Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők mennyire készek megtartani egy olyan gyereket, amely nemi erőszak következtében fogant?
Lehet ez az átélt trauma mértékétől függ. Olyan megjegyzéseket hallottam nőktől, hogy biztosan nem tartanák meg a gyereket, ha az elkövető (aki az apa) hitvány, mocskos féreg, vagy brutálisan bántalmazta is őket az erőszak során - és ezt megértem. Az érvük az is, hogy a gyerek is épp arra a hitvány féregre emlékeztetné őket (bár ez elég gyenge érv szerintem, hisz a gyerek miért tehet erről?).
De mi van akkor, ha az illető nem is volt hitvány, s különösebb fizikai erőszak nélkül követte el a nemi erőszakot? Történetesen ilyen is van. Vajon akkor is így gondolnák?
Szép ez az örökbeadás, csakhogy:
-így is túl sok csöppség van árvaházban
-a legtöbb nő (pláne, ha még kiskorú) nem teheti meg, hogy kihordjon egy nem tervezett terhességet úgy, hogy meg sem tartja
-érthető, ha valaki nem szeretné végkínlódni a terhességet/szülést, ha nem szeretné a gyereket.
Hisz egyik sem épp sétagalopp, csak az ember végigcsinálja, mert kisbabát szeretne.
Az a megoldás, hogy olyan gyereketamit úgyse tudnak/ akarnak felnevelni, elvetetnek.
Azt hiszed jó lesz ilyen elhagyott gyerekeknek nevelőszülőknél?? 2/3 így is rossz útra tér vagy kisiklik az élete
Azért inkább ne szülj, hogy "majd úgyis árvaházba adom".
Az abortusz is megviseli az ember lelkét egy életre, de belegondolni, hogy van valahol egy gyereked, hogy minden kislányban/kisfiúban az utcán őt látod, arra gondolni esténként, vajon nem fázik-e, vajon eszik-e rendesen, vajon hasonlít-e rád, vajon olyan-e ő is, mint te voltál az ő korában...na, ez valami elviselhetetlen.
Semmivel sem kisebb teher, mint az abortusz.
# 1
Majd, ha megtörténik veled, akkor magyarázzál.
100%, hogy el fogod vetetni.
A nőnek joga van az abortuszhoz, joga van a testéhez, joga van megakadályozni egy terhességet, akkor is, ha nem erőszakból született a gyerek.
Nem tudom, mi ez a szentfazékoskodás itt. Tudtam, hogy úgyis oda fog kilyukadni a kérdés, hogy elítéled a nőket, akik terhesség megszakításhoz folyamodnak.
Miután megszült, tehát a testén kívül vagyok, már nem vagyok a teste része.
Eléggé egyértelmű.
Teljesen más az abortusz, mint a népirtás. Ha nem látod, csak magadat áltatod. De az ilyennek nem is lehet magyarázni. Csak babóka megy az agyadban. A babóka, akitől amint megnőne és terhes lenne, ugyanúgy elvennéd a teste feletti rendelkezés jogát.
Képmutató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!