Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért keverik itt az átlag, a telt és a túlsúlyos nő fogalmát?
Néha fáj olvasni, mi kerül itt kiírásra, és mennyire rombolhatja sok lány önképét.
Tudom, a megítélés mindig szubejktív marad, de azért egy átfogó kép kéne legyen.
Tehát szerintem:
Vékony:
Átlagos:
Telt/duci:
Túlsúlyos:
Sajnos elhízni nem csak mértéktelen evéstől, hanem hormonális problémáktól, baleset okozta (ideiglenes) mozgásképtelenségtől, és még ezer más okból el lehet.
Az olyan kommentek pedig (függetlenül attól, mennyire komolyan gondolja az írója), hogy onnantól duci egy nő, hogy nincs leszálkásítva, romboló hatásúak nem csak a molett, de az átlagos, sőt nem ritkán az objektíve vékony lányokra is. Aki kicsit befolyásolhatóbb, azt csak mélyebbre taszítják ezzel a testképzavarba.
Nem kell mindenkit vonzónak látni, nem kell dícsérni, de el lehet menni mellette csendben, és békén lehet hagyni.
Jó, én is tudom, a 3-ason nem 2-3kg van, most inkább magamról beszéltem.
Meg ugye mihez képest túlsúly? A genetiakilag nagyon karcsú nőkhöz, vagy a magasságához képest, mert nem mindegy?
Senki nem von felelősségre, 11-es. Ha figyelmesen olvastál volna, láttad volna, a linkelt duci lány súlya nem egészségre veszélyes.
Azzal jársz, akivel akarsz, csak ne szidd a többit (és ez vonatkozik minden alkat kedvelőire)
Illetve:
Nem általam vékonynak, átlagosnak tartott, hanem objektív megítélés szerint az (kéne legyen)
Te kevered a fogalmakat. Az atlagos testsuly mar tulsullyosnak szamit, mivel azt ugy kell kiszamolni hogy minden nonek a sullyat osszeadod es elosztod a nok szamaval.
A telt/duci, vekony pedig nincs meghatarozva.
A kommentek pedig senkinek a testkepzavarara nincsenek semilyen hatassal, mindenki azt mondja hogy ot masok velemenye nem erdekli.
Nagyon jó képeket mutat a kérdező, aki azt mondja a 3as képre hogy vékony/normál, az azért gondolja így mert ilyen alkatú a nagy többség, legalábbis magyarországon.
Én a vékonyak táborát erősítem. 38n
61%-os szerintem senki nem számol így súlyt, mégha a matematikai átlagszámítás így is történik.
170cm-hez átlagos súlynak tekinthető szerintem az, ami az 52-62kg kategóriában mozog.
Nem lehet mindenkinek más a túlsúlyos, mert az helytelen. Mindenkinek más a vonzó, ez helyes.
Illetve: ha nem érdekelné mások véleménye, akkor nem kérdezné meg, tehát ezt így nem jelenthetjük ki, hogy senki testképére nincsenek hatással.
Még ha így is lenne, az továbbra sem jogosít fel senkit, hogy kritizálja a másikat. Vagy szerinted igen?
"Sajnos elhízni nem csak mértéktelen evéstől, hanem hormonális problémáktól, baleset okozta (ideiglenes) mozgásképtelenségtől, és még ezer más okból el lehet."
Ez igaz, de akkor ez azt jelenti, hogy minden második gyerek hormonális zavarban van? Mert ha elmész mondjuk egy élményfürdőbe, akkor eldobod az agyadat, hogy hány ember súrolja a Duci és Túlsúly kategóriát. Felnőtt férfiak, nők, és ami a legrosszabb, 10-14 éves gyerekek is (vagy soben már 4-5 évesek is).
A tinédzserek még so-so jól néznek ki, mert ők éppen növő fázisban vannak és olyankor a legtöbb leadja a felesleget, de a legtöbb ember el van folyva és halál egészségtelennek néz ki.
Lehet itt összetörünk néhány lány lelki világát, de az nem orvosolja a gondot, hogy a magyarok kezdenek átmenni USA szintre.
Pl életemben nem láttam még ennyi duci pom-pom lányt, mint az idei Augusztus 20-án
19-es, ne keverjük ide a gyerekeket, értük a szülők felelősek. Igen, szomorú, hogy mennyi szülő hagyja elhízni a gyerekét, de ez egy más téma, nem ebbe a kategóriába tartozik.
Arra irányult a kérdés, hogy sokan az átlagos alakot (nem a magyar átlagot, nem minden nő átlagát, és ahogy még próbálják sokan kiforgatni a szavaim, hanem a fent szereplő 2-es képet) túlsúlyosnak tartják, és mennyire káros ez sokak énképére.
Nincs gyerekem, de azt azért tudom, hogy szidással, gyalázással, megalázással nem lehet motiválni, csak rombolni.
Tegyük fel, egy lány azért túlsúlyos, mert az evésbe menekül, ha problémája van. Motiválja-e az, hogy lefogyjon, ha itt megalázzák?
Nem, csak többet fog enni, és rosszabb lesz minden, mint volt, mert ő így vezeti le a stresszt.
Senki nem felelős egy másik felnőtt egészségéért, ez igaz. De akkor ne akarjatok felelősek lenni (közvetetten) a problémáiért sem. Csak hagyjátok békén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!