Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha igazuk van azoknak a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha igazuk van azoknak a válaszolóknak, akik szerint csak a férfiak legfelső pár %-ának jut nő, akkor hogy lehet, hogy a magyar férfiaknak durván a fele házasságban él?

Figyelt kérdés

Itt a GYK-n sokszor láttam már ezt a véleményt: csak a férfiak "legfelsőbb" (legjóképűbb, legkigyúrtabb, leggazdagabb etc) pár százalékának jut nő. Láttam már 1-2%-ot, 10-20%, illetve a kettő között sok mindent.

Ehhez képest utánanéztem, 2011-ben a 15 év fölötti magyar férfiak 47,2%-a volt házas (plusz 3,7% özvegy, 10,1% elvált - valamikor valamiért rájuk is igent mondott egy nő), azóta pedig csak egyre több a házasságkötés, szóval durván számolva a 15 évnél idősebb férfiak fele házasságban él, és ehhez még pluszban hozzá jönnek azok, akik házasság nélküli kapcsolatban vannak, erről pontos adat nincs, de már nélkülük is több férfinek "jut" nő, mint 10-20%.

Persze mondhatjuk, hogy az idős párok húzzák fel a számokat, mert régen ugye "mindenki" házasodott - na de a 25-29 éves korosztály ~13 százaléka már házas, a 30-34 éves korosztálynak pedig már a bő harmada él házasságban, plusz ugye a nem házas párok, ez máris több ismét, mint a 10-20%, ha csak a fiatalokat nézzük, akkor is.

Honnan veszik akkor ezeket a kis számokat? Miért hisznek bennük akkor is, ha tények igazolják az ellenkezőjét?

2018. szept. 24. 11:56
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
89%

A sajat tapasztalatod nem egyenlo tenyekkel. Ezt hatalmas, relevans es pontos kutatassal tudnad bebizonyitani, random, nagyszamu resztvevokkel.

Amugy osszevissza beszelsz, most meg osszefuggeseket probalsz talalni az ongyilkosok szamaval es a "rossz kapcsolatokkal". Tanultam statisztikat, ilyen gyenge tanulatlan huzasnak max az erettsegi nelkuliek dolnek be.

Akkor most vilagszerte rosszak a kapcsolatok vagy CSAK Magyarorszagon? Mert ha a magyar ongyilkossagi szamot hozod kepbe, mint okozatot (ami persze baromsag), akkor vegul is univerzalisan nem lehet rossz a parkapcsolat, mert nem mindenhol ilyen magas az ongyilkossagok szama.

Persze az ongyilkossagok mogott sem ez van.

Sut rolad a buta, szemellenzos gondolkodas.

2018. szept. 26. 22:38
 42/60 anonim ***** válasza:

"Értem. Akkor kaptad is a következő piros kezet"

Elkepzelem ahogy az iroasztalodra csapva buszken kialtod ezt ki. Legalabb ennyi oromot lelsz az eletben. Hardcore gangster.

2018. szept. 26. 22:40
 43/60 anonim ***** válasza:
0%

"A sajat tapasztalatod nem egyenlo tenyekkel. Ezt hatalmas, relevans es pontos kutatassal tudnad bebizonyitani, random, nagyszamu resztvevokkel."

Ott vannak leírva a tények, amiket te elegánsan átugrottál, csak a téged igazoló részeket olvastad el. Ezt hívják mazsolázgatásnak.

Ezek után ne csodálkozz, ha nem tudlak komolyan venni - és más se.

"Amugy osszevissza beszelsz, most meg osszefuggeseket probalsz talalni az ongyilkosok szamaval es a "rossz kapcsolatokkal"."

Az öngyilkosságok igen nagy százalékát a párkapcsolatok okozzák, vagy közvetlenül, vagy közvetetten. De téged gondolom a tények továbbra se zavarnak.

"Akkor most vilagszerte rosszak a kapcsolatok vagy CSAK Magyarorszagon? "

Nem tűnt fel, hogy egész végig Magyarországról beszéltem? Az mennyiben javítja a magyar helyzetet, ha Csádban vagy Paraguayban jobbak a mutatók?

"Sut rolad a buta, szemellenzos gondolkodas."

No John...YOU ARE the demonz!!!

"Elkepzelem ahogy az iroasztalodra csapva buszken kialtod ezt ki. Legalabb ennyi oromot lelsz az eletben. Hardcore gangster."

Tömény hülyeségre mit vársz? Dícséretet?

Újból kaptad a piros kezet.

2018. szept. 26. 23:01
 44/60 anonim ***** válasza:
Akkor menj kulfoldre, megtalaltuk a megoldast.
2018. szept. 27. 09:25
 45/60 anonim ***** válasza:
89%

Amugy NEM vonhatsz le kovetkezteteseket a valasokbol. Tanultal VALAHA statisztikat? Mert ha nem, akkor kerlek, ne jatszd el, hogy ertesz hozza. A valasnak millionyi oka lehet, de nezzunk egy kezenfekvot; megsem illettek ossze. Ez sehogyan nem mondja ki, hogy maga a kapcsolat/hazassag egy rossz dolog, szimplan szamolni kell vele, hogy az elet nem egy egyenes mozgasat koveti, a dolgok valtoznak (eppen ugy lehet, hogy mar nem vagy kontaktban az ovis legjobb baratoddal sem). Ez az elet rendje, es szerintem erre mar rajohettel volna. Aztan lehet, valas utan talalod meg azt, aki kompatibilis veled nagy szazalekban es azzal meg boldogan elsz.

Ennyi erovel sose alakits ki barmilyen kapcsolatot emberekkel, mert lehet, hogy vege lesz. A mai rohano vilagban meg egy komoly kapcsolat az, ami legnagyobb esellyel meg tud maradni (hacsak nem egy varosban eled az eleted). En is a negyedik orszagba tervezek koltozni elmult par ev soran, es az egyeduli ember, aki velem marad a koltozesek soran, az a baratom. Ilyen az elet. Ha nem valtozik semmi, az azt jelenti, hogy egyhelyben toporogsz.

Nem is ertem, miert kell ilyen alapveto dolgokat magyarazni, hogy a valtozas az elet legalapvetobb dolga es ezzel mindig szamolnod kell. De hogy a valas nem egyenlo azzal, hogy a parkapcsolatok rosszak, arrol biztosithatlak. Attol meg, hogy valami veget ert, boldogsag es fejlodes nem fog eltunni, amit adott. Es nem, az hogy elvaltak nem jelenti, hogy az egesz kapcsolatuk egy szenvedes volt.

Az ongyilkossagok nagyresze pedig a mentalis betegsegeknek tudhatoak be, amik altalaban GYEREKKORI traumakra vezethetoek vissza. De azert ugyes probalkozas volt, latszik, hogy semmit nem tudsz az emberi pszichologiarol sem.

Tehat statisztikakkal jossz, statisztika tudas nelkul, illetve pszichologiat is belekeversz a legalapvetobb muveltseg nelkul, sot, meg az igy osszessegeben az eletrol beszelsz, de ugy latom, arrol is tapasztalat nelkul.

Akkor en hogyan vegyelek komolyan? Eskuszom, ha leulsz statisztikaval foglalkozni es HELYESEN vonsz le kovetkezteteseket szamokbol, akkor meghallgatlak, de ez az alaptetele kb a statnak: olyat probalj kijelenteni, amit vizsgaltak a tanulmanyban. Amiket linkelsz, ott a valasok szamat mutatjak. Sehol sem vizsgaljak, hogy jok-e a kapcsolatok vagy sem. Ezt mar csak te beszeled bele - amit meg kutatok is szeretnek csinalni, annyira elvakultan probaljak a sajat igazukat bizonyitani.

Na mindegy, en mind pszichot es statot tanultam, meg szerettem is oket, szoval ha erdekel teged is, tanulj. Utana vitazhatsz.

2018. szept. 27. 09:43
 46/60 A kérdező kommentje:

"A párkapcsolatokat meg nem azért ellenzem, mert nincs sikerem bennük, az imént írtam, hogy volt, hanem mert utólag visszanézve egy deficites baromság az egész. Sokkal több veszteséget termel, mint amennyi nyereséget visszahoz, akár anyagi, akár érzelmi szempontokat nézzük."

Igen, PONTOSAN azért érzed ezt, mert nem volt sikered benne.

Én próbáltam középsuliban kosárlabdázni, de elég béna voltam benne, nem igazán értem el sikereket. Most álljak neki hápogni, és válogatott játékosoknak (vagy akár csak lelkes, ügyes amatőröknek) megmagyarázni, hogy a kosárlabda hülyeség, semmi értelme, semmit nem ad az embereknek? :D

Amúgy nem tudom, sikerült felfognod a kérdést magát? Nem arról szólt, hogy 2-3%-kal több-e a házasságkötés idén, mint tavaly volt...

"Engem pont hogy az zavar, mennyire a szar párkapcsolat. Csudára örülök neki, hogy a tied speciel jól működik, de sajnos a nagyátlagé nem."

Akkor miért él valamiért mégis az emberek többsége valamiféle kapcsolatban? 10-ből 6 ember minimum önkínzó? :D

"Ha igazad lenne, nem volna Magyarország dobogós helyezet világszínvonalon, ami az öngyilkosságot illeti."

Ezt ugye nem gondoltad komolyan? Szerinted az öngyilkosságot csak a párkapcsolati probléma okozhatja, vagy ezt hogy érted?

Az megvan, hogy nincs is a vezető okok között párkapcsolati téma, inkább a mentális/lelki betegségek, gyerekkori traumák a gyakori okok?

És az, hogy nem vagyunk dobogósok?

[link]

[link]

[link]

Ennyit a nagy tényeidről...

"Az mennyiben javítja a magyar helyzetet, ha Csádban vagy Paraguayban jobbak a mutatók?"

A párkapcsolat Csádban és Paraguayban is párkapcsolat. Ha az okozná egyértelműen főleg az öngyilkosságokat, akkor nem kéne mindenhol ugyanannyi öngyilkosságnak történnie? Csak kíváncsiskodok, nem igazán tudok kiigazodni a beteg logikádon. :D

70%

Majd jól megkapod a PIROSAT!!!444!!!négy! :DDDDDD

Gondolom, sok álmatlan éjszakád lesz miatta. :D

Tőlem jól megkaptad a zöldet!!

2018. szept. 27. 13:13
 47/60 anonim ***** válasza:
0%

"Amugy NEM vonhatsz le kovetkezteteseket a valasokbol. Tanultal VALAHA statisztikat? Mert ha nem, akkor kerlek, ne jatszd el, hogy ertesz hozza."

Hogy miből lehet és miből nem lehet következtetéseket levonni, azt senki nem szabja meg egyénileg. Bármiből lehet grafikont készíteni - a falevelek nagysága, a lövedékek szóródása a célpont körül, az éves terméshozam - így a válásokból is. Házasnak lenni nem állandó állapot, akkor se, ha nem bírja a gyomrod.

Lehet hogy nem "tanultam" statisztikát, viszont én már eljutottam odáig, hogy nem csak a nekem tetsző eredményeket tekintem helyesnek.

Hogy a válásnak mi volt az oka, a statisztika szempontjából irreleváns, szóval teljesen fölösleges magyarázni a bizonyítványt.

"Ennyi erovel sose alakits ki barmilyen kapcsolatot emberekkel, mert lehet, hogy vege lesz."

Fölösleges kapcsolatot nem is alakítok ki. Mi hasznom belőle? Csak raboljuk egymás idejét, és még őszinték se vagyunk egymáshoz.

"Ha nem valtozik semmi, az azt jelenti, hogy egyhelyben toporogsz."

Ha annyira változtatni akarnék, már rég megtettem volna, nemde?

"Nem is ertem, miert kell ilyen alapveto dolgokat magyarazni, hogy a valtozas az elet legalapvetobb dolga es ezzel mindig szamolnod kell."

A változás rohadtul nem az élet legalapvetőbb dolga. Maximum a fejlődés, a kettő teljesen más fogalom.

De ha már így szóba került, tudod mi még a világegyetem legalapvetőbb eleme? Úgy van: a véletlen és a hiba.

"De hogy a valas nem egyenlo azzal, hogy a parkapcsolatok rosszak, arrol biztosithatlak."

És mi a biztosíték?

"Az ongyilkossagok nagyresze pedig a mentalis betegsegeknek tudhatoak be, amik altalaban GYEREKKORI traumakra vezethetoek vissza."

Forrás?

"De azert ugyes probalkozas volt, latszik, hogy semmit nem tudsz az emberi pszichologiarol sem."

Az előbb statisztikus voltál, most már pszichiáterré is előléptetted magad? Ejjj, csak nem egy polihisztorral van itten dógunk?

*Mekk Mester főcímdal felcsendül*

"Eskuszom, ha leulsz statisztikaval foglalkozni es HELYESEN vonsz le kovetkezteteseket szamokbol, akkor meghallgatlak, de ez az alaptetele kb a statnak: olyat probalj kijelenteni, amit vizsgaltak a tanulmanyban."

A te olvasatodban ezt úgy kell érteni gondolom, hogy neked tetsző eredményt hoz ki a statisztika...

Nos, nyet, kedves barátom, ha a statisztikából mindig olyat hozol ki, ami téged igazol, akkor hamisítasz. Magyarán hazudsz. Ha belefutsz egy neked nem tetsző statisztikába, nem az a megoldás, hogy addig csűröd-csavarod meg magyarázod körbe, amíg valami nyakatekert módon mégis téged fog igazolni.

"Sehol sem vizsgaljak, hogy jok-e a kapcsolatok vagy sem. Ezt mar csak te beszeled bele - amit meg kutatok is szeretnek csinalni, annyira elvakultan probaljak a sajat igazukat bizonyitani."

Ha a kapcsolat olyan nagyon szuper, miért válnának még is el?

Szépen beleestél a magad ásta logikai csapdába, ezt nevezem!

"en mind pszichot es statot tanultam, meg szerettem is oket, szoval ha erdekel teged is, tanulj. Utana vitazhatsz."

Aha, gondolom a lényegtelen koklúziót, szalmabábozást és a mazsolázgatást is ott tanították neked...

Miután az érvkészleted bő 95%-a hibákból áll, valamiért nem tudlak komolyan venni, bocs.

2018. szept. 27. 14:33
 48/60 anonim ***** válasza:

Ismetelten a kerdezo linkelte a forrasokat. En nem pazarlok idot arra, hogy neked linkelgessek dolgokat, ugyis ostoba maradsz.

Mutass tanulmanyt, ahol bebizonyitjak, hogy a parkapcsolat rossz. Addig nincs mirol beszelnunk.

2018. szept. 27. 14:40
 49/60 anonim ***** válasza:
Imadom mikor az ilyen buta emberek, mint te, akik egyaltalan nem tanultak a temakban nyomjak a hulyesegeiket, millionyi hibat vetve, amit 1-2 stat kurzus utan mar le is vagna... tehat ha ILYEN szinten nem vagy kepben a dolgokkal, akkor maradj csondben. En sem okoskodok orvosoknak, hogy hol vagjanak mutet kozben, ha azt sem tudom, pontosan hol helyezkedik el a hasnyalmirigy.
2018. szept. 27. 14:43
 50/60 anonim ***** válasza:
0%

#48 és a depressziók jó részét szerinted mi okozza? Úgy van - a párkapcsolati sikertelenség! Ezt mindhárom forrás külön megemlíti, ha akarod, ki is emelem neked.

Én mutassak tanulmányt, hogy a párkapcsolat rossz? Nem inkább neked kéne arról mutatni valamit, hogy annyira jó dolog?

[link]

Ez már hanyadik érvelési hiba is? Hatodik, hetedik? És még te ostobázol le másokat...vicc vagy, annak is gyenge.

Természetesen járt neked a piros kéz ezúttal is.

2018. szept. 27. 14:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!