Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért elvárás némely nőtöl a jogosítvány és az autó?
Nos én úgy látom nem Szaud Arábiában élünk, itt nyugodtan letehetik a jogsit és vehetnek autót, hogyha szeretnek vezetni. Van a másik részük, akiknek van kocsijuk és ezt a párjuktól is elvárják, hogy legyen. De miért? Mitől lesz jobb az a párkapcsolat?
Azért kérdezem, mert fordított felállásban érdekes módon nincsen gond. Instás képek is tele vannak azzal, hogy a férfi vezet, a nő meg anyósülésen selfizget, de mi azzal a gond, ha a nő vezet? Ilyen hülye a társadalom, hogy ezt cikinek nézi? Engem egyáltalán nem vonz se a vezetés se az autók, nincs is szükségem rá és engem teljesen hidegen hagy, hogy van e kocsija vagy nincs. Csak sokszor úgyérzem mintha valami társadalom elvárás lenne az autó, pláne a férfiak fele pedig többen nem szeretnek vezetni.
"de mi azzal a gond, ha a nő vezet? "
Semmi, csak te csinálsz belőle problémát.
Én férfiként mondom azt hogy nincs ezzel semmi gond.
A férfi tudjon autót vezetni. Ha valahova menni kell, el tudja vinni az asszonyt.
Persze jó ha a nőnek is van jogsija, de ne legyen már evidens hogy ő vezet a hapsi meg nézelődik az anyósülésről!
Ugyanúgy mint a főzés. Jó ha a férfi is tud főzni, de alapvetően ebben a nő legyen profi, ő vigye ezt a dolgot.
Persze ez csak az én felfogásom, más felállás is lehet tökéletes, működőképes. Van ahol ez nem kérdés, de én pl. jobban ragaszkodom a "hagyományos" szerepek megtartásához.
"Miért elvárás némely nőtöl a jogosítvány és az autó?"
Miért foglalkozol olyan libákkal, akiknél ez elvárás?
Nem kizárólag a nők elvárása ez, a mai világban szinte alap,hogy legyen jogsija aki egészségileg alkalmas a vezetésre. Mindegy,hogy nő, vagy férfi.
Még a munkahelyeken is megkérdezik,hogy van-e jogosítványa az álláskeresőnek, sőt, szerintem simán előnyt is jelent ha van.
Én vidéken élek, nem a fővárosban. Innen busszal/vonattal eljutni valahová kész rémálom. Ha nincs autó pl. egy betegség, orvoshoz/kórházba járás is gondot okoz, sőt, egy nagybevásárlás is, de a gyerek iskolai programjaihoz is gyakran szükség volt arra,hogy vigyük/hozzuk.
Nekem is alap a jogsi, de természetesen nem ez az elsődleges szempont a párválasztásnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!