Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért keverik itt az átlag, a telt és a túlsúlyos nő fogalmát?
Néha fáj olvasni, mi kerül itt kiírásra, és mennyire rombolhatja sok lány önképét.
Tudom, a megítélés mindig szubejktív marad, de azért egy átfogó kép kéne legyen.
Tehát szerintem:
Vékony:
Átlagos:
Telt/duci:
Túlsúlyos:
Sajnos elhízni nem csak mértéktelen evéstől, hanem hormonális problémáktól, baleset okozta (ideiglenes) mozgásképtelenségtől, és még ezer más okból el lehet.
Az olyan kommentek pedig (függetlenül attól, mennyire komolyan gondolja az írója), hogy onnantól duci egy nő, hogy nincs leszálkásítva, romboló hatásúak nem csak a molett, de az átlagos, sőt nem ritkán az objektíve vékony lányokra is. Aki kicsit befolyásolhatóbb, azt csak mélyebbre taszítják ezzel a testképzavarba.
Nem kell mindenkit vonzónak látni, nem kell dícsérni, de el lehet menni mellette csendben, és békén lehet hagyni.
"Sajnos elhízni nem csak mértéktelen evéstől, hanem hormonális problémáktól, baleset okozta (ideiglenes) mozgásképtelenségtől, és még ezer más okból el lehet. "
Hormonális probléma és mozgásképtelenség esetén csökken a kalóriaigény, az étkezési szokások viszont nem változnak, tehát bizony a mértéktelen evés lesz itt is a ludas.
A fogalmakkal sem vagy tisztában. Ahol a lakosság harmada egészségtelen mértékben elhízott, ott az átlagos emberen is van egy kis túlsúly, ettől még nem lesz normális.
Végre egy normális ember, kérdező! *-*
#22 Sajnos nem csak a kalória számít, hanem az is, hogy mennyire gyors az anyagcsere, mennyire magas az inzulinszint, illetve nagyon fontos még a makrók összetétele. Szerintem teljesen már 1500 kalóriát enni egészséges ételekből, és más az, amikor csokiból meg kólából hozol össze annyit.
Én nem tudok róla, hogy ilyen helyzetben lennék (bár egészen már problémával beutaltak már hasi uh-ra, szóval ott lehet, hogy kiderül valami), de ismerek olyat, aki diagnosztizált pajzsmirigy alulműködéses. Sokkal többet edz, és jóval egészségesebben étkezik, mint én (én azért néha elcsábulok a csokira, cukros tejitalra - ő nem), mégsem tud lefogyni, és én vagyok a vékonyabb kettőnk közül.
Ha annyira egyszerű lenne a fogyás, hogy tényleg csak a bevitt kalóriának kell alacsonyabbnak lenni az elégetettnél, akkor meg mindenki vékony lenne... Vagy ha nem is vékony, akkor legalább átlagos.
22/N
Továbbra is kiemelném, nem a magyar átlagra gondolok, hanem a 2-es képen lévő nőre
Illetve: nem "átlag" hanem "átlagos"
Az átlag valóban azt az eredményt jelenti, amit akkor kapunk, ha átlagot vonunk a megfigyelt dolgokból.
Angolul ezt az "average" kifejezés jelenti. "Average women in Europe pl"
Az átlagos viszont (ordinary) az, ami átlagos, nem kiemelkedően jó vagy rossz, nem csúszik el semmelyik irányba. Esetünkben pedig az a nő, aki se nem vékony, se nem felesleggel rendelkező (kiindulva a saját testalkatából és genetikájából, nem pedig összehasonlítva a legvékonyabb jelenlévő lánnyal)
"Még ha így is lenne, az továbbra sem jogosít fel senkit, hogy kritizálja a másikat. Vagy szerinted igen?"
Szeritnem mindenkinek joga van azt kritizalni amit akar, es masok velemenye attol nem fog megvaltozni rolad hogy nem mondjak el neked.
Köszönöm, 23-as
Ahogy azt is, hogy ismertetted magát a hormonális hízás fogalmát, én ezt nem tudtam volna így összeszedni, mivel behatóan nem értek hozzá. Van ugyan érintett a családban, a húgom, akinél szintén hormonproblámákat állapítottak meg, és sokat fogyott, amióta gyógyszert szed.
Ugyanazt ettük odahaza, a szüleim ellenezték az édességet, szóval nem a kalória volt nála az ok. Még én 55-57kg voltam ugyanolyan étrend és mozgás mellett, ő 70-75kg. Amióta gyógyszert szed-fél éve kb-, (az étrendje nem változott), 65kg körüli súlyt tart (165cm magas)
Illetev igen, az anyagcsere is egy fontos tényező, ezt fentebb valahogy kihagytam, pedig engem is érint (az enyém lasabb)
"Egy 2014-es felmérés eredményeként a 15 év feletti, magyarországi lakosság 28,5%-a elhízott. "
Magyarország a legtúlsúlyosabb orszáh Európában, a világon a 4. Szóval a magyar átlag, lehet, hogy átlag, de nem egészséges.
Tapintatlanság valakit a súlya miatt kritizálni, becsmérlő jelzőkkel (pl mint itt az oldalon sokat használt "zsírdisznó") illetni.
Az, hogy kinek milyenek az enyéni preferenciái a számára tökéletes alakot illetően, természetes, hogy eltér, ezt az állítást senki egy percig nem vonta kétségbe
A duci nem egy sértő jelző, de sok múlik a mögötte lévő szándékon (instabil önbizalommal rendelkező személy szándékos mélyebbre taszítása)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!