Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ez már alkoholizmus?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez már alkoholizmus?

Figyelt kérdés

2 éve élek együtt a párommal. Én egyáltalán nem fogyasztok alkoholt (max havi 2 pohár bort) ő pedig naponta bort-sört. Ha ketten vagyunk akkor csak 1 sört vagy egy-fél üveg bort naponta, de heti kb 2x iszik a haverjaival akkor 3 sör+3 rövid lecsúszik átlagban.

Mondtam neki hogy ez zavar engem de azt mondta egy sör naponta az semmi.

Szerintem napi szinten az is túlzás de ő heti kb 10 sört iszik meg. Nagyon sok haverja van aminek örülök de annak hogy MINDEN haveros program piázásról szól annak nem.

Nőtársak ti mit szólnátok ehhez?

Férfiak, ti is elfogyasztotok ennyit?

Ez így rendben van? Jogosan piszkálom hogy sokat iszik?

24L

2020. ápr. 16. 13:16
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Az alkoholizmus első sorban nem mennyiségi, hanem gyakorisági kérdés.

A te barátod azonban már mennyiségre és gyakoriságra is bőven megüti a mércét. És hidd el, ez nem javulni szokott az évek során

2020. ápr. 16. 13:37
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
Full alkesz. Dobd ki.
2020. ápr. 16. 13:44
 13/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem számít, hogy nem részeg, nem számít, hogy sosem részeg, de aki minden nap iszik alkoholt, az bizony függő, nincs mit szépíteni.

Hogy vedd rá, hogy csak baráti társaságban igyon? Sehogy. Nem tudod rávenni. Nézz utána a függőség lélektanának. Amíg ő nem akar, nem fog leszokni. És az 'ilyen naponta csak egy-két sört meg néha egy kis rövidet iszok' típusok soha a büdös életben nem fognak kigyógyulni, mert soha nem fogják maguknak sem bevallani, hogy alkoholisták, ami ugye az első lépés lenne a gyógyulás felé. Tehát a kör bezárult.

Én ezt átéltem, az exférjem ilyen volt. Eleinte én is naiv voltam és azt gondoltam, hogy nem olyan nagy probléma ez. De igenis az.

Én soha nem fogok még egyszer alkoholistával kezdeni, így neked is azt tanácsolnám, hogy hagyd el.

33N

2020. ápr. 16. 14:02
 14/30 anonim ***** válasza:
88%

"egy-fél üveg bort naponta"

Igen, ez már alkoholizmus. Napi 1 deci bor ami normális, sőt egészséges.

Napi 1 sör még talán elmegy, de 1-2-re olyan hasa lesz, mint 9 hónapos terhesnek.

Egyébként miért kérdezel másokat, ha utána foggal, körömmel véded ezt az alkeszt?

2020. ápr. 16. 14:17
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

Soknak nem sok, de alkesz még lehet. Tartson csak egy hét szünetet és nézzétek mi történik.

[link]

Ha ezek stimmelnek, akkor bizonyára alkesz.

2020. ápr. 16. 14:21
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

"Igen, ez már alkoholizmus. Napi 1 deci bor ami normális, sőt egészséges."

Nem, az alkoholizmus továbbra sem mennyiségi kérdés (a napi 1dl bor egészséges dolgot meg milliószor cáfolták, nincs mögötte igazi tudományos megalapozottság).

Nem attól alkesz valaki, hogy 1dl bort iszik vagy 2 sört.

Attól alkesz, hogy iszik! Hogy szüksége van rá, hogy periódikusan igyon. Hogy a napi rutin része, hogy kell az az 1dl bor, 1 feles, 1 sör, hogy véget érjen a nap, hogy lelazítson.

A függőség egy mentális állapot első sorban, akkor is lehet valaki függő, ha fizikai függősége nem alakul ki.

Az ilyen embert onnan lehet a legjobban felismerni, hogy ideges, hogy zavarja, hogy nem bírja ki, ha azt az egy adagot, két adagot, etc nem kapja meg.

Az alkoholt egyébként az addiktológus szakemberek adagban mérik, ez kb 1ml tiszta alkoholnak felel meg, így aztán le lehet fordítani, hogy 1dl 40 fokos pálinka hány adag, és egy sör hány adag. Felesleges itt korsóval meg hasonlókkal marháskodni.

2020. ápr. 16. 15:28
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
ui: bocs, 1adag természetesen 10ml, tehát pl egy üveg bor olyan 8-9 adag, egy sör olyan 2-3 adag...
2020. ápr. 16. 15:30
 18/30 anonim ***** válasza:

Szerintem ő már alkoholista.

Ezt a napi esti fél deci dolgot meg nem értem miért kell alkoholistázni.

Annyi sötét ember van itt, hogy az beszarás.

2020. ápr. 16. 16:01
 19/30 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem beszéld meg vele,hogy ez tégedet nagyon zavar és próbáljon leszokni rólla!

Ha nem teszi,akkor nem vagy eléggé fontos a számára.

Csak te segithetsz rajta,hiszem ha rád nem hallgat,akkor senkire.

2020. ápr. 16. 16:21
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, ne mondj már olyan hülyeséget, hogy csak a Kérdező segíthet az alkoholista párján! Miért teszed a nyakába a felelősséget? Ez nettó marhaság! Ha ilyen egyszerű lenne, hogy csak kérni kell egy függőtől, hogy szokjon le, akkor alig lenne függő ember!
2020. ápr. 16. 16:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!