Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért akadnak ki egyes nők...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért akadnak ki egyes nők azon, hogy néha főzni kellene?

Figyelt kérdés
Pontosítom, és inkább nőtársaimhoz szólok. A nagy feminizmusban páran elfelejtették, hogy ételt rakni az asztalra az elé, akit szeretünk, igenis kellemes érzés. (Férfi számára is kellemes, fordított esetben.) Nem értem azokat a nőket, akik ki vannak akadva, hogy a férfi elvárja a főzést. Szerintem azt kéne megérteni, hogy nem a főzést várja el, hanem a törődést, hogy akarj gondoskodni róla, kedveskedni neki. Ez tényleg akkora dolog, megtanulni egy-két alapreceptet? Attól még nem törik le senkinek a körme. Vagy az "utálok főzni" hozzáállás. Elfogadom, biztos gyerekkori traumára vezethető vissza, de... nem származik előnyöd ebből a hozzáállásból, az is tuti. Egyesek büszkék is rá. Fájna kicsit tenni a változás érdekében és kevésbé egóskodni? Ismerek olyat, aki utál főzni, és egyszerűen nem értem.

2017. nov. 20. 13:50
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
67%

Nem tök mindegy, hogy ki szeret főzni és ki nem?

Én spec nem szeretek, de megcsinálom mert muszáj valamit enni és nem keresek annyit, hogy rendelgessek kaját.

Időpocsékolásnak tartom. Azt az időt másra is lehet fordítani, pl. egymással való beszélgetésre, olvasásra, sportolásra és amikor van már gyerek akkor vele.

Nem vagyunk egyformák, te pedig ezt vésd jól az eszedbe, kérdező.

2017. nov. 20. 14:27
 12/35 Sunshinedoll ***** válasza:
87%

Nekem nem okoz gondot főzni, felnőtt ember vagyok, gondoskodnom kell magamról, és igen, utálok főzni, nem vagyok rá büszke, de nem is szégyellem magam miatta, sose szerettem, de kell főznöm, és tudok is, mert nincs pénzem meg időm mindig étteremben enni, és ha olyan kedvem van, szívesen főzök a páromnak is, sőt, szívesebben főzök több emberre, mint csak magamnak.

Azzal viszont igenis lenne gondom, ha a párom elvárná tőlem, hogy állandó jelleggel főzzek neki, vagy megjegyezné, hogy nem azt főztem, amit ő akart volna enni, satöbbi.

Más dolog, hogy valamit szeretetből, örömmel csinálok, megint más, ha azt elvárják tőlem. Akkor csak az jön le nekem, hogy készpénznek veszi a figyelmességem, és nem értékeli, ha kedves vagyok hozzá és kiszolgáltatja magát, és nem bír magáról gondoskodni.

De én úgyis sokat tanulok meg dolgozok és pénzt keresek meg önkéntes is vagyok, nem mindig van időm rendes vacsorát összedobni, úgyhogy majd átjöhetsz és fizetek neked egy háromfogásos vacsi megfőzéséért, ha már te ennyire imádsz főzni lol

2017. nov. 20. 14:58
 13/35 anonim ***** válasza:
79%

Igen, az elvárással van a gond.

Én is tudok főzni, de senkire nem füznék csak azért mert nő vagyok. Lehet felváltva főzni, ki hogy ér. Nálunk vanank ételek, amit én tudok jobban, van amit a párom szokott mindig főzni.

Egy-két alapreceptet minden, nem elmefogyatékos férfi is meg tud tanulni és finoman elkészíteni.

2017. nov. 20. 15:02
 14/35 anonim ***** válasza:
35%
Férfi vagyok, imádok főzni. Házimunkában senkitől nem várok el semmit (egyedül élek most), viszont azt vallom, hogy ketten jobb mint egyedül (szóval ha van párom, akkor vele főzök szívesen). Pesten azt tapasztaltam amúgy, hogy teljesen általános és elfogadott, hogy a nők nem főznek hanem rendelnek. Mostani párkereséseimnél burkoltan rá szoktam ezekre kérdezni és tényleg ámulok, hogy mindenki lusta/munkára fogja/stb... Nem elvárás amúgy csak nekem ez ilyen alap dolog, hogy az élet része a kaja készítés is :D
2017. nov. 20. 15:33
 15/35 anonim ***** válasza:
91%
Ahol a férfi elvárja a főzést, ott általában az van, hogy ő semmit nem tesz cserébe, csak a tévé vagy a számítógép előtt ül, mint egy gyerek és "anyucitól" várja, hogy meg legyen etetve. Nem hiszem, hogy te nem lennél kiakadva, ha neked is ki kéne szolgálnod egy felnőtt "gyereket".
2017. nov. 20. 15:36
 16/35 anonim ***** válasza:
12%
Mert sok nő szereti megmondani, hogy mi a férfi feladata, de azt senki ne mondja meg neki, mi a nő feladata...
2017. nov. 20. 15:49
 17/35 anonim ***** válasza:
12%
14/15 Pesti nővel ne kezdjél, ezt már itt, sokszor kitárgyalták. Ők inkább rendelt vackokat kajálnak:))Valószínű, még nem látták, hogyan készülnek és miből:)
2017. nov. 20. 15:55
 18/35 anonim ***** válasza:
84%

Miért van az, hogy az antifeministák folyamatosan próbálják a többiekre tolni a saját világnézetüket? A feministák legalább csak a saját dolgukkal, a saját életükkel vannak elfoglalva, mondván, hogy "nem akarom magamra vállalni a teljes háztartásvezetést, a párom is velem él, vegye ki ő is a részét egyenlően" az antifeminista nők (már ha tényleg nő vagy kérdező :D) viszont a másik életébe akarnak beleszólni, hogy "mégis mi jogon vannak neked elvárásaid? én másképp érzek, szóval gondolkozzon el minden nő magán. ez a természet rendje!!4!!!!"

Jól van, kérdező, csinálj amit akarsz, senki nem mondja, hogy ne legyél szolgálólány. Rengeteg férfi oda meg vissza van ezért, szóval nem jobb neked is, ha minél kevesebb hozzád hasonló van, akik konkurenciát jelenthetnek?

Amúgy a nőknek nem az a baja, hogy néha össze kell kotorni valami ehetőt, hanem az, hogy az ő dolga a bevásárlás, főzés, mosogatás, mosás takarítás, mert ezek a "női feladatok" a pasijaik meg nagy kegyesen néha leviszik a szemetet, meg 4 hetente egyszer összeütnek a bablevest, hogy ne lehessen rájuk fogni, hogy nem segítenek (márpedig ez nem segítség).

De még egyszer: ha neked megfelel, hogy az otthoni munka 80%a a tiéd, akkor szíved rajta, de ez nem jogosít fel arra, hogy kioktass másokat.

2017. nov. 20. 16:02
 19/35 anonim ***** válasza:
81%

Értelmes felnőtt férfiról senkinek nem kell gondoskodni. Ha gyereket akarok magam mellé társnak, akkor majd szülök egyet, de nem fogok hozzámenni feleségül egy túlkoros csecsemőhöz. Aki bármit elvár a párjától, az régen rossz úton jár.

Ezt úgy mondom, hogy 18 éves korom óta magamra főzök, és szeretem is. De ha a párom elvárná, hogy én etessem, meg pátyolgassam mint egy kisgyereket repülne azzal a lendülettel. Dolgozom, néha többet is mint a párom. Alapvető dolog, hogy megosztjuk a főzést, megosztunk minden házimunkát. Soha nem derogált neki megfogni a porszívót, vagy megfőzni az ebédet. Felnőtt emberek vagyunk, egy háztartás két ember felelőssége. Ha éppen ő ér haza hamarabb, akkor ő főz, vagy aki éppen kevésbé fáradt. Soha egy szóval nem említette, hogy nekem kéne rá főzni, vagy hogy ez az én dolgom lenne.

Lehet én vagyok a hülye, de nekem a gondoskodás baromira nem azt jelenti, hogy mindent a kis p.csája alá kell tolni. Számomra az, hogy eszünk abszolút nem gondoskodás, hanem alapvető létszükséglet. A gondoskodás, törődés nálunk teljesen más dolgkoban merül ki. Arról pedig, aki elvárja ezt gondoskodjon az, akinek hat anyja van.

2017. nov. 20. 16:13
 20/35 anonim ***** válasza:
19%
#18 - No offenz, de ha te ilyen vagy akkor ne csodálkozz, ha nem kellesz egy férfinak/megcsalnak/elhagynak. Értem a problémád, de akár tetszik, akár nem, a nemi szerepek nem a modern világunk vívmánya és nem is véletlenül léteznek. Ha a férfi meg egy semmirekellő, akkor is ha te szíved-lelked kiteszed, akkor meg lépni kell. Ennyi, nem atomfizika ez.
2017. nov. 20. 16:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!