Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan reagálnátok, ha az ismerkedés elején kiderülne a lányról, hogy az együttléttel szeretne várni a házasságig?
Értem.
Neked pedig azt célszerű megérteni, hogy a házasság nem biztosíték semmire.
Mindenképp érdemes lenne elgondolkodnod azon, hogy fél-elemben akarsz-e élni, vagy egész-ségben.Mert a te motivációd a félelem.
Az érzelmi kötelék nem feltétlenül a szex miatt lesz erős és megszakíthatatlan. Lásd egyéjszakás kalandok, szexkapcsolat, stb. Szex nélkül is kialakulhat olyan kötődés, ami rettenetesen fog fájni, ha valami miatt vége. Csak emiatt én biztos nem várnék a szexszel. Ha már más is van mögötte, akkor oké.
A szex hiányát én elviselném amennyiben a partner nyitott és szívesen beszél róla, tehát nem tabu téma. Elméletileg el tudnám fogadni, ha egyébként úgy érzem, érdemes kitartani az illető mellett. De a szigorú szexmentesség olyan korlátokkal jár, amik miatt nem mernék komoly kapcsolatot kialakítani. Pl. nem alhatok egy ágyban a párommal, nem utazhatunk együtt, sőt nem is maradhatunk kettesben huzamosabb ideig, hiszen egy szenvedélyes csók közben több hónap/év megvonás után az ember könnyen elveszíti az önuralmát. A házasság nekem nemcsak egy papír, és majd elválunk ha nem jön össze. Csakis akkor házasodnék, ha komolyan gondolnám, és biztos lennék benne, hogy a párommal akarok lenni életem végéig. Ebben pedig nem lehetek biztos, ha sosem próbáltam ki milyen vele élni, együtt tölteni kettesben otthon egy átlagos hétvégét, mellette ébredni reggel.
A szex nem feltétlenül szükséges a szoros, intim érzelmi kötelék kialakításához, viszont ha görcsösen ragaszkodunk ahhoz, hogy ne történjen meg, a sok korlátozás megakadályozza.
A másik ok, amiért nem tudnék elképzelni komolyabb kapcsolatot egy ilyen párral, hogy a szüzesség megőrzését sokszor vallási elvekkel indokolják. Mivel én nem vagyok vallásos, ezeket legfeljebb elviselni tudom, de megérteni, átérezni nem, ami miatt sokkal nehezebb lenne tiszteletben tartani. Ha olyasmivel indokolja, amit jobban megértek, akkor nem elképzelhetetlen.
Kérdező, én a fent leírtak miatt a helyedben magamat sem fosztanám meg a szex élményétől és a vele járó intimitástól. Sajnos a házasság sem garancia semmire, és mindig érhet csalódás, mégis túléljük. Nem olyan párt keresnék, aki hajlandó éveket kibírni szex nélkül, inkább olyat, aki tiszteletben tartja az érzéseimet, törődő, figyelmes, megbízható. Nem kell összefeküdni valakivel az első randin, de a házasságig várni a mai világban szerintem túlzás.
Elfelejted h azzal h te erzelmileg es fizikailag varsz a masik szemellyel torteno teljes egyesulesre,csak a sajat oldaladat erted es garantalod. Nagyon ritka h egy ffi szuzen megy bele a hazassagba, ha megsem, minimum neki mar vannak tapasztalatai, elmenyei es "elvarasai". Szerintem sokan ateltunk mar olyan kapcsolatot, ahol bar az erzelmek mukodtek, a kemia nem es ez eleg nagy csalodas lehet ha mindez hazassag utan derul ki, hiszen egy folosleges terhet ro a ket felre,h hogyan oldjak meg a szituaciot, ha egyaltalan megoldhato. Sot ez esetben a hazassag tenye visszatarto ero lehet az amugy szukseges valastol.
Amit te tervezel,szerintem eleg nagy szazalekban csak egy romantikus abrand,ami a gyakorlatban nem mukodik, marpedig a jol mukodo hazassagnak egyik alappillere a jo es rendszeres szex.
De persze siman lehet h talalkozol valakivel akinek szuz lany kell es meg is becsuli egy eleten at. Legyen igy!
Így utólag örülök, hogy kiírtam a kérdést, mert írtatok olyan dolgokat, amiken érdemes elgondolkodni. Egyébként nem vagyok olyan naív, hogy azt gondoljam, a házasság biztosíték mindenre, de mondjuk ha az ismerkedés legelején tiszta lapokkal indulok, és elmondom ezt, akkor ott a lehetőség a másik félnek, hogy azt mondja, neki nem megy. Ilyenkor még nem lehet olyan erős a kötődés, hogy fájdalmas legyen, ha nem jön össze. Egyébként a kapcsolat alatt is bármikor meggondolhatja magát a férfi az esküvő előtt, és mondhatja, hogy mégsem...ez nem börtön. Szerintem ezt fel tudja magáról mérni mindenki, hogy belevágna-e egy ilyenbe, és amint a kommentekből is látszik, biztos elég kevesen vannak így vele. Ezek alapján nem valószínű, hogy valaki hónapokat vagy éveket van valakivel, elveszi, lefekszenek, majd otthagyja, csak kedvtelésből. Szerintem saját jól felfogott érdekből is inkább még az elején felméri, hogy nem megy, és keres olyat, aki ilyen téren hasonlóan gondolkodik hozzá. Így azért valamennyi érzelmi biztonságot mindenképp nyújt. Mint említettem, ezen kívül más érveim is vannak, de azért nagy részt aköré csoportosul, hogy ismerem magam, hogy mit várok egy kapcsolattól, mi az, amit mindenképp elkerülnék, és aminek nem tenném ki magam.
Vallásos konkrétan nem vagyok, és csak amiatt nem is jutnék ilyen elhatározásra, de megértem, hogy aki olyan környezetben nő fel, és sok pozitív példát lát a családjában, az folytatja ezt a dolgot, és valamilyen szinten szépnek tartom.
Viszont tényleg elgondolkodtatott néhány komment, azzal én is mindig egyetértettem, hogy fontos egy házaság előtt jól megismerni a másikat, és nyilván ebbe beletartozhat az együttélés, amint ilyen korlátok mellett talán tényleg nem érdemes feszegetni. Valószínűleg nagyon jó kommunikáció, tiszta szándék, erős elhatározás kell hozzá, meg hogy tényleg jót akarjunk a másiknak és persze az érzések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!