Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jól gondolom, hogy nem szabadna megengedni az ilyen igazságtalan materiális elvárásokat, mint saját lakás, autó?
Engem férfiként eléggé zavar az, hogy egy nő nem a férfi személyét nézi hanem, hogy mit tett le az asztalra és mit tud felmutatni. Nekem van saját lakásom, de ha egy lány azzal kezdi, hogy neki alap feltétel a lakás megléte akkor már nem is tartom olyan vonzónak, mint előtte vagy, ha a havi fizetésemet nézi. Jelenleg autót nem tervezek, mert engem nem vonz a vezetés és nincs szükségem rá. Mitől lennék jobb ember, mert van autóm? Persze sorolhatnám még az olyan materiális elvárásokat, mint a diploma megléte és munka pozíció. Azért is úgy gondolom, hogy nem szabadna engedni az ilyen elvárásoknak, mert másokat sérthet. Szerintem, ha van ilyen ismerősötök, akinek olyan elvárásai vannak, amik nem tartoznak bele az igaz szeretetbe, kedvességbe, odaadásba és emberségbe, és mellé ez zavar titeket benne, akkor nyugodtan beszélgessetek erről, hogy jobb belátásra térüljenek!
Persze a férfiak között is vannak hasonló esetek, csak mivel a nők vonzanak, ezért nem tudok túl sokat mondani a férfi oldalról.
Még a küzdelemről ennyit!
https://www.youtube.com/watch?v=w0Qas69UjlQ
Ajánlom a Gulyás Mártonnak a műsorait, mert sok igazság van abban amit mond.
"Szerintem nincs az a hülye aki pénzt adna bárkinek is aki elmerengő munkát végez. Ilyen világ sosem volt és nem is lesz."
Ilyen lelketlen konzervatív hozzáállással nem is lesz. Konzervatív nézetekre is ugyanúgy nemet kéne mondani, mint a jobboldalra és egyes liberális nézetekre is!
Se arra nem reagáltál hogy a tökéletes nihil közben ki fog termelni se arra hogy hogy akadályoznád az alap anyagi helyzet növekedésével járó ár növekedést ami újra teremtené a jelen helyzetet. Mint mondtam aranyos az elképzelés de én tartom hogy nem a felebaráti szeretet vitte fel az embert a jelenlegi szintre. Márpedig szeretetből nem lesz étel ruha tisztaság. Vagy szerinted ha nem lenne muszáj akkor ki takaritana ki dolgozna a gyártó soron? Vagy szerinted valakinek ez az álma? Egész egyszerűen a nem népszerű munkák nem lennének elvegezve ha mindenki otthon lebzselne. De lenne rengeteg író meg filozófus meg festő és egyéb művész akik bár aláírom hogy bizonyos létszámban kellenek semmiféle fejlődést nem hoznak az emberiségnek.
Nem mellesleg kétlem hogy a skandinávoknál ne lenne szegény réteg és ne lennének anyagi különbségek és elvárások. Egyszerűen annyi a különbség hogy valószínűleg közelebb állnak a bérek és az árak így megfizethetőbb az élet.
De ha mindenkinek minden jó soha nem fejlődünk.
Ha lenne alapjövedelem akkor is lenne kenyér, akkor is lennének orvosok. Hogy honnan lehetne finanszírozni? Hát, hogy azt a rengeteg összeg ne értelmetlen dologra menjen el, mint mondjuk plakátokra, stadionokra (amúgy itt megjegyezném, ha tőlem múlna egy plakát se lenne ebben az országban, de még a reklámot is megszüntetném) és ne egy ember kezében legyenek az óriási összegek.
Tehát miután elesznek számoltatva az oligarchák és egy igazságosabb progresszív adórendszerünk lesz abból pénzből simán kijönne, havi 100-150 ezer forintnyi összeg és hidd el ugyanúgy dolgoznának az emberek.
Mondok egy példát, ha valakinek az a szenvedélye, hogy állatokat gyógyítson nem fogja abbahagyni a munkáját csak azért, mert alapból is kap, hanem azt is sokkal szenvedélyesebben fogja csinálni és tud olyan dolgokra költeni pénzt, amivel az állatokat még jobban megtudja gyógyítani. És így kevesebb állat pusztulhat el azért, mert szenvedélyesebben fog dolgozni és jobbak lesznek a felszerelések. Mondok még egy példát az egyik barátom volt az euronicsba egy gitáros kiegészítő miatt kereste fel eladókat és senki se tudott neki segíteni, mert azt látta rajtuk, hogy órabérbe dolgoznak és ezért várják, hogy véget érjen. Az alapjövedelem meghozná az embereknek a munkamorált és segítőkészebbek lesznek.
Nagyon sokan tévesen fordítva gondolkoznak, ami csak egy tőkebarát ferdítés.
Kinek legyen jobb a felső 1%-nak vagy a 99%-nak? Szerintem a válasz egyértelmű!
"Ha én önálló vagyok, akkor nem fogok összejönni olyannal, aki nem az, ennyi."
Ja és majd te fogod meghatározni, hogy ki az önálló is ki nem? Csomó ember azért él még a szüleivel, mert nincs pénze különválni, hiába szeretné, de mégis beszáll a házimunkába és az anyagiakba. Vannak olyan férgek akik képesek azt mondani rájuk, hogy önállótlanan anyuci picia fiai, csak azért, mert nincs erre pénze. Az ilyen embereket eskü átnevelő táborba záratnám, hogy megtanulja mi az az együttérzés és a szolidaritás!
És mondjuk hány szenvedélyes kukás vagy utcaseprő lenne szerinted? Vagy akár hány szenvedélyes gépészmérnök, ha helyette azt is választhatja, hogy 4 óra után hazamegy, és inkább a családjával van? (Miután a gyerekek úgyis haza lettek küldve, mert a tanárnak is elég volt 4 óra aznapra?)
Nem tudom megvan-e az a kísérlet, hogy felajánlasz két megadható választ több csoportnak. Ha minden csoport a-t mond, mindenki +1 pontot kap. Ha valamelyik b-t mond, miközben a többiek a-t, akkor ő +3 pontot kap, a többiek viszont -2 pontot. A cél az, hogy mindenki pluszban jöjjön ki 10 kör után. Szinte biztos, hogy nem fog összejönni. Az emberek egyszerűen nem úgy működnek, mint ahogy azt egy elmélet leírja, ebben az esetben pedig már célszerű nem az abszolút egyensúly (?) megközelítésével próbálkozni, hanem egy másik egyensúlyre beállni.
Az utcaseprést meglehetne úgy oldani, hogy mindenki felsöpör a saját háza táján. Semmi szükség nincs erre a munkára, szívesen söpörgetnék a szomszédokkal együtt és talán jókat is beszélgetnénk. Kukás az úgyis megmaradna, de azt meglehetne alkalmi munkára is megoldani, mint mondjuk az übert. Én az über féle munkákban látom a jövőt, ahol nincs ez a munkáltató, munkavállaló kapocs, hanem hogyha elvégzed aznap akkor már aznap megfizetnek. 100%-ig biztos vagyok benne, hogy elvégeznék a kukás feladatot. Nem létezik olyan, hogy senki nem dolgozna. Ezt a hazugságot mondom a tőkésberát média terjeszti. Nem bedölni kéne ezeknek, hanem átgondolni azt, hogy tényleg így lenne e.
Egyébként meg itt egy videó erről. Szerencsére több lájk van rajta, mint dislike így látom van még remény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!