Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg elvárás egy nő felé, hogy legyen mindig olyan tip-top mint egy stewardess?
Szerintem te csak igenytelen es csunya vagy es picsogsz.
De a kerdesedre a valasz: szerintem pl egy gyermektelen nonek azert van ra boven ideje :)
Az h mit veszel fel aznap, hat...ha csak normalis ruhakat veszel meg a boltba, akk az kizarja mar h idetlenul oltozz fel. A furdes pedig alap. Tehat a gond veled van cicukam...
Én azt tapasztaltam, hogy azért nem olyan durvák az elvárások, persze ez egyénfüggő. Biztosan van olyan is, akinél ez a minimum, amit itt felvázoltál, de én úgy gondolom, hogy a legtöbb átlagos (és ez nem pejoratív) férfinek leginkább az ápoltság és egy alapvető igényesség a fontos és nem az, hogy mindig, mindenhol, minden helyzetben 100%-os legyél.
Ápolt vagyok, tiszta, illatos és a hétköznapokon igyekszem csinosan öltözködni, mindig gondosan összeválogatom a ruháimat, ékszereket hordok, megcsinálom a hajamat, sminkelek és rendszeresen járok fodrászhoz,körmöshöz (semmi nagy márka vagy drága cuccok). Tanulok, van hobbim is, vannak céljaim. Azonban sportolni például nem sportolok, valamint nem is étkezem kimondottan egészségesen. Ciki vagy nem ciki, én nem tudom mindig, minden áldott nap, 0-24 még ezt a “szintet” sem hozni. Egyszerűen nem vagyok rá képes, mert nem mindig van hozzá időm/kedvem/energiám, hiszen ezen felül még elég sok területen kell megfelelnie az embernek és zajlik az élet. Például, előfordul, hogy nem mosom meg a hajam időben és már elkezd zsírosodni, előfordul, hogy borostás a lábam...otthon általában kényelmesebb ruhában vagyok (pl. melegítő, leggings vagy előfordul, hogy pizsama) és nem sminkelek, mert feleslegesnek érzem, hogy puccba vágjam magam, mikor otthon vagyok és takarítok/főzök/olvasok/tanulok/filmezek/alszok stb...Ettől én még nem érzem magam ápolatlannak vagy igénytelennek...Van párom(normális, értelmes, ápolt stb.,), akivel jó a kapcsolatunk, szeret engem és gyakran meg is szokott dicsérni. Ő sem tökéletes, pl. ő is megizzad, neki is van szájszaga, neki is előfordul, hogy nem borotválkozik és borostás az arca stb., én is elfogadom őt így és ő sem akad ki, ha meglát rajtam egy szőrszálat vagy csak sima egyszerű otthoni szerkóban vagyok, nem vagyok kisminkelve. Szerintem egy kapcsolatban, főleg, ha együtt is éltek, akkor szinte lehetetlen (ha nem valóban lehetetlen) kivitelezni, hogy mindig a maximumot mutasd és a párod semmilyen kis apró “hibát” vagy hiányosságot, gyengeséget stb. ne vegyen észre rajtad. Én speciel nem is tudnám úgy élni az életemet, szerintem belebolondulnék a megfelelési kényszerbe...
Amiket leírtál, nem kerülnek időbe. Vagyis felsorolva soknak tűnhet, de ha csinálod, baromira nem az. És én egy aszex könyvmoly vagyok, aki csak munkába jár, nem egy Miss Picha.
A körmömet magamnak lakkozom, tolom vissza, de 10 perc a legalapabb manikűr. A hajamat is magamnak ápolom, nem nehéz. A sminkemnek most kezdek majd neki, az is kb. 10 perc. A mindennapi bőrápolás sem nehéz. A minimum, hogy zuhany közben megmosod az arcod és feldobsz egy hidratálót. Ha problémásabb a bőröd, akkor magad miatt kellene többet törődni vele, nem egy esetleges faszika miatt.
Egészségesen enni és jól felöltözni egyszerű, ezeket a boltban döntöd el. Az edzés meg otthon is kivitelezhető, elhatározás kérdése. Parfümöt fújni meg... komolyan, mérem majd, de szerintem 2 másodperc.
Anyuka vagyok. Dolgozom, én hordom a gyerekeket intézménybe 5 napból négyen, és én is megyek értük, nincs autóm. Háztartást kicsit több, mint felesben én viszem, én oldom meg a gyerekek betegápolását, orvoshoz, edzésre vivését és még sorolhatnám.
A körmöm csak akkor lakkozom, ha megyek munkahelyi eseményre, családi ünnepi eseményekre, amúgy rövid,és tiszta. A hajamat a fodrász melírozza, frizurázza 4-5 hetente, én otthon elektromos fésűvel a heti két hajmosáskor beszárítom, és mindig tökéletes ezzel a kis befektetéssel, szép. A bőrápolásom a napi egy fürdés uátni hidratálást foglalja magába, és semmi energiámba nem telik. A sminket úgy dobom fel: (BB krém, szemtus, spirál, pirosító, szájfény) hogy gyerekek oviba bedob, munkahelyre bevágtat közösségi közlekedéssel smink nélkül, irodába kabát ledob, mosdóban smink felrak. Ennyi.
Öltözködés. Én azon kevesek közé tartozom, akinek jól áll a fekete, és szeretem is, így rengeteg fekete egyszerű, de elegáns ruhadarabom van, egy garbótól, egy csinos fazonú vasalást nem igénylő női ingen át, rengeteg minden fekete. Magassarkúba járok, sokszor fekete felső, és vagy csinos fazonú farmer nadrág, vagy drapp, vagy fekete vászonabb nadrág. Ennyi az öltözködésem. Vannak színesebb blézereim, ha van kedvem, akkor felveszem. Vannak jópofa fülbevalóim, ha véletelnül a gyerekek hagyják, beteszek reggel egyet. Szinte minden nap bókol valaki, a férjem imád.
Edzeni heti kétszer-háromszor este otthon dvd-re, gyerekekkel együtt sokszor, ők a súly:-)
Étkezni diétázom, mert inzulin rezisztenciám van.
Gyerekek előtt a fekete ruha helyett a fegyverem az volt, hogy minden vasárnap előre kivasaltam 5-6 szett ruhát, és úgy készen állva beakasztottam a szekrénybe és csak ki kellett vegyem minden reggel a vasalt előre átgondolt ruhámat. Ez vasárnap 60 percet vett kb. igénybe tőlem, most erre nincs időm, inkább akkor a kölykökkel játszom e helyett, s marad a fekete:-)
17-es Imádtam olvasni a soraidat. Nagyjából hasonlóan viszem a hétköznapokat, de egyelőre gyerek nélkül.
Nem elvárás a tiptop-ság szerintem. De jó érzés az, hogy minden nap teszek azért, hogy kellemes megjelenésem legyen kívül-belül.
Az én párom igyekszik biztosítani nekem azon lehetőségeket (idő és/vagy pénz), hogy "tiptop" lehessek, ami igazából nem költséges.
Leírom egy napom:
Reggel 5 óra: kelés, kávé a páromnak, előkészítem mindkettőnk reggelijét/ebédjét (de ha spóroltam előző este egy kis időt, akkor elkészítem este). A macskának is adok kaját. Fogmosás - közben guggolásos láberősítés, arcmosás, majd jöhet a hétköznapi smink. Mire párom megissza a kávéját, részére felszabadul a fürdőszoba, öltözködöm én is. Általában a ruháimat előző este álmodom meg, jó esetben kikészítem. Vagy aznap reggel 10 perc alatt kiválasztom. Közben megágyazom, felfrissítem a wc-t és a mosdókagylót. Csutkára mindent elmosok - még a reggeli kv-s csészét is.
Reggel 6 óra: Nappalit-konyhát rendbe rakom, szükség esetén felsöprök.
Reggel 6,30- du. 15-16 óra: munka.
Hazafelé bevásárlás (másnapi reggelihez, ebédhez, aznapi vacsihoz).
17-18,00-ig vacsi készítés, ellátom a macskát is eleséggel, eltakarítok utána és a konyhában is magam után. Minden nap frissen készítem a vacsorát. Ha spórolni szeretnék idővel, akkor indokolt volna néhány napra főzni, de azt nem szeretem. Az a jó, ha friss. Berakok valami táncolós/menetelős zenét, így jobban telik az idő és még többet is mozgok.
Este egy gyors zuhany, fél óra torna. Néha belefér 1-1 hajpakolás hétköznap is, de a nagy kozmetikai kihívásokat hétvégekre időzítem. Ha programom van hétköznap délutánonként, akkor is úgy készülök elő, hogy a program ne tegyen keresztbe a hétköznapi ütemtervnek. Körmös voltam hobbi szinten, de sajnáltam rá az időt, így ma már inkább fizetek érte, hogy valaki fele annyi idő alatt elkészítse a körmömet 3-4 hetente. Fodrász is belefér 5-6 hetente. Hajmosás heti 3x, beszárítva és vasalva.
Mire a párom hazaér (ha romantikus hangulatomban vagyok, akkor megy a füstölő, gyertyás hangulatfények vannak) elkészült a vacsija.
Míg a párom tusol és tetvészkedik, addig elkészül a másnapi kaja, esetleg teregetek (mert reggel 6-kor beállítom a mosógépen az időzítést, így mire hazaérek már csak teregetnem kell), porszívózok és felmosok.
Amit én igyekszem betartani, az a hasznosság, a jól időzített, összehangolt tevékenységek...mindenki jól jár.
Hogy várhatom el a páromtól, hogy megkívánjon, hogyha kiesik a kozmetika egy időre és Chewbacca-style-ban nyomom, vagy felszedek 20 kg-t? Ugyan most karácsony után összementek a ruháink :), de azért van a közös diéta, hogy együtt növesszük meg a ruhaméreteket :D.
Szinte lehetetlen, hogy valaki minden nap tipptopp legyen. Előfordul, hogy rossz napom van, nem úgy sikerül a smink, vagy nem jut idő edzésre/tornára, túlfőzöm a brokkolit, vagy a csirke rágós...
Ez nem robotmunka, én attól (is) érzem jól magam, ha én rendben vagyok, a lakás rendben van. Imádom csinálni :). Hétvégén meg korlátlanul szabad foglalkozás. Új arcpakolásokat, sminkötleteket próbálok ki, esetleg olvasok-tanulok-hobbizom...
Ami szerintem elvárható egy nőtől az az, hogy rendet tart az otthonban, finom ételeket készít, kísérletez a konyhában, időt szán magára is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!