Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők mennyire készek megtartani egy olyan gyereket, amely nemi erőszak következtében fogant?
Lehet ez az átélt trauma mértékétől függ. Olyan megjegyzéseket hallottam nőktől, hogy biztosan nem tartanák meg a gyereket, ha az elkövető (aki az apa) hitvány, mocskos féreg, vagy brutálisan bántalmazta is őket az erőszak során - és ezt megértem. Az érvük az is, hogy a gyerek is épp arra a hitvány féregre emlékeztetné őket (bár ez elég gyenge érv szerintem, hisz a gyerek miért tehet erről?).
De mi van akkor, ha az illető nem is volt hitvány, s különösebb fizikai erőszak nélkül követte el a nemi erőszakot? Történetesen ilyen is van. Vajon akkor is így gondolnák?
Szerintem maximum azok a nők tartanának meg egy ilyen gyereket akiknek totál át lett mosva az agya azzal a szöveggel, hogy az abortusz létező legrosszabb dolog amit csak nő elkövethet.
A kérdés pedig paradoxon, minden egyes erőszaktevő utolsó selejt véglény, nem csak az aki úgy erőszakol, hogy közben üti-vágja a nőt.
Cica, mindenkinek a saját dolga, hogy miért nem akar gyereket. Lehet kényelmi szempont is, lehet, hogy Dagobert bácsi módra akar a pézében úszni.
Egy dolog biztos: neked ehhez az égvilágon semmi közöd. Akkor sem, ha megerőszakolsz valakit. Akkor sem, ha támogatod a gyerekmolesztáló egyházat.
"Ez most pont olyan, hogy a szomszédod gyilkos volt, neked is bűnhődnöd kell azért."
Ádám bűnös volt, ezért most neked is bűnhődnöd kell. :D
Kedves Kérdező,
Feltettél egy kérdést és ahelyett, hogy magadban mérlegelnéd a kapott válaszokat inkább a saját elképzelésedet próbálod bizonygatni. Nem értem például azt, hogy egy erőszak után miért kéne bárkinek tovább szenvednie egy gyerek kihordásával, megszülésével és felnevelésével, ha ő azt nem szeretné és milyen alapon ítéled el jobban ezt a nőt, mint azt, aki az erőszakot elkövette. Az erőszaktevők közötti kategorizálásod nagyon elkeserítő, sajnálom, ha esetleg egy erőszakon átesett nőnek vagy férfinak ezt kell olvasnia..:(
Most TABU téma következik, érzékeny lelkűeknek nem ajánlom!
Szerelemből fogantam, de nem alakult úgy a családi életünk, ahogy az idilli lenne. Két szülőm között gyilkos feszültség generálódott és ennek én ittam kisgyerekoromtól a levét. Még azt sem mondhatom, hogy nem szerettek, mert de, szerettek.
Viszont valahol a sok marakodás, vitatkozás, másik bemocskolása, cinkossá tétel, játszmázás és társaik között eljutottam oda, hogy felnőttem... és megtörtem.
Már ott tartok, hogy szívem szerint megkérdezném anyámat, hogy "miért nem tudott kikaparni?" Miért kellett megtartania?
Én értem, hogy itt vannak Szent emberek, akik harcolnak magzatok jogaiért, az élet szentségéért... ezzel csak az a pici problémám van, hogy ezeknek ez embereknek nem kell azt az életet leélniük soha. Nem ők kérdőjelezik meg önön létezésük jogosságát, és érzik azt hirtelen, hogy kell keresni ebből a világból egy vészkijáratot, mert levegőt sem bírnak venni, megfulladnak ha egy perccel tovább is itt kell lenniük önmagukban.
Én értem, hogy téged a gyerek nem érdekel, az ő élete, mindent elbír. Majd felnő és dicső felnőtt lesz.
De amikor az újságban majd megírják, hogy sajnos megint kimaradt a pesti gyors, mert valaki elé vetette magát, akkor majd tedd fel kérdést: mennyivel jobb, hogy megtörten, az élettől elcsigázva önkezével vetett véget az életének, mint amikor az anya eldöntötte, hogy nem tud boldog életet biztosítani neki inkább itt szakadjon vége?
"Az érvük az is, hogy a gyerek is épp arra a hitvány féregre emlékeztetné őket (bár ez elég gyenge érv szerintem, hisz a gyerek miért tehet erről?)."
Az, hogy a megfogant gyerek nem tehet az erőszakról, semmit nem változtat azon a tényen, hogy kire és mire emlékeztetné az anyját.
Így nem érthető az általad idézett érvnek a kritikája.
Amit írtál, az kb. olyan, mintha annak, aki elmondja, hogy évek múltán is összeszorul a szíve, amikor olyan autót lát valahol, amiben egy családtagja halálos autóbalesetet szenvedett, te meg akarnád magyarázni, hogy teljesen érthetetlen és indokolatlan az érzése, vagy nem logikus a gondolkozása, hiszen az általa látott jármű nem felelős azért a balesetért.
Remélem, érted az analógiát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!