Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha igazuk van azoknak a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha igazuk van azoknak a válaszolóknak, akik szerint csak a férfiak legfelső pár %-ának jut nő, akkor hogy lehet, hogy a magyar férfiaknak durván a fele házasságban él?

Figyelt kérdés

Itt a GYK-n sokszor láttam már ezt a véleményt: csak a férfiak "legfelsőbb" (legjóképűbb, legkigyúrtabb, leggazdagabb etc) pár százalékának jut nő. Láttam már 1-2%-ot, 10-20%, illetve a kettő között sok mindent.

Ehhez képest utánanéztem, 2011-ben a 15 év fölötti magyar férfiak 47,2%-a volt házas (plusz 3,7% özvegy, 10,1% elvált - valamikor valamiért rájuk is igent mondott egy nő), azóta pedig csak egyre több a házasságkötés, szóval durván számolva a 15 évnél idősebb férfiak fele házasságban él, és ehhez még pluszban hozzá jönnek azok, akik házasság nélküli kapcsolatban vannak, erről pontos adat nincs, de már nélkülük is több férfinek "jut" nő, mint 10-20%.

Persze mondhatjuk, hogy az idős párok húzzák fel a számokat, mert régen ugye "mindenki" házasodott - na de a 25-29 éves korosztály ~13 százaléka már házas, a 30-34 éves korosztálynak pedig már a bő harmada él házasságban, plusz ugye a nem házas párok, ez máris több ismét, mint a 10-20%, ha csak a fiatalokat nézzük, akkor is.

Honnan veszik akkor ezeket a kis számokat? Miért hisznek bennük akkor is, ha tények igazolják az ellenkezőjét?

2018. szept. 24. 11:56
1 2 3 4 5 6
 21/60 A kérdező kommentje:

Értettem elsőre is, hogy mit írtál, éppen erről gondolom, hogy marhaság. :)

2018. szept. 24. 18:12
 22/60 anonim ***** válasza:
0%
21#, ahogy gondolod.
2018. szept. 24. 18:16
 23/60 anonim ***** válasza:
0%

Úgy,hogy a párok nagy része az "átkozsban" jött össze, amikor még az emberei értékek domináltak, nem a nagy csöcsök meg a sok pénz, és nem lubickolt vígan senki a nagy dekadenciában.

Plusz a felsőkategóriás férfiakra vastagon jellemző, hogy nem érik be 1 nővel, minden átbulizott éjszaka után más csaj köt ki az ágyukban.

Az meg, hogy 2011 óta több a házasságkötés, szimpla kamu. Pont, hogy rohamosan csökken a házasságok, együttélések száma. A válásokat, szakításokat ugye nem számoltad bele, nehogymá' romoljon a téged igazoló statisztika :D Hát kérem, aki A-t mond, az mondjon B-t is.

"Nincs igazuk. Kérdés vége.

Ugyanannyi férfi él kapcsolatban, mint nő."

Jah, csak férfiból cseppet több van, mint nőből. Nincs igazad. Vége.

"Vicces olvasni a sok befásult csóka siránkozását."

Ha nem tetszik, ne olvasd, isten veled.

"Kisapám, arra nem gondoltál, hogy ugyanolyan életképtelennek vagy körülvéve, mint te is vagy? Úgy nem csoda a 2/3."

A statisztikába az is beleszámít, aki szerinted "életképtelen". Senkit nem érdekel, egyetértesz-e vele vagy sem.

" Ne másokat és a nőket hibáztasd, hanem a magad táján kellene szétnézni."

A nők választanak, övék a döntés joga. Igaz? Igen. Nos, akkor a balhét is ők viszik el. Lehet ez ellen rúgkapálni meg cirkuszolni, de a világ minden táján így mennek a dolgok.

"Az a baj, hogy ti az ilyen meno lanyokra gondoltok, akik tip-topok szinten, penzesek altalaban, es azok lognak mindig valamelyik meno csavon."

Égjen az a szalmabáb!

"Lenyeg a lenyeg, probalnak valami elfuseralt indokot kitalalni, miert nincs nojuk."

Ezek mind tények, akkor is, ha nem veszi be őket a gyomrod. Hülye elméleteket eddig még csak tőletek hallottam.

Jöhet a lepontozás, úgyse fogjátok beismerni, hogy igazam van, még saját magatoknak se, mert az ugye derogál.

2018. szept. 24. 19:55
 24/60 anonim ***** válasza:
94%

Nekunk aztan nem derogal a te sipitozasod, mi eljuk az eletunket eletkepes emberekkent, te fogsz a sajat szenvedesedben hemperegni, nem mi. Ezt nem ertitek meg. Hibaztathattok itt mindenkit, meg probalhatjatok bizonygatni az "igazatokat", nekunk aztan marha mindegy, mire fogod a szenvedesedet. :D

Novessz tokoket vagy maradj egyedul eleted vegeig.

2018. szept. 25. 10:14
 25/60 A kérdező kommentje:

Beleszámoltam mindent, nyugi. :)

"Magyarországon a házasságkötések száma 2010-től kezdődően folyamatosan növekedett, az utóbbi húsz év legtöbb esküvőjét pedig 2016-ban tartották.

Magyarországon a házasságkötések száma 2010-ig csökkenő tendenciát mutatott: az 1970-es években átlagosan 97 ezer, az 1980-as években 73 ezer, az 1990-es években 53 ezer, az ezredfordulót követő évtizedben pedig 43 ezer házasságot kötöttek évente. A 2010-es év jelentette az elmúlt évtizedek mélypontját, ekkor ugyanis mindössze 35,5 ezer pár járult anyakönyvvezető elé. Ezt követően az esküvők száma folyamatosan emelkedett egészen 2016-ig, amikor az utolsó húsz évben a legtöbb (51,8 ezer) házasságot kötötték. A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb, előzetes adatai szerint 2017 január–novembere között 48,2 ezer házasság köttetett."

(...)

"Válásra 2016-ban 19,6 ezer alkalommal került sor, vagyis ezer lakosra 2,0 válás jutott. A válások évenkénti száma az ezredfordulót követő évtizedben 24–25 ezer körül alakult, amelyben az ezt követő években határozott csökkenés következett be. 2014-ben – ötven év után először – 20 ezer alatt maradt a számuk, a következő évben viszont ismét e fölé emelkedett. 2016-ra a felbontott házasságok száma ismét 20 ezer alá csökkent.

Az elmúlt évtizedekben folyamatosan nőtt az élettársi kapcsolatot létesítők száma: míg 1990-ben 251 ezer embernek volt élettársi kapcsolata, addig a 2016. évi mikrocenzus adatai szerint már 1 millió 87 ezernek. Jelenleg az élettársi kapcsolattal rendelkezők több mint kétharmada nőtlen, hajadon családi állapotú. A 15 éves és annál idősebb népességen belül az élettársi kapcsolatot fenntartók aránya 1990-ben még csak 3,0%-ot tett ki, 2016-ban pedig már 13%-ot. A növekedés elsősorban abból adódott, hogy a nőtlen, hajadon családi állapotú, jellemzően fiatalabb korcsoportokba tartozók egyre gyakrabban létesítenek a házasság előtt vagy helyett élettársi kapcsolatot."

Forrás: [link]

+ ha nem látnád, a statisztikában szerepelnek az elvált emberek.

"Jah, csak férfiból cseppet több van, mint nőből. Nincs igazad. Vége." -> nagyon jól fogalmaztál: "cseppet". Annyira cseppet, hogy ha a dologba beleszámoljuk, hogy vannak homoszexuálisok, külföldre költözöttek, értelmi fogyatékosok, aszexuálisok, stb, akkor nagyjából ki is egyenlítődnek az arányok.

"A nők választanak, övék a döntés joga." -> ?? nem hallottam még arról, hogy egy férfi kötelezve lenne, hogy X.Y. nőhöz menjen oda... tudtommal ők is választhatnak. :)

Tényekről beszélsz, forrást tudnál linkelni azokhoz, amiket itt összehordtál? Csak mert én tudtam.

2018. szept. 25. 10:23
 26/60 anonim ***** válasza:
11%

"Nekunk aztan nem derogal a te sipitozasod"

Tényleg nem, csak alig várjátok, hogy nyomhassátok a piros kezet, mert komolyan azt hiszitek, ettől majd hirtelen nektek lesz igazatok... :D Sajnos ez nekem is megy.

"mi eljuk az eletunket eletkepes emberekkent, te fogsz a sajat szenvedesedben hemperegni, nem mi."

Nem nyert :) saját magam döntöttem úgy, hogy nem keresek barátnőt, ugyanis feleannyit nem értek, mint amennyit kínlódni kell veletek. De azért nyugodtan rugdoss csak oda, amiről azt hiszed, hogy fáj nekem :D

" Hibaztathattok itt mindenkit, meg probalhatjatok bizonygatni az "igazatokat", nekunk aztan marha mindegy, mire fogod a szenvedesedet. :D"

Mondom, nyugodtan kapálózhatsz meg hőböröghetsz, de attól a te döntésedért te vagy a felelős. Tudod a felnőtté válás itt kezdődik, aranyom, hogy vállalod a felelősséget a döntéseidért, és elviszed a balhét is. Amíg ez nem történik meg, maradsz egy hisztis kislány.

"Novessz tokoket vagy maradj egyedul eleted vegeig."

Hivatásosról még sose hallottál,igaz?

Nagyon szeretnéd azt hinni, hogy ti vagytok a boldogság kizárólagos forrásai...öööööö, sajnos nem :)

A mínuszt pedig visszakaptad helyből.

2018. szept. 25. 13:32
 27/60 anonim ***** válasza:
92%

Itt max teged erdekel, hogyan ertekelnek egy anonim oldalon. Felolem nyomhatsz 5000 piros kezet nekem. Az a baj, hogy latszik hogy a neten eled az eletedet, hiszen csak akkor fordulhat meg ilyen a fejedben, hogy barkit erdekel egy ilyesfajta "ertekeles". :D

Arra pedig legy buszke akkor, hogy no csak penzert hajlando lefekudni veled. A kislanyos reszt meg a felelosseg vallalast nem is ertem, hogy jott ide. En felelosseget vallalok a sajat eletemert, nem pedig masokra fogom a problemaim - ellenben veled. Ha alapveto emberi kapcsolatok kialakitasara nem vagy kepes, akkor ott max veled lehetnek gondok.

2018. szept. 25. 15:57
 28/60 anonim ***** válasza:
0%

"Itt max teged erdekel, hogyan ertekelnek egy anonim oldalon. "

Aham, azért feszítesz itt mint a pók a lucernásban...

"Felolem nyomhatsz 5000 piros kezet nekem. "

Önként kérted, önként adom. Tessék.

"Az a baj, hogy latszik hogy a neten eled az eletedet, hiszen csak akkor fordulhat meg ilyen a fejedben, hogy barkit erdekel egy ilyesfajta "ertekeles". :D"

Mert ugye amikor te heti 1 hónapot lógsz a Failbookon, és lájkvadászol, az máááás :D Jaj de szeressük a kettősmércét!

"Arra pedig legy buszke akkor, hogy no csak penzert hajlando lefekudni veled."

Hallottad már azt a mondást, hogy aki szereti a tejet, az se vesz egy egész tehenet?

"A kislanyos reszt meg a felelosseg vallalast nem is ertem, hogy jott ide. En felelosseget vallalok a sajat eletemert, nem pedig masokra fogom a problemaim - ellenben veled. "

Úgy, hogy ti, nők vagytok monopolhelyzetben a párkapcsolati piacon. Sokkal kevesebb van belőletek, mint a férfiakból. Ezzel nincs is gond. Azzal sincs probléma, hogy visszaéltek ezzel, elvégre a mai vadkapitalizmusban magasan van az ingerküszöb, ha valakinek a haszna másnak a kára, már fel se háborodik az ember. Viszont a döntési pozícióval, magas lóval együtt jár a felelősség is. A ti döntésetek, hogy kivel jöttök össze, tehát a balhét is ti viszitek el. Méltatlankodhatsz ezen, meg cirkuszolhatsz még egy sort, a tény attól még tény marad.

"Ha alapveto emberi kapcsolatok kialakitasara nem vagy kepes, akkor ott max veled lehetnek gondok."

Nincs igényem alapvető emberi kapcsolatokra, tehát nyitott kapukat döngetsz :)

2018. szept. 25. 16:51
 29/60 anonim ***** válasza:
90%
Tul sok volt a red pill, fiacskam.
2018. szept. 25. 16:55
 30/60 anonim ***** válasza:
0%

#29 ez még viccnek is gyenge, nemhogy cáfolatnak.

Hja kérem, a tények makacs dolgok...

2018. szept. 25. 17:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!