Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért akadnak ki egyes nők...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért akadnak ki egyes nők azon, hogy néha főzni kellene?

Figyelt kérdés
Pontosítom, és inkább nőtársaimhoz szólok. A nagy feminizmusban páran elfelejtették, hogy ételt rakni az asztalra az elé, akit szeretünk, igenis kellemes érzés. (Férfi számára is kellemes, fordított esetben.) Nem értem azokat a nőket, akik ki vannak akadva, hogy a férfi elvárja a főzést. Szerintem azt kéne megérteni, hogy nem a főzést várja el, hanem a törődést, hogy akarj gondoskodni róla, kedveskedni neki. Ez tényleg akkora dolog, megtanulni egy-két alapreceptet? Attól még nem törik le senkinek a körme. Vagy az "utálok főzni" hozzáállás. Elfogadom, biztos gyerekkori traumára vezethető vissza, de... nem származik előnyöd ebből a hozzáállásból, az is tuti. Egyesek büszkék is rá. Fájna kicsit tenni a változás érdekében és kevésbé egóskodni? Ismerek olyat, aki utál főzni, és egyszerűen nem értem.

2017. nov. 20. 13:50
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
79%

61% És te szoktál felháborodni azon, ha egy nő elvárja, hogy tudjál autót vezetni.

"Pontosítom, és inkább nőtársaimhoz szólok" Annyira kilóg a lóláb, hogy valamelyik itt siránkozó nyomi írta ki a kérdést, hogy csesztesse a nőket. :D

2017. nov. 20. 16:30
 22/35 anonim ***** válasza:
100%
A nemi szerepek azért léteztek, mert a nők nem dolgoztak. A férfi volt a kenyérkereső, persze, hogy a nőnek alap dolog volt, hogy mindent megcsinált a háztartásban, meg nevelte a gyereket mellé. De ez ma már nem így van. Ma a nők is ugyan annyit dolgoznak mint a férfiak, abszolút nem értem miért a nőnek kéne több energiát belefektetni a közös háztartásba. A nemi szerepek azért alakultak ki, mert így mindenki tett energiát a közös életbe. A férfi megkereste a pénzt, a nő "cserébe" vitte a háztartást. Persze, egy olyan kapcsolatban, ahol a nő nem dolgozik a mai napig alapvető dolognak kéne lennie, hogy a nő dolga a háztartás. De kevés ilyen kapcsolat van ma már.
2017. nov. 20. 16:31
 23/35 anonim ***** válasza:
58%
"ne csodálkozz, ha nem kellesz egy férfinak/megcsalnak/elhagynak." Szokásos atyáskodó fenyegetőzés. :DDD El nem tudják képzelni, hogy vannak normális férfiak rajtuk kívül.
2017. nov. 20. 16:33
 24/35 anonim ***** válasza:
25%
#23 - Relax. Főzök, mosok, takarítok, egyedül vezetek egy háztartást. Hidd el, nálam kevés ember toleránsabb a témában. Én csak azt utálom, amikor valaki elvekre hivatkozva nem akar részt venni egy ilyen munkában (női oldalról). Feminizmus az egyik legbetegebb dolog a földön mert azt akarja eltörölni, amitől a férfi a férfi és a nő a nő. Amúgy rohadtul nem fenyegetőzés, mert magasról sza**m le, hogy ki hogy éli az életét. Csak jeleztem, mint férfi, hogy tudom milyenek vagyunk és sokan lesznek akik nem tolerálják az ilyen 'felvilágosult' gondolkodást.
2017. nov. 20. 16:37
 25/35 anonim ***** válasza:
21%
Kíváncsi vagyok, aki elavultnak tartja a nemi szerepeket (szerintem joggal), az vajon akkor is ezt teszi-e, ha előnye származik belőlük... vagy csak a hátrányok ellen küzdenek és a következetesség meg smafu?
2017. nov. 20. 16:39
 26/35 anonim ***** válasza:
87%

Én speciel tudok és szeretek főzni és nagyon szívesen főzök annak,akit szeretek.

Most miért baj,ha valakit ez nem köt le?

Férfiak közül se mind tud barkácsolni.Volt olyan exem,aki egy villanykörtét nem tudott beszerelni és nem ez volt a szakító ok.

2017. nov. 20. 16:52
 27/35 anonim ***** válasza:
89%

Itt az elvárás szó a problémás. Ha szeretem a párom, örömmel főzök neki- ahogy ő is nekem attól még, hogy férfi. De aki elvárja, mert szerinte az a nő dolga az egy száraz kenyeret is leshet!

Megint csak a feministák lefeminácizása történik- sajnos pont egy nőtárstól. Ferdítés. Mikor értitek meg, hogy a legzöbb nő igenis szívesen főz a párjának (én is), ha nem elvárt dolog. Igenis egy férfi is tudja ezt viszonozni és ugyanúgy főzni a párjának. A nők is ugyanúgy dolgoznak, nem az 1800-as években élünk, ahol a férfi eltartotta a nőt, aki ezért vezette a háztartást. Nyissátok már ki a szemeteket és ne fröcsögjetek arra a nőre, aki szerint a házimunka egyenlően elosztva igazságos! Szégyellem magam miattad, kérdező.

23/N

2017. nov. 20. 17:03
 28/35 anonim ***** válasza:
81%

Azért az erős túlzás lenne, hogy kiakadok, de bevallom, hogy nem tetszik mint elvárás. Fordított esetben én annyit várok el, hogy legyen önellátó. Hogy ő most főz, ételt rendel magának, étterembe jár vagy szendvicseken él az nem érdekel. Nincs jogom hozzá, hogy egy ilyen dologban elvárásom legyen bárkivel is szemben. Felnőtt, életképes ember vagyok és megoldom magamnak az étkezeseimet, tegyen a férfi is ugyan így.

(Egyébként szinte minden nap főzök, de ilyen "fitnesz kajákat", ez meg sok pasi szemében egyenlő a nem főzéssel.)

2017. nov. 20. 17:04
 29/35 anonim ***** válasza:
59%

Megint sikerült jót röhögni.😃

Azért tegyük már tisztába a dolgokat.A Férfiak általában nem azért hagyják el a nőket, mert otthon nem főznek nekik...inkább azért, mert nem bírnak a farkukkal.És nem azért nem fog kelleni egy nő a többségnek, mert nem főz vagy nem nyalja ki a hátsójukat 1000%-san.Régen más volt a világ, ez manapság már nem működőképes folyamatosan, ha a nők is napi 12 órákat dolgoznak.Elég egyoldalú lenne, ha működne.

Én tudok főzni, de nem szeretek, mégis megteszem.Nem halok bele, de ha lenne párom, bizony nem egyedül csak én fognám meg azt a fakanalat.Ha valaki szeretne főt kaját enni, tanulja meg az elkészítését.Nekem is sikerült, neki is menni fog.Ne nézzük már a nőket állatoknak!Mi is dolgozunk, nem a se..ggünket vakarjuk egész nap.Ha a férfiaknak jogában áll elvárni a főzést, akkor a nőknek is.Ennyi.

2017. nov. 20. 17:09
 30/35 anonim ***** válasza:
100%

Én 29 éves vagyok, feleség, anya, és utálok főzni. Ettől függetlenül tudok és szoktam, mert a gyereknek enni kell adni, én se szeretek hideget enni, a férjemnek is jólesik a főtt kaja. De magát a pepecselést gyűlölöm, nem élvezem, ez van. A kupit se, amit el kell pakolni utána. Nincs gyerekkori traumám egyébként, ez is ugyanolyan tevékenység, mint bármi más, amit van, aki élvez, van, aki nem.

Mi egyébként teljesen megosztjuk a házimunkát, ha mindketten otthon vagyunk, akkor a férjem főz általában, én csak akkor, ha ő dolgozni van/beteg/valami más dolga van/olyan kaját szavaztunk meg, amit én csinálok jobban. Cserébe ő nem foglalkozik a mosással, és nagyon ritkán tereget, mert azt meg ő utálja. Ő viszi ki a szemetet, gyűjti külön a papírt meg a műanyagot, takarítja meg karbantartja az autót, ő jár a postára csekkeket befizetni. Én porszívózok, felmosok, én törlöm a port és takarítom a fürdőszobát. Meg lehet ezt értelmesen oldani úgy, lehetőleg mindenkinek ritkán kelljen azt csinálni, amit nagyon utál. Nincs az kőbe vésve, hogy csak a nő főzhet.

Egyébként igen, az kellemes érzés, amikor lerakom eléjük a kaját, és jól teleeszik magukat, látom, hogy ízlik nekik. De megcsinálni a kaját akkor is utálom, nem tudom, hogy ezen mit nem lehet érteni. Mondom, megcsinálom, szoktam főzni, de nem tudom, mi olyan roppant furcsa azon, hogy magát a folyamatot nem élvezem.

2017. nov. 20. 17:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!