Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jól gondolom, hogy nem szabadna megengedni az ilyen igazságtalan materiális elvárásokat, mint saját lakás, autó?
Engem férfiként eléggé zavar az, hogy egy nő nem a férfi személyét nézi hanem, hogy mit tett le az asztalra és mit tud felmutatni. Nekem van saját lakásom, de ha egy lány azzal kezdi, hogy neki alap feltétel a lakás megléte akkor már nem is tartom olyan vonzónak, mint előtte vagy, ha a havi fizetésemet nézi. Jelenleg autót nem tervezek, mert engem nem vonz a vezetés és nincs szükségem rá. Mitől lennék jobb ember, mert van autóm? Persze sorolhatnám még az olyan materiális elvárásokat, mint a diploma megléte és munka pozíció. Azért is úgy gondolom, hogy nem szabadna engedni az ilyen elvárásoknak, mert másokat sérthet. Szerintem, ha van ilyen ismerősötök, akinek olyan elvárásai vannak, amik nem tartoznak bele az igaz szeretetbe, kedvességbe, odaadásba és emberségbe, és mellé ez zavar titeket benne, akkor nyugodtan beszélgessetek erről, hogy jobb belátásra térüljenek!
Persze a férfiak között is vannak hasonló esetek, csak mivel a nők vonzanak, ezért nem tudok túl sokat mondani a férfi oldalról.
Reggel senki se szeretne az anyóssal összefutni, családalapításnál előny, ha egy férfi biztosítani tudja az anyagi biztonságot a leendő családjának. Vannak felszínes nők, akik azt hiszik, hogy azért ellenszolgáltatás jár egy kapcsolatban, hogy ők szépek, ők a magas fenntartási költségű nők. A többség meg változó arányban nézi a személyiséget, külsőt, anyagiakat, elköteleződést.
Ha az anyagi elvárás bánt, de neked is vannak olyan felületes elvárásaid, mint kor, külső, szexuális teljesítmény, akkor te ugyanannak az egyenletnek a másik oldalán vagy. Ha őszintén mondod, hogy ezek közül egyik se érdekel, akkor re valamilyen nagyon ritka kivétel vagy, de ilyenről még csak nem is hallottam.
Kicsit elment a téma a jövedelmi viszonyok felé, de én más irányból játszottam el a gondolattal... tegyük fel, hogy egyenlősdit játszunk, és MINDENKINEK, de tényleg kivétel nélkül mindenkinek joga van "megszüntetni" mások felé irányuló elvárásait a társtalálás érdekében. Ha egyenlőség van, akkor ez mindenkire vonatkozik!
Akkor téged is akarhat a 80 éves Marika néni is, meg a homoszexuális Józsi is, és NEM, nem mondhatsz nemet, hogy de neked az nem pálya, mert nem lehetnek elvárásaid! Így is OK a dolog, vagy csak a feléd irányuló elvárásokat szüntetnéd meg? Akkor hol is az egyenlőség?
#40 Mondom nézd meg ezt a videót, ha van másfél óra szabadidőd és a kérdéseidre választ fogsz találni.
https://www.youtube.com/watch?v=Xe1qzAR0rLw&t=
Nincs kedvem az ilyen aggodalmaskodó kérdésekkel foglalkozni. E miatt a felesleges aggódások miatt is itt tart az ország ahol. Ezért tartom károsnak a konzervativizmust, mert képtelenek vagytok progresszíven gondolkozni, én emiatt köpök a szar hagyományokra.
#42 Az olyan elvárásokkal, hogy ne legyen sokkal idősebb a másik és, hogy nem vonzódsz az azonos neműekhez teljesen rendben van, mert ha nem tudsz hozzájuk vonzódni, akkor tényleg jogod van nemet mondani. Ezzel semmi gond nincs. A gond az ott kezdődik amikor valaki vonzónak tartaná a másikat, de neki fontosabb az elvárási listája, mint a másik személyisége. Meg amikor számonkérően ismerkedik és matematikai paraméterrel keresi a párját. Leírtam egyik válaszomban, hogy elvárhat valaki diplomát, de nem tudhatja azt, hogy olyas valakibe fog beleszeretni, akinek mondjuk csak okj-s képzése van. Ezért hülyeség a materiális elvárás és ezért mondom, hogy erre kell nemet mondani.
A külső és a személyiség béli elvárásokkal semmi gond nincsen. Én pl. elvárom azt, hogy egy emberséges nő legyen és ne barbárként gondolkozzon, mint pl. mindenki megérdemli a rossz sorsát vagy mindenki annyit ér amije van és stb. Nem hinném, hogy egy ilyen barbár gondolkozású nővel jól kijönnék ezért nem is ismerkednék vele. Ha mondjuk neki az az elvárása, hogy ne legyen bunkó a másik és ne tekintse őt tárgynak az teljesen érthető és jogos elvárás, ilyenekkel semmi baj nincs. Ha az elvárás materiális és lista alapú azzal van a probléma.
#45 És most elvárod, hogy megtapsoljanak és átadják neked az év kapitalistája címet? Rendben van te megtudtad ezt csinálni, de van aki nem tud ennyit összegyűjteni az nem mindig az egyén hibája. A legtöbb ember nem azért szegény, mert egész nap piál és szerencsejátékozik, hanem sajnos ilyen igazságtalan ez a rendszer. Én is büszkélkednék olyan dolgokkal, minthogy amikor elvesztettem a munkámat azonnal kerestem másikat és szerencsére találtam egyből egy újat, de nem tartom magam emiatt többnek. Megtudom érteni azt is, hogy sokan miért nem vesznek fel hitelt, mivel jelenleg veszélyes és sok buktatója van. Még egy pont ami miatt fontos lenne az alapjövedelem, kedves aggódok nézzétek meg azt a videót!
Amúgy meg most jut eszembe van egy tök egyszerű, de tök igaz kép erről a rendszerről:
Bennem már csak egy kérdés maradt. Te minden vitában ennyire egysíkúan csak a saját igazad szajkózva veszel részt vagy csak ez a téma a szívügyed? Mert ha minden vitás helyzetben simán félresöpröd az észérveket anélkül hogy végig gondolnád esetleg ezek mentén alakitanál az elméleteden akkor elég nehéz személyiség lehetsz.
"Nincs kedvem az ilyen aggodalmaskodó kérdésekkel foglalkozni. E miatt a felesleges aggódások miatt is itt tart az ország ahol." Ha az emberek mind hajlandóak lennének az aggodalmaskodó kérdéseken végig menni közel se érintett volna annyira mélyen a válság rengeteg embert. És fele annyi kaki döntés születne meg. De tény hogy egyszerűbb mindent kizárni ami bezavarhat az idillbe.
Posztoló, ha valaki szerelmes lesz, pont magasról tenni szokott rá, hogy a másik nem 100%-ban felel meg a listázott elvárásainak, sokszor még a teljesen logikus szempontokat se veszi figyelembe. Aki csak materiális szempontok szerint ismerkedik, az nem szerelmet keres, hanem befektetést, hogy az ő ideje, energiája majd megfelelően térül meg. De azért az nem valóságtól elrugaszkodott, hogy ha a jövőképében szerepelnek bizonyos célok, az arra való hajlandóság a másikban sem árt, ha megvan. Én épp a második diplomámat csinálom, doktori képzésre készülök, a párom a karrierje miatt nem fejezte be az egyetemet, de ezzel nincs gond. Abból már több probléma lehetne, ha el se kezdte volna, kevésbé értenénk meg egymást.
A legtöbb lánynak nem kifejezetten a pénz az elvárása, hanem az ambíció és a stabil jövőkép. Nem a saját lakás, hanem a törekvés, hogy egyszer - akár közösen - össze tudjanak rakni egy ingatlanra anélkül, hogy beleszakadnának. Anyagi kérdések még a legjobb kapcsolatban, egymást nagyon szerető emberek között is felmerülnek, a pénztelenség és kilátástalanság a nagy szerelmeket is meg tudja ölni. De te még nyilván fiatal vagy, sosem éltél olyan kapcsolatban, ahol ezek a szempontok is szóba kerültek volna, mert még csak keresed azt, akivel el lehet köteleződni, de ha egyszer olyan helyzetbe kerülsz, hogy elveszíted a munkádat, ötleted sincs, miből fizeted a rezsit, és emiatt frusztrált vagy, az a kapcsolatodra is nagyon negatív hatással lesz, hidd el, akkor is, ha a másik megértő és szeret. Ha valaki igyekszik félretenni, ambiciózus, kisebb az esélye, hogy megzuhan az élete, és inkább ezt keresik a nők, a biztonságot, nem a vagyont. Nincs annyi pénzes, ingatlannal és lakással rendelkező férfi, nagy rájuk a kereslet, a nők többsége bőven boldog egy megfelelő partnernek bizonyuló, de em egzisztenciális zsákutca férfivel. Aki maga is ezt nyújtja, annak meg külön érthető ez az elvárása, bár te ennek a jogosságát se szeretnéd elismerni. Fizetnél valakinek mindent, mert neki épp nem olyan szakaszban tart az élete, hogy a közös életetekbe bele tudja tenni a maga részét? Ha igen, sose merülne fel, hogy a másik ezért van veled? Ha nem, akkor mit tennél? Nem csinálnál vele közös programokat? Ha nem, akkor nem szempont mégis, hogy a másiknak van-e pénze? Mert akkor neked se csak eszköz a pénz, ha nem osztod meg.
Nagyon idealistán állsz egy rakás dologhoz, ami természetesen jogodban áll, csak feltettél egy kérdést, de nem igazán vársz a sajátodtól különböző véleményeket. Ez meg így inkább egófényezés, nem párbeszéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!