Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért keverik itt az átlag, a telt és a túlsúlyos nő fogalmát?
Néha fáj olvasni, mi kerül itt kiírásra, és mennyire rombolhatja sok lány önképét.
Tudom, a megítélés mindig szubejktív marad, de azért egy átfogó kép kéne legyen.
Tehát szerintem:
Vékony:
Átlagos:
Telt/duci:
Túlsúlyos:
Sajnos elhízni nem csak mértéktelen evéstől, hanem hormonális problémáktól, baleset okozta (ideiglenes) mozgásképtelenségtől, és még ezer más okból el lehet.
Az olyan kommentek pedig (függetlenül attól, mennyire komolyan gondolja az írója), hogy onnantól duci egy nő, hogy nincs leszálkásítva, romboló hatásúak nem csak a molett, de az átlagos, sőt nem ritkán az objektíve vékony lányokra is. Aki kicsit befolyásolhatóbb, azt csak mélyebbre taszítják ezzel a testképzavarba.
Nem kell mindenkit vonzónak látni, nem kell dícsérni, de el lehet menni mellette csendben, és békén lehet hagyni.
A 15-50 éves emberek 90%-a nemtől függetlenül azért elhízott, mert túl sokat eszik, vagy bármi más módon túl sok kalóriát juttat be a testébe.
Amúgy az eredeti kérdéseddel és felvetéseddel egyetértek. Illetve azzal is, hogy a 4 példa képen lévő nő pontosan abba a 4 kategóriába tartozik, amit te is mutattál.
Van, akinek már bármekorra súlyfelesleg egy nőn elfogadhatatlan és egyből bálnázik meg zsírdisznózik. Az ízlést nem lehet megváltoztatni, de szerintem nem kéne így megnyilvánulniuk.
Pl előző válaszoló szerint is, ha valaki egy teltebb nővel van, az csak megalkuvás lehet. Pedig sztem baromi szexi telt nők is vannak. Én magam is kissé duci vagyok, de sajnos nem a segges-melles fajtából. Kilóra sztem nem vagyok több, mint a 3. képen lévő hölgy, de én inkább hasra és hátra hízom, szóval felsőtestre, és ezért nem ilyen szép homokóra az alkatom, sajna nekem nem áll jól a plusz.
Igen, egyetértek, az ízlés szubjektív, és nincs értelme vitát nyitni belőle.
Viszont a testsúly azért nem csak vonzalmi szempontból meghatározható, nem teljesen szubjektív, mint pl a haj vagy a szemszín
Ami erősen az egészséges határ alá vagy fölé esik, azzal baj van. Viszont sokszor olyan nőkre használják a "túlsúlyos" kifejezést, akiknek a súlya az egészséges határon belül mozog. Szomorú, hogy (vegyük most az átlag női magasság 170cm-et) olyan nők is megkapják ezt a jelzőt, akik súlya sokszor a 60kg-t sem éri el
(a sportot most hagyjuk, tudom, aki komolyan sportol, ott más a súly kategorizálás, de a többség még mindig nem szálkásító diétán élő fitness modell)
Orvosilag túlsúlyról beszélünk, ha az az egészséget veszélyezteti, a hármas azért ott még nem tart.
Nem értek egyet azokkal, akik szerint már a plussz 2-3kg is "túlsúly" (57kg vagyok, 54kg-san voltam kifejezetten vékony, felette már nem), mert azért az nem így megy
Igazából a szépségideál minden korban más, 50-60 éve ez a ducinak linkelt nő pl. még nagyon is vonzónak számított volna. Nyilván van egy egészségügyi határ, amit nem jó átlépni, de nehogy elhigyjük már ezeknek a bálnázóknak, hogy annyira aggódnak a leszólt emberek egészségéért, simán kiengedik a gőzt a másik pocskondiázásával. Ilyen a világ.
A másik pedig, hogy elhízásból is többfajta van, és a körte típusú koránt sincs olyan nagy hatással az egészségre. Maximum esztétikai probléma vagy cellulitisz miatt kell aggódnia a körte típusú nőknek. Én pont azért fogyózom, mert a hasi zsír az, ami a diabéteszre, hipertóniára, infarktusra és más egyéb dolgokra hajlamosít. (Khm, khm, kedves negyvenes férfiak...) Szóval a BMI is csak egy szám.
De pl Audrey Hepburn a csodás alakját annak is "köszönhette", hogy fiatalkorában éveken keresztül éheztek a családjával és tinikorban krónikusan alultáplált volt, ami miatt később sem tudott már súlyt felszedni.
Szerintem mindenkinek a maga dolgával kéne törődni, aztán ha valaki nem érzi jól magáta bőrében, majd lefogy. Az igazán kövér embereknek is max az orvosa szóljon. Nem értem, miért olyan nehéz nem mások dolgával foglalkozni. Van egy csomó ronda férfi is az utcán, mégse törődöm velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!