Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan reagálnátok, ha az ismerkedés elején kiderülne a lányról, hogy az együttléttel szeretne várni a házasságig?
Annyira nagyon azért már nem vagyok fiatal :) Egyébként sosem gondoltam, hogy bűnös dolog, egyáltáltalán nem ilyen indíttatásból jutottam erre az elhatározásra. Abban is van valami azért, ha ezt a különleges dolgot, csak egy emberrel osztod meg az életedben, szerintem ilyenkor tényleg felértékelődik, de tudom, hogy sokan nem tarják ennyire nagyra, csak egy jó este és kész. De az én elképzelésem szerint azért ez az ami kiteljesíti a szerelmet és nem "osztogatnám" bárkinek, nehéz elképzelni, hogy több embernek is így megnyíljak. Viszont mostanság lehet, hogy ez tényleg naív elgondolásnak számít, igazatok van. Amúgy egyáltalán nem csak a barátnőm esetére alapozok, nyilván nem volt kihasználás végig, de azért elborzasztó, milyen állapotba került a szakítás után, alig evett hónapokig, betegesen lefogyott, reggeltől estig sírt, nem tudott az egyetemre koncentrálni, aludni... és szívét-lelkét beletette abba a kapcsolatba, és magyarázat nélkül tényleg eléggé lezárarlannak érezhette. Nyilván nem biztosíték a házasság, mint már többször leírtam, inkább a folyamatról tartom úgy, hogy kis biztonságot jelenthet, ami ilyen körülmények között elvezet odáig, talán mélyebb lehet így a másik megismerése. Bennem ez a játszmázós-zsarolós-tesztelgetős vonal, amit néhányan említettetek, soha nem merült fel, inkább ponthogy valami tisztább, bizalmasabb vonalat szeretnék kiépíteni ezáltal.
De mindenkinek köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak!
Azt, hogy jézussooom...
Kizáró ok egy kapcsolatra..
29/N
Picit régi, de hátha érdekelnek még új vélemények. Valójában csak azért írok, mert látom, hogy mennyien ez ellen vannak.
Én 21 éves lány vagyok és még sosem voltam senkivel. Nem vagyok kifejezetten vallásos, de én is olyan vagyok, mint te, hogy nem tudom elképzelni, hogy több emberrel legyek olyan intim kapcsolatban. Én mindig is úgy képzeltem, hogy ezt az egészet én majd egy emberrel fogom megélni. Számomra az is ezt támasztja alá, hogy eleve nem vagyok a “randizás” híve (szóval az a tipikus eset, ahol 2 ember a megismerkedésük után rögtön randizni kezdenek). Én csak a barátságból szerelemben hiszek.
Habár azon nem gondolkodtam még, hogy konkrétan várjak a házasságig, de az biztos, hogy nagyon kötődnem kell ahhoz az emberhez, akivel ez meg fog történni, aminek pedig egyértelmű záloga a házasság/jegyesség.
A mai, rohanó világban, ahol minden “fast” a divattól kezdve a kajákig, persze, hogy az emberek jelentős része nem tartja normálisnak, hogy 2 hónap után sincs még szex, nem, hogy éveken át. De én meg azon lepődök meg, amikor időnként itt olyan véleményeket olvasok, hogy már az 1. vagy 2. randin szexnek “kell” lennie...
Korábban, gimiben rosszul éreztem magam, hogy 18 évesen még szűz voltam. Sokszor lógtam a neten és google-ztam, hogy ez mennyire normális és persze olyan válaszok után, hogy az ilyennek biztos van valami defektje, egyáltalán nem éreztem magam jobban. Elfelejtettem, hogy a “normális” mindenkinek relatív és csak azért elfogadottabb (vagy inkább elvárt) manapság (abban az időben, amikor a kapcsolatok egyre személytelenebbek és a facebookon boldog-boldogtalan bejelöli egymást) az, hogy a kapcsolat elejétől fogva legyen szex, mert a legtöbb ember értekrendjébe ez belefér, és az embereknek csak kisebb százalékának nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!