo-n a 2.5 millió minimálbéres országában, hanem úgy egy kicsit kihúzva a fejünket abból a gondolkodásból, hogy fekete afrikában középosztálybeli vagy, ha van egy kecskéd a putriban, mert 10 millió másiknak annyija sincs.
Most a feleségem keres ennyit, mert hamarabb beindult a vállalkozása, mint az enyém.
Ez is be fog hónapokon belül, ebben biztos vagyok, akkor lehet, hogy kiegyenlítődik, de lehet, hogy ő még többet fog keresni. :)
Sokáig én kerestem többet nála, most ő, ezzel nem foglalkozunk. Ami fontos, hogy mindketten tegyünk hozzá a családi kasszához, és ki tudjunk teljesedni a hivatásunkban.
Mi 8 éve vagyunk együtt.
Ebből 6 éve én keresek jobban.
350 körül volt a fizum vezetőkent 5 évig, aztán 400, majd 1 évig 570 + bónusz középvezetőként.
Ezutan eljöttem szülni, a CSED-m 530 körül volt, mert feljavitotta egy evkozi bónusz.
A férjem évek óta 220-250 ezer között keres.
Engem jelenleg nem hajt, hogy legyen újabb autónk vagy nyaraljunk külföldön 2x. Most fontosabb, hogy itthon legyen délután 5re és elég időt töltsön a lányunkkal.
Mivel a szakmájában nem lehet szárnyalni, max javítani a fizun túlórával, több műszakkal, amit nem szeretnénk.
Utolsó vagyok
Egyebkent 350 ezer albiban lakva kB semmire nem elég.
Olyan 500 ezer/fő mondanám, hogy lehet újabb kocsit venni 3-4 misiért + nyaralni 300-400 ezer t.
Persze, sokszor írják, hogy hát spórolni kell. Ja... Csak sokan elfelejtik, hogy ha egyre többet keresel, nőnek az igények is. Nem párizsit eszel, nem 2000 Ft-os parfümöt veszel stb stb. és máris morzsolódik le a plusz lóvé..
"Csak sokan elfelejtik, hogy ha egyre többet keresel, nőnek az igények is. Nem párizsit eszel, nem 2000 Ft-os parfümöt veszel stb stb. és máris morzsolódik le a plusz lóvé.."
Pont ezért nem középosztálybeli az ember. A középosztály ugyanis az, ahol már eléred azt az életszínvonalat, hogy nem költöd rögtön a pénzed teljesen jogos életszínvonal növekedésre.
Aki parizert tud csak venni, az örül, ha egy idő után drágább parizert vesz, majd sonkát.
De aki sonkát vesz, ő már nem fog enni minden este csak azért, mert megteheti.
Persze, a világ összes pénzét el lehet költeni, de az emberek többsége eljut arra a szintre, amikor a plusz bevételt már nem fogyasztásra fordítja, mert olyan étkezése, ruházata, kocsija, lakása van, amiből felfelé már csak irracionális döntések vannak (értsd a 2 éves, kényelmes, nagy autót még lehet egy prémium kocsira upgradelni, vagy egy sportkocsira, de az már tényleg luxus kiadás).
És pont emiatt még az 500/fő sem feltétlen középosztály (vagy ha igen, akkor nagyon az alja), mert még ott sem fog előállni az, hogy akkor cserél autót, amikor ideje van, akkorra ingatlanban lakik, ami kényelmesen kiszolgálja a családját... Az egy másik kérdés, hogy Magyarországon gyarkolatilag ez a réteg nem is létezik :(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!