Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogos a felháborodás ?
Együtt élünk elejètől fogva .van két lánya és elvált .ezzel nincs is gond .havi 1000 eurót ad az asszonynak a gyerekek miatt .nekem az a problémám ,h közös kasszán vagyunk .ne az én pénzemből adjon nekik erre meg arra .nem vagyok irigy de drága az albèrlet, kocsi,hitel stb
Igen is kérheti vissza h ha felhívják a *gyerekek* h kéne ez meg az .mekis kaja és bolt és 50 euróba fájt és el is kellett vinni .én kifizettem volna velük ha nem is az egészet de a felét igenis ...20 és egy 17 éves lányokról beszélünk .amúgy meg nem is keresik kivéve ha kell valami és ezt is elmondtam neki h nem veszi észre .????az a válasz h a gyereki.igen de már nem kislány egyik se. Lehet menni dolgozni nyáron .én is mentem ugyan úgy .most velem van a probléma v nem tudom
Mit tennètek ?
A másik meg h be is rúgtak ki menjünk adj de rögtön értük
Van busz és taxi is ..szóval nem kéne hülyére venniük senkit se ..és ebből van már elegem .fogta magát és elment értük szóvá tettem ez nem így működik .....elég sok vita van miattuk már .
11 normális 20, 17 éves gyerek nem rúg be, és nem alkoholizál.
Ébresztő:))
Mennyit keres amúgy? Mennyiből megy el az 1000 euro? Mert én Forintban nem keresek annyit...
Értelek is, meg hát őt is megértem. De a gyerekek felé mindenhogy van kötelezettsége. Bár 1000 euro... Abból vígan megvannak! Még félre is tehetnek belőle. Ha nem megy másként, különkasszán legyetek... Jobbat nem tudok. Az meg hogy csak a pénz miatt keresik az apjukat szomorú, bár nem ismerem az előzményeket. Pl. férjem apja nem nagyon foglalkozik a férjemmel és elmondása szerint gyerekkorában sem törődött nagyon velük. Ha netán ilyen a helyzet, lehet emiatt is csak a pénz a lényeg. Ha nem, akkor nagyon számítóak...
1800 abból ezer a kettő gyerek
És akkor az albi,rezsi , biztosítás,hitel
Én 1500 és albi,rezsi , plusz az otthoni dolgaim amire haza küldök
Albi felesbe megy és a rezsi
De ők már nem kisgyerekek
Mert ha felé ennyi idősek lennènek nem szolnèk .fel lettek nevelve .menjenek dolgozni és ne minket húzzanak le .és ne mi adjunk csavargásra és cigire stb pénzt
Jó lenne ha már külön életük lenne úgy h feltalálják magukat..néztem munkát is nekik . beszélnek németül .többet nem tudok és nem is akarok
Azt írtad, hogy "albi felesbe megy és a rezsi", illetve hogy az ő 1800 eurós keresetéből 1000 megy a kettő gyereknek.
Akkor mégsem közös kasszán vagytok, hanem a közös kiadásaitokat fizetitek fele-fele alapon, és az érint rosszul, hogy a párod a keresete fennmaradó részéből indokolatlanul sokat költ a gyerekeire?
Mert amit részleteztél, az nem igazán takarja a közös kassza fogalmát.
Én fizetek bele mindenbe mert h ha össze számoljuk a kiadásait akkor -800 kb ami kijön
A különbség ...
800 a lakás hidegen plusz a reszi akkor ott a hitele és a biztosítás és azon kívül is vannak dolgok mellette elmegyünk hétvégén kis melót intézni
Én vásárolok és főzök
A lakást is bekellett rendezni
Én fizettem a kauciót ami 3000 volt
Szóval én szeretem őt és nem baszogatni szoktam
Csak h lásson már kicsit
És ne minden héten csináljon hülyét magából
Ha ilyen helyzetben lennék, mint te, normális hangnemben megbeszélném a párommal, hogy ezentúl fizessünk minden további közös kiadást is (beleértve közös étkezésekhez és a háztartás fenntartásához szükséges egyéb bevásárlást) fele-fele alapon, ahogy az albérletet és a rezsit, utána pedig mindenki gazdálkodjon úgy a saját keresetével, ahogy jónak látja.
Ha a hitelt nem közös célra vettétek fel, hanem ő saját célra korábban, akkor nyilván úgy logikus és igazságos, hogy a törlesztőrészleteit is ő fizesse, mint ahogy a gyerekeit is annyival észszerű támogatnia, amit ő a saját keresetéből ki tud gazdálkodni.
Én ezt így megbeszélném vele, és ha a közös életünk közös kiadásait ténylegesen fele-fele alapon rendezzük, onnantól fogva egyáltalán nem szólnék bele, hogy a keresete fennmaradó részéből ő mekkora összeget szán a gyerekei rendszeres támogatására, illetve alkalmanként milyen plusz kiadásokat fizet nekik.
Mindezt az ő belátására bíznám, és csak akkor nyilvánítanék erről véleményt, vagy adnék tanácsot ezzel kapcsolatban, ha kifejezetten megkér erre.
Hitel az övé
Egyetértek veled utolsó ,csak nem úgy működik h ő csak fogja magát miattuk aztán elmegy ,én meg csinálom a programokat
Egy idő után kicsit megalázó
19
A 18. hozzászólásom arról szólt, hogy megpróbálhatnátok igazságossá tenni a tehervállalást az anyagiak terén, hogy ne legyen állandó konfliktus forrás abból, hogy a te keresetedből is jelentős összegeket költ a gyerekeire, ha most így van a meglátásod szerint.
A pénzügyeitek korrekt rendezése, meg az, hogy hogyan borítja fel az esetleges közösen megtervezett, megszervezett programokat a lányai miatt, (időnként vagy rendszeresen, ami nem derül ki a leírtakból) megint más kérdés.
Ahhoz, hogy legyen közös jövőképetek, szerintem kéne tudnotok mindkét témáról őszintén beszélni, és valami közös nevezőre jutni, illetve olyan mértékig alkalmazkodni egymáshoz, ami nektek még belefér.
Megkérdezhetem, hogy Te eddig milyen javaslatokkal, illetve kérésekkel álltál elő pl. az anyagiak terén?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!