Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha igazuk van azoknak a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha igazuk van azoknak a válaszolóknak, akik szerint csak a férfiak legfelső pár %-ának jut nő, akkor hogy lehet, hogy a magyar férfiaknak durván a fele házasságban él?

Figyelt kérdés

Itt a GYK-n sokszor láttam már ezt a véleményt: csak a férfiak "legfelsőbb" (legjóképűbb, legkigyúrtabb, leggazdagabb etc) pár százalékának jut nő. Láttam már 1-2%-ot, 10-20%, illetve a kettő között sok mindent.

Ehhez képest utánanéztem, 2011-ben a 15 év fölötti magyar férfiak 47,2%-a volt házas (plusz 3,7% özvegy, 10,1% elvált - valamikor valamiért rájuk is igent mondott egy nő), azóta pedig csak egyre több a házasságkötés, szóval durván számolva a 15 évnél idősebb férfiak fele házasságban él, és ehhez még pluszban hozzá jönnek azok, akik házasság nélküli kapcsolatban vannak, erről pontos adat nincs, de már nélkülük is több férfinek "jut" nő, mint 10-20%.

Persze mondhatjuk, hogy az idős párok húzzák fel a számokat, mert régen ugye "mindenki" házasodott - na de a 25-29 éves korosztály ~13 százaléka már házas, a 30-34 éves korosztálynak pedig már a bő harmada él házasságban, plusz ugye a nem házas párok, ez máris több ismét, mint a 10-20%, ha csak a fiatalokat nézzük, akkor is.

Honnan veszik akkor ezeket a kis számokat? Miért hisznek bennük akkor is, ha tények igazolják az ellenkezőjét?

2018. szept. 24. 11:56
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Én egy 27 éves nő vagyok, itt élek magyarországon. Sajnos zűrös családi háttérrel jöttem. Későn is lett kapcsolatom 21 évesen. Én a felsőoktatásba menekültem otthonról, ahol megismertem egy a párom egy nagyon aranyos, kedves, törődő évfolyamtárs személyében. Amíg egyetemen voltam lelkileg stabilizálódtam. De az instabil anyám miatt én is kezdtem csúszni a mélybe. Majd megint eltávolodtunk a családtól és megint kiegyensúlyozottabb lettem. Aztán anyám megint hülyeséget csinált és megint nekem kellett megmentenem. A párom aggódott értem, de sosem állt közém és a családom közé. Végül 24 évesen annyira leszívott a családommal a harc, hogy már nem bírtam. Nem láttam az életben semmi szépséget és magamat egy értéktelen kacatnak tartottam. Hiába tettem ki a lelkem is a családomért... én csak rossz voltam mindig. Így eljutottam az öngyilkosságig. Nagyon szerencsés vagy szerencsétlen lehetek, mert nem jött össze. A páromat nagyon megviselte de még mindig velem volt és szeretett. Bőgve meséltem el, hogy érzem magam és milyennek látom az életet. Akkor megbeszéltük, hogy a családom kiiktatjuk az életünkből mert nekem nem tesz jót.

Tehát hiába van egy szerető társad, jó párkapcsolatod, ha lelkiekben gondok vannak még a világ legtökéletesebb párja sem ment meg önön butaságodtól. Én tudom milyen szerencsés vagyok, hogy nekem egy támogató, megértő ár jutott... de ez sem volt elég akkor. Sőt még nagyobb volt a bűntudatom, hogy "lefoglalom" pedig fel sem érhetek hozzá, nem érdemlem meg őt.

Biztos vannak hősszerelmes típusok, de én a magam bőrén tapasztaltam, hogy ha lelkileg labilis vagy akkor ott a párkapcsolat sem ment meg.

2018. szept. 27. 16:21
 52/60 A kérdező kommentje:

"viszont én már eljutottam odáig, hogy nem csak a nekem tetsző eredményeket tekintem helyesnek."

Van különbség a "valid" és a "nekem tetsző" forrás között. Egyik tanárom példájából élve: ha a katicabogárról akarsz tudományos kutatást végezni, melyik a jobb forrás, a Süni magazin cuki cikke a katicáról, vagy a Nature alapos kifejtése?

"A változás rohadtul nem az élet legalapvetőbb dolga."

Miért? Mutass olyan élő dolgot, ami nem változik semmit, hanem konstans, mint egy szikla (ráadásul még a szikla is változik az erózió miatt, csak lassabban, szóval erről ennyit :D )

"Forrás?"

Én linkeltem neked többet is.

Azóta is gondolkozol, hogy azokra milyen gyökér érvekkel reagálj? :D

"Ha a kapcsolat olyan nagyon szuper, miért válnának még is el?"

Ha a kapcsolat olyan szörnyű, miért házasodnak (egyáltalán, miért jönnek össze emberek) mégis?

"és a depressziók jó részét szerinted mi okozza? Úgy van - a párkapcsolati sikertelenség!"

Mutass már egy forrást ehhez ffs. :D

Egyébként.... ha a párkapcsolat annyira rossz és deficites és nyomorba dönt... akkor miért van szerinted, hogy olyan sokan ölik meg magukat amiatt, mert sikertelenek? Akkor a logikád szerint azoknak az embereknek kellene a legboldogabbnak lenniük, akiknek nem jön össze párkapcsolat, nem?

Mindenesetre cuki vagy, hogy dobálózol az érvelési hibákkal, miközben te is halmozod őket. :D

2018. szept. 28. 10:50
 53/60 A kérdező kommentje:

Ismerős sztori. Hasonló volt velem is, bár én a konkrét öngyilkossági kísérletig nem jutottam el végül.

A párkapcsolathoz, hogy jó legyen, két dolog elengedhetetlen: a megfelelő partner, és mentális, lelki egészség.

2018. szept. 28. 10:52
 54/60 anonim ***** válasza:
91%

Igen, ez sajnos igy van. Remelem sikerul kilabalnod belole, amennyire csak lehet!

Te pedig kerdezo, ne is foglalkozz a 47%-ossal, csak mondja a magaet. Lattam egy-ket kommentjet a napokban, osszefoglalva; "a nok monopolhelyzetben vannak", "parkapcsolatoknak tobb a kara, mint a haszna", "TE IS KAPOD AM A PIROS KEZET!". :DDD

Mar maga ez, a monopolhelyzetnek semmi ertelme nincs ebben a kontextusban, csak latott egy szot, amirol kb sejti, mit jelenthet es jol hangzik, aztan ezzel dobalozik, mikor meg az oligopolium se fedne le azt, amit ezzel o mondani akarna. Tehat ha szavakkal dobalozik, amiknek a pontos jelenteset sem tudja, akkor mit varsz tole?

2018. szept. 28. 11:24
 55/60 A kérdező kommentje:

Igen, futottam már bele az illetőbe sok kérdés alatt, mindenhol kaptam a ♥piroskezet♥.

Volt, ahol olyan dolgok miatt állt neki oltogatni engem, meg logikátlannak nevezni, amit más válaszoló írt, akivel ráadásul a %-unk se ugyanannyi, se az írásképünk, szóval elég könnyen meg lehetett volna különböztetni minket. :D

Igazából szeretném hinni, hogy troll, csak az a szomorú, hogy ha még ő maga az is, maga a jelenség valós, és vannak, akik tényleg ilyenek...

2018. szept. 28. 12:03
 56/60 anonim ***** válasza:
0%

"Van különbség a "valid" és a "nekem tetsző" forrás között. Egyik tanárom példájából élve: ha a katicabogárról akarsz tudományos kutatást végezni, melyik a jobb forrás, a Süni magazin cuki cikke a katicáról, vagy a Nature alapos kifejtése?"

És mégis ki ítéli meg, melyik forrás elég szakmai? És mi alapján?

Rossz hírem van: a párkapcsolat, érzelmek nem egy egzakt tudomány, mint a fizika, kémia, biológia, nem lehet képletekkel, egyenletekkel leírni.

Én a tényszerűséget keresem egy cikkben. Ha ugyanazt olvasom a MiMicsoda "tudománytár gyerekeknek" sorozatban a világűrröl, hogy végtelen, mint egy tudományos publikációban, nem fogom hiteltelennek tekinteni a MiMicsoda-könyvet, csak mert nincs tele körbemagyarázásokkal, áltudományos baromságokkal, és így tovább...

"Miért? Mutass olyan élő dolgot, ami nem változik semmit, hanem konstans, mint egy szikla (ráadásul még a szikla is változik az erózió miatt, csak lassabban, szóval erről ennyit :D )"

Összekevered a fejlődést a változással. Ha mindig mindenki állandóan változna, képtelenség lenne alapozni rájuk, let alone fenntartani egy társadalmat. Egyik nap a közgazdászat érdekelné az embert, másik nap a kémia, harmadik nap az informatika. Párkapcsolatnál ez úgy nézne ki, hogy egyik nap a szőke nagymellű macákat szeretjük, másnap a barnahajú kismellűeket, harmadnap a...lehetne még sorolni.

Változásra akkor van esély jellemzően, ha az pozitívat és hasznot hoz. És még olyankor is kétszer megggondolja az ember, mielőtt elhagyja a járt utat a járatlanért.

"Azóta is gondolkozol, hogy azokra milyen gyökér érvekkel reagálj? :D"

Mit szólnál a magadéhoz? Azokat nem tekintem "valid" forrásoknak, mert nem engem igazolnak. Mi alapján állítod, hogy azok hitelesek?

Szépen beleestél a magad ásta verembe...

"Ha a kapcsolat olyan szörnyű, miért házasodnak (egyáltalán, miért jönnek össze emberek) mégis?"

A házasságok jórésze gazdasági okból történik, mert egyre nehezebb idehaza megélni egyedül. Egy másik jórésze pedig azért, mert az emberek naiv idealisták, és azt hiszik, majd a Vad Angyalban meg Paula és Paulínában látott sírig tartó szerelem nekik is összejöhet...

"Egyébként.... ha a párkapcsolat annyira rossz és deficites és nyomorba dönt... akkor miért van szerinted, hogy olyan sokan ölik meg magukat amiatt, mert sikertelenek?"

Vannak ilyenek, persze, ezt sose tagadtam. Nos, ők a társfüggők, a kapcsolatfüggők. Ez nem érv a párkapcsolatok mellett. Ennyi erővel a heroin is tök jó dolog, kérdezzük meg bármelyik narkóst...

"Mindenesetre cuki vagy, hogy dobálózol az érvelési hibákkal, miközben te is halmozod őket. :D"

Ha neked szabad, akkor nekem is. Demokrácia van, vagy mi a tök.

"Mar maga ez, a monopolhelyzetnek semmi ertelme nincs ebben a kontextusban, csak latott egy szot, amirol kb sejti, mit jelenthet es jol hangzik, aztan ezzel dobalozik, mikor meg az oligopolium se fedne le azt, amit ezzel o mondani akarna."

Értem. Esetleg kaphatok érdemi cáfolatot is, vagy csak feljöttél fröcskölődni egy jóízűt, persze szigorúan az egészséged megóvása érdekében?

A "monopolhelyzet" definíciója egy közgazdaságtani fogalom, és kiválóan alkalmazható párkapcsolatokra is, ugyanúgy ahogy a "piac" fogalma. Gondolom azzal a pár magányos agysejteddel neked a "piac" kendős öregasszonyokat jelent, akik zöldséget árulnak...

A piros kezet természetesen kaptad, trollkodásért.

2018. szept. 28. 15:28
 57/60 anonim ***** válasza:

Kerdezo, ne is pazarold az idodet arra, hogy reagalj 47%osra. O nem troll, csak szegeny nagyon egyedul erzi magat es a valoeletben gondolom meg szohoz sem hagyjak jutni, ezert itt pampog. Kozben pedig tudosnak hiszi magat, mert kepes alapfokon hasznalni az internetet es kigooglezni par noklapjas cikket, mint tudomanyos tenyt.

De meg a piros kezet is kapod am tole! Ja varj, neked nem tud adni, mert te vagy a kerdezo. A fenebe is, gondolom most az iroasztalat csapkodja duheben es megy a sarokba sirni emiatt. 😍

2018. szept. 28. 16:07
 58/60 anonim ***** válasza:
0%

"Kerdezo, ne is pazarold az idodet arra, hogy reagalj 47%osra."

Bocsika, a GYK nem visszhangkamra. Az ellentétes vélemény is vélemény. Tudod, aki A-t mond, az mondjon B-t is.

Mindazonáltal neked volt akár csak 1 érdemi felvetésed is, amire lehetett reagálni?

"O nem troll, csak szegeny nagyon egyedul erzi magat es a valoeletben gondolom meg szohoz sem hagyjak jutni, ezert itt pampog."

Igen, nyilván így van :) szeretem mikor totál fogalmatlan buta emberek nekiállnak szalmabábot faragni rólam és azt püfölik :DDD

" Kozben pedig tudosnak hiszi magat, mert kepes alapfokon hasznalni az internetet es kigooglezni par noklapjas cikket, mint tudomanyos tenyt"

Mert te ugye véletlenül se "guglis" cikkekel "igazoltad" az áltudományos haladzsát, amit ténynek akartál itt eladni? Ja, hogy neked szabad, a Dancsó Péter megengedte! Kettős mérce pretty much, ye?

"A fenebe is, gondolom most az iroasztalat csapkodja duheben es megy a sarokba sirni emiatt."

Azaz, égjen az a szalmabáb!

Mondd, véletlenül nem MLM-bizniszben nyomulsz? Azok szoktak ekkora vegytiszta ostobaságokat összehordani, tőled csak tanulhatnának.

A piros kezet gerincből toltam is rád.

2018. szept. 28. 16:29
 59/60 anonim ***** válasza:

Megkezelgetlek en teged a piros kezzel.

Kell a penzem, mi? Hat csak piros kezet kapsz!

Akkora piros kezet adok neked, hogy a fal adja a masikat!

Bocsi, de mara kifogytam a zold kezekbol, szoval kapod is a pirosat!

Ha apad nem is adott ezert pofont anno, most majd en adom a pirosat erte!

Par frappansabb modja, hogyan kozold, hogy te bizony adod azt a pirosat, mert latom, kicsit kreativtalan vagy. 🤔

2018. szept. 28. 17:42
 60/60 anonim ***** válasza:

#59 ez most vicc akart lenni?

Várjál, elolvasom mégegyszer, hátha beüt...

Már említettem amúgy: tömény ostobaságra nem tudok zöld kezet adni, ami piros kezet kapsz, azt mind ki is érdemelted.

Mellesleg te ugyanúgy osztogatod nekem a piros kezeket, szóval nem kell a hugyotprédikálás...

Újból ment a piros kéz.

2018. szept. 28. 17:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!