Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha igazuk van azoknak a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha igazuk van azoknak a válaszolóknak, akik szerint csak a férfiak legfelső pár %-ának jut nő, akkor hogy lehet, hogy a magyar férfiaknak durván a fele házasságban él?

Figyelt kérdés

Itt a GYK-n sokszor láttam már ezt a véleményt: csak a férfiak "legfelsőbb" (legjóképűbb, legkigyúrtabb, leggazdagabb etc) pár százalékának jut nő. Láttam már 1-2%-ot, 10-20%, illetve a kettő között sok mindent.

Ehhez képest utánanéztem, 2011-ben a 15 év fölötti magyar férfiak 47,2%-a volt házas (plusz 3,7% özvegy, 10,1% elvált - valamikor valamiért rájuk is igent mondott egy nő), azóta pedig csak egyre több a házasságkötés, szóval durván számolva a 15 évnél idősebb férfiak fele házasságban él, és ehhez még pluszban hozzá jönnek azok, akik házasság nélküli kapcsolatban vannak, erről pontos adat nincs, de már nélkülük is több férfinek "jut" nő, mint 10-20%.

Persze mondhatjuk, hogy az idős párok húzzák fel a számokat, mert régen ugye "mindenki" házasodott - na de a 25-29 éves korosztály ~13 százaléka már házas, a 30-34 éves korosztálynak pedig már a bő harmada él házasságban, plusz ugye a nem házas párok, ez máris több ismét, mint a 10-20%, ha csak a fiatalokat nézzük, akkor is.

Honnan veszik akkor ezeket a kis számokat? Miért hisznek bennük akkor is, ha tények igazolják az ellenkezőjét?

2018. szept. 24. 11:56
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
Eppen ez az, nem irtal egy "tenyt" sem. A hulyesegeidre nem fogok reagalni. A 25. kommentben olvashatod a tenyeket, persze azt ignoralod, mert arra nem vagy kepes erdemben reagalni. Mutasd a statisztikakat es tanulmanyokat.
2018. szept. 25. 18:31
 32/60 anonim ***** válasza:
6%

Nálad jóval több tényt írtam. Jellemzően neked egyetlen állításod se volt, csak köpkölődtél egy jóízűt, persze szigorúan az egészséged megóvása érdekében.

Íme a tények, kis barátom, lehet mosdatni a szerecsent:

[link]

[link]

[link]

Egy cikk a válásokról. A nyolcvanas évek óta folyamatosan emelkedik a számuk.

[link]

Még a tulajdon női oldalaitok szerint is csökken a házasságkötések száma. De SZVSZ fölöslegesen mutogatok itt bármit, úgyis körbemagyarázod majd, hogy azok ott mind hülyék, te vagy helikopter egyedül.

2018. szept. 25. 21:04
 33/60 anonim ***** válasza:

Azt nem erted meg, hogy en nem a hazassagokrol vagy valasokrol beszelek, hanem arrol, hogy jut-e no egy normalis ferfinak. Olvasd vissza az osszes kommentemet, es meglatod, hogy egyikben se tagadtam a valasok vagy hazassagok szamat, a kerdezo pesig kulon ki is emelte, hogy akik valtak vagy ozvegyek, azoknak is egyszer igent mondott egy no (a valas okat meg nem tudod, lehet epp a ferfi lepett le fiatalabb szeretovel).

En nem tervezek hazaaodni, megis van es volt hosszutavu kapcsolatom. A mai generacio felismerte, hogy a hazassag csak egy papir es par jogi elonyt nyujt mindossze, viszont sokba kerul. Ennyi, valtoznak a preferenciak. Attol meg JUT no egy normalis ferfinak.

2018. szept. 25. 21:13
 34/60 anonim ***** válasza:
9%

Oké, én meg a házasságokról és a válásokról beszéltem. Akkor ezekszerint elbeszéltünk egymás mellett.

Én nem tervezek se házasságot, se párkapcsolatot, mert csak a baj van velük. Elpisáltam rá cirka 10 évet, mert naiv idealistaként még valahol hittem abban, amit állítasz, hogy normális férfi találhat normális nőt, és hogy van egy bödön arany a szivárvány végénél. Minden alkalommal kiderült, hogy nem arany van a bödönben, hanem puha és meleg szar. Így visszanézve már sajnálom az időt, amit erre fordítottam. És továbbra is úgy gondolom, hogy a párkapcsolatosdi 95%-ban egy nagyon deficites, kártékony dolog.

2018. szept. 25. 21:16
 35/60 anonim ***** válasza:
88%

Amugy sut rolad a szexizmus

" tulajdon női oldalaitok " en meg tinikoromban SEM olvastam buta noi magazinokat/weboldalakat

Mint ahigy FB-t se hasznalom, de szerinted ott lajkvadaszkodok. Latod? Ez a bajod, a fejedben el egy no kep, amit a buta p*csakbol epitettel fel, akikre felfigyeltel es ugy gondolod, minden no ilyen. Szomoru.

2018. szept. 25. 21:16
 36/60 A kérdező kommentje:

Ez most komoly?

Egyrészt: nlcafé és társai, mint valid forrás? Ugye viccelsz?

Másrészt: olvasni tudsz? Az megvan, hogy ezek a cikkek is engem igazolnak? :D

"Hét év alatt csaknem a másfélszeresére, 35 500-ról 51 800-ra nőtt a házasságkötések évenkénti száma Magyarországon."

"kiderül, hogy a házasságok számának 2011 óta tartó emelkedése"

" Jó, hogy mérséklődött a válások száma is. 2014-ben hosszú idő óta először csökkent 20 ezer alá, 2016-ban az előző 53 év legalacsonyabb esetszámát regisztrálták. A házasságok számának növekedéséhez hozzájárulhatott, hogy a gyermekes párok nagyobb számban döntenek a házasodás mellett, mint korábban"

(v-to)

"A házasságkötések számának 2011 óta tartó emelkedése"

(nlcafé)

"A házasságkötések számának 2011 óta tartó emelkedése"

(tolnavar)

Az utolsót nem is kommentálom, 2008-as benne a legfrissebb adat, nem tudom, feltűnt-e, hogy azóta eltelt pár év.

Ja, hogy téged az zaklat fel, hogy a tavalyi évben pár százalékkal visszaesett a házasságkötések száma az azelőtti évhez képest? Ettől még mindig több házasságot kötnek, mint több évvel ezelőtt.

Az meg, hogy NEKED nem sikerült normális nőt találnod (halkan megjegyzem, ilyen stílussal, hozzáállással nem csodálom), és ettől úgy en bloc hülyeség a párkapcsolat, nevetséges.

2018. szept. 26. 08:16
 37/60 anonim ***** válasza:
9%

"Amugy sut rolad a szexizmus"

Hol írtam bármit ami szexista? Mutasd kérlek!

"Mint ahigy FB-t se hasznalom, de szerinted ott lajkvadaszkodok."

Te is elkezdtél kitalálni rólam mindenféle hülyeséget, hogy alátámaszd az "igazadat". Ezek után ne nagyon sértődj meg, ha ugyanezt kapod vissza...

"Ez a bajod, a fejedben el egy no kep, amit a buta p*csakbol epitettel fel, akikre felfigyeltel es ugy gondolod, minden no ilyen. "

Megéltem már pár esztendőt, és ahogy írtam, bőven volt alkalmam tapasztalni. Ha azt hallod, hogy "tszigány", neked se a Mága Zoltán jut eszedbe elsőnek, igaz?

"Egyrészt: nlcafé és társai, mint valid forrás? Ugye viccelsz?"

Értem, tehát csak az "valid" forrás, ami téged támaszt alá...

[link]

Akkor íme egy világszintű felmérés is. Remélem tudsz angolul. Ha nem is, a grafikon akkor is magáért beszél.

[link]

Ezeket ugye biztos csak véletlenségből nem olvastad hozzá:

"Rossz hír ugyanakkor, hogy továbbra is csökken a házasságban élők száma, hiszen 2016-ban ismét tízezerrel kevesebb házasságot kötöttek, mint amennyi válás vagy elhalálozás miatt megszűnt. Ez így is a legkedvezőbb érték az utóbbi 36 évben. A lap cikke szerint 2010-ig évenként háromszor ennyi volt a csökkenés, vagyis 30-35 ezerrel több házasság szűnt meg, mint amennyi létrejött."

"A házasságkötések száma mindegyik régióban csökkent, a legnagyobb mértékben Dél- és Közép-Dunántúlon (8,3, illetve 7,8 százalékkal)"

Tudod, aki A-t mond, az mondjon legyenszíves B-t is.

A párkapcsolatokat meg nem azért ellenzem, mert nincs sikerem bennük, az imént írtam, hogy volt, hanem mert utólag visszanézve egy deficites baromság az egész. Sokkal több veszteséget termel, mint amennyi nyereséget visszahoz, akár anyagi, akár érzelmi szempontokat nézzük. Ezek tények, lehet rúgkapálni ellenük, csak nem érdemes. Pláne nem érvelési hibákkal.

A piros kezeket meg visszaadtam. Ez nekem is megy.

2018. szept. 26. 17:03
 38/60 anonim ***** válasza:
81%

Itt csak te rugkapalsz. Ha nem zavarna teged, hogy nincs epkezlab kapcsolatod, akkor nem itt probalnal masokat gyozkodni rola, mennyire szar (mikor mi teljesen jo, kiegyensulyozott kapcsolatokban elunk).

Erted, ha kover lennek es engem az nem zavarna, akkor nem irogatnek fitnesszel kapcsolatos forumokon, "hogy de rossz dietan lenni!!! Sanyargatod csak magad! Nekem aztan nem kell, jo kovernek lenni!!" Hanem csak elnem az eletem es majszolnam a hamburgereimet elegedetten, mert milyen jo nekem, hogy kover diszno vagyok es probalnam bizonygatni a fitneszes noknek, hogy nekem van igazam es mennyivel jobb dolgom van. :D :D :D

2018. szept. 26. 19:56
 39/60 anonim ***** válasza:
81%
A "piros kezeidre" meg mit varsz? Mindjart megyek sirni a sarokba, mert a piros kezeddel tonkreteszed az eletem. 😆😆
2018. szept. 26. 20:03
 40/60 anonim ***** válasza:
10%

"Itt csak te rugkapalsz."

Ehhez képest te bizonygatod itt, hogy mennyire fáin dolog a párkapcsolat, hiába szól minden bizonyíték ellene...

"Ha nem zavarna teged, hogy nincs epkezlab kapcsolatod, akkor nem itt probalnal masokat gyozkodni rola, mennyire szar (mikor mi teljesen jo, kiegyensulyozott kapcsolatokban elunk)."

Engem pont hogy az zavar, mennyire a szar párkapcsolat. Csudára örülök neki, hogy a tied speciel jól működik, de sajnos a nagyátlagé nem. Ha igazad lenne, nem volna Magyarország dobogós helyezet világszínvonalon, ami az öngyilkosságot illeti.

"Erted, ha kover lennek es engem az nem zavarna, akkor nem irogatnek fitnesszel kapcsolatos forumokon, "hogy de rossz dietan lenni!!! Sanyargatod csak magad! Nekem aztan nem kell, jo kovernek lenni!!""

A párkapcsolat meg a kövérség két totál külön fogalom. A kövér nem hiteti el magával, hogy a kövérségtől ő boldog lesz, pláne nem hiszi globálisan, hogy a kövérség a boldogság egyedüli forrása. A kövérséggel ráadásul csak saját magának árt, másnak nem.

Te most az almát akarod a rinocéroszhoz hasonlítani.

"A "piros kezeidre" meg mit varsz? Mindjart megyek sirni a sarokba, mert a piros kezeddel tonkreteszed az eletem."

Értem. Akkor kaptad is a következő piros kezet.

2018. szept. 26. 21:58
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!