Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez már alkoholizmus?
2 éve élek együtt a párommal. Én egyáltalán nem fogyasztok alkoholt (max havi 2 pohár bort) ő pedig naponta bort-sört. Ha ketten vagyunk akkor csak 1 sört vagy egy-fél üveg bort naponta, de heti kb 2x iszik a haverjaival akkor 3 sör+3 rövid lecsúszik átlagban.
Mondtam neki hogy ez zavar engem de azt mondta egy sör naponta az semmi.
Szerintem napi szinten az is túlzás de ő heti kb 10 sört iszik meg. Nagyon sok haverja van aminek örülök de annak hogy MINDEN haveros program piázásról szól annak nem.
Nőtársak ti mit szólnátok ehhez?
Férfiak, ti is elfogyasztotok ennyit?
Ez így rendben van? Jogosan piszkálom hogy sokat iszik?
24L
"Szerintem ő már alkoholista.
Ezt a napi esti fél deci dolgot meg nem értem miért kell alkoholistázni.
Annyi sötét ember van itt, hogy az beszarás."
Nem is neked kell érteni. Szerencsére a dolognak tudományos alapja van, és aszerint az esti fél decit naponta lehúzó ember is alkesz. Vedd csak el az esti fél decijét, és rájössz miért.
De mivel a szakmunkás mindenhez is ért, így az alkoholizmus témában is bátran nyilváníts véleményt :)
Kérdező ilyen nincs, hogy "hogy tudnám rávenni". Semmilyen trükkel, hisztivel, rábeszéléssel, ilyenekkel nem tudod rávenni, hogy igyon kevesebbet.
Kizárólag akkor fog ezen változtatni, ha egyszer saját belső elhatározásából meglátja azt, hogy valami baj van és ez így nem oké. Ez történhet holnap, történhet 10 év múlva és történhet soha. Te csak a saját magad döntéseiért felelsz, azaz hogy hogyan reagálsz arra, ahogy ő viselkedik. Most nem csinálsz mást, csak tűrsz és tűrsz.
"zerencsére a dolognak tudományos alapja van, és aszerint az esti fél decit naponta lehúzó ember is alkesz. Vedd csak el az esti fél decijét, és rájössz miért"
Vannak ilyen ismerőseim és nem történik semmi.
Tudnék példákat sorolni.
"e mivel a szakmunkás mindenhez is ért"
Arról nem tehetek, hogy proli családból származol és nincs rálátásod másra.
Előítéletes hülye vagy, nincs miről beszélni.
Én is volt alkeszjénr mondom, hogy ez már az.
Üzemanyag jelleggel iszik, a mennyiség nem lassan nőni fog.
Én is azt mondtam, hogy bármikor kihagyom, ha akarom.
Csak valahogy sohasem akartam.
Több próbálkozás után fél év alatt hagytam el.
Sokan mondják, hogy nagy szerencse is kellett hozzá.
Így sokkal jobb, az fix
Nem fog változni hiába könyörögsz,fenyegetőzöl,hisztizel stb... pont letojják. Volt férjem is letojta,azt mondta amikor erről beszéltünk,kezében a borosüveggel,hogy "ha választanom kell közted és az alkohol között,az alkoholt választom" Na,már nem a férjem. Azóta le is szokott a piálásról és szeretne visszakapni,de ami elmúlt az évek során ,az elmúlt és pont. 12 évig tűrtem. A mostani párom sem semmi. Családi örökség az alkoholizálás. Egyiknek agyi infarktusa volt meg negyed agya pusztulat a sok piálás miatt,ugyanazon vérvonal másik tagjának szeletelték a lábait lefele,van most egy kis rák is mellé (gége) de az sem elég elrettentő példa neki. Én hiába pofázok,a válasz "ennyi jár a húzós hét után" (az ennyi általában egy 0.7literes tömény,általában whisky vagy vodka+ sörök/ hétvége) Nagyon utálom,undorító a részeg ember,undorító a piaszag ami árad a szájábol,undorító ahogy 8 felé álló szemmel néz,undorító a kötekedés,undorító az egész. Még türelmes vagyok,hátha észhez tér,de volt már ilyen miatt "robbanásom"
Amikor nem iszik,imádnivaló és nagyon odaadó.
Az én apám is mindig azzal jött, hogy abba tudná hagyni, de nem akarja, mert ő megérdemli, és megdolgozott azért a pénzért amit kocsmában ott hagy.
Ezt mondja 33 éve. Azóta széthullt a családunk és ő egyedül él már vagy 15 éve. És még ő van megsértődve, hogy az anyám nem bírta, hogy minden csak a piáról szólt.
#28-as.
Ha édesanyád is annyit elköltött volna magára ugyanezzel a szöveggel,hogy megdolgozott érte,neki jár,nem tudom miből és hogyan evett volna édesapád. Ezt mondtam mindig a volt férjemnek is,ha én is annyit költenék magamra,akkor másra nem nagyon kéne . Nem gondolnak bele csak önzőn magukat helyezik az előtérbe 😕
Van az a pont, amikor már csak az a lényeg, hogy a mindennapi pia-adag meglegyen. Minden más lényegtelen.
28-as voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!