Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok azokról az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok azokról az emberekről akik pénzügy szakra járnak egyetemre?

Figyelt kérdés

Mennyire számít ez "presztízsnek" ha erre a szakra jár valaki? Lányok, ha azt mondja nektek egy srác, hogy pénzügy szakra jár, máshogy néztek rá? Mit gondoltok róla?

De igazából minden szempontból érdekel (fiúk szempontjából is, társadalom szempontjából is stb.)

2017. ápr. 30. 00:47
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

Szerintem már ott megbukik ez az egész, hogy bárki felett is ítélkezni próbáltok szakmája, tanultsága, stb. miatt. Ez sokkal inkább az ítélkezőt minősíti, mint azt, akiről egy teljesen irreleváns infó alapján akarják megmondani a tutit...

Nem a pénzügyes a korrupt és nem a mérnök a beképzelt, hanem az a h*lye, aki ezt gondolja. Már bocsánat.

Kérdező, ha ismerkedés szempontjából lenne ez kérdés, jó messziről elkerülném, aki ilyeneket gondol. Nem azért mert lenézi a tanult szakomat, hanem ilyen kicsinyes módon próbál meg ítélkezni és ilyen ismeretségre nincs szükségem.

Van egy barátnőm, szakmát tanult, még érettségije sincs. De sokkal értelmesebb, mint néhány diplomás. Ha rögtön odébbállok, mert biztos egy iszákos, kétkezi munkás, elszalasztok egy nagyon kellemes kapcsolatot.

2017. ápr. 30. 13:58
 32/37 A kérdező kommentje:

Szövegértés.. Minden szakmának/szaknak megvannak a maga sztereotípiái, amik adnak egy ---->első benyomást<---- keltenek, ami később igaznak is bizonyulhat, vagy nem. Ne próbálja senki bemesélni nekem, hogy nem von le következtetéseket (akármilyen apró is legyen az) abból, hogy mivel foglalkozik valaki.

Ha egy ember, akit soha nem láttál még, és nem is ismered azt mondja neten keresztül neked, hogy építőmunkás, akkor egy sápadt geeket képzelsz el, vagy egy lebarnult, jó fizikumú embert? Ha valaki azt mondja, hogy ügyvéd, akkor szakadt nadrágos ember jut eszedbe, vagy egy öltönyös, audival járó ember?

2017. ápr. 30. 14:17
 33/37 A kérdező kommentje:
első benyomás nem egyenlő az ítélkezéssel
2017. ápr. 30. 14:20
 34/37 anonim ***** válasza:
100%

Ne keverjük a szezont a fazonnal. Az, hogy valakinek mi a szakmája (ügyvéd, építőiparban segédmunkás stb.) teljesen más kategória, mint hogy egyetemen milyen szakra jár. Az orvosira, pénzügyre vagy épp történelem szakra járó is ugyanúgy csak egyetemista.

De aki már dolgozik egy szakmában, egyértelmű hogy az adott munka hoz egy megjelenést magával, mivel minden szaknak meg van a formaruhája, így persze, hogy ezt a képet társítjuk hozzá. Ezáltal nem is lesz sztereotípia, vagy első benyomás, ha egy építkezésen dolgozót munkavédelmi ruhában, egy irodai alkalmazottat pedig öltönyben képzelünk el, mivel ez a kötelező viseletük.

Ebben az esetben sztereotípia az lehetne, ha valakit okosabbnak vagy kevésbé okosnak titulálnánk emiatt. Vagyis ismét az a kérdés, miért lényeges, ha a másik ezt gondolja egy neten történő levélváltást követően? Megváltoztatnád a viselkedésed, más mondanál, mást tanulsz, csinálsz? Továbbra is azt tudom mondani, akit ezen fennakad, az saját magát minősíti.

2017. ápr. 30. 23:40
 35/37 anonim ***** válasza:

Hát, érdekesnek gondolnám, hogy neki ez valójában tetszik. :"D

Most én is pénzügy és számvitelen vagyok, de szeptembertől váltok. Mondjuk a pénzügyi része még nem is olyan rossz, de a számvitel óra fizikai fájdalmat okoz. A pü. számvitelt például annyira gyűlölöm(3 órát kell bent ülni rajta), hogy már előtte való nap gyomoridegem volt, szóval jó is, hogy vége a félévnek.

Természetesen nem ítélek el senkit amiatt, ha ezt szereti, de nekem soha, de soha nem kelljen könyvelést látnom még egyszer általa. Kikészített, soha többet :"D

Mondjuk hülye vagyok, hogy kreatív emberként ezt választottam.

21/L

2017. máj. 1. 00:01
 36/37 anonim ***** válasza:
44%
Valóban rengeteg a beképzelt jogász. Néha a rosszullét kerülget a leendő kollégáktól. :( Nagyon durván megy nálunk a bölcsészek semmibe vétele.
2017. máj. 1. 01:11
 37/37 anonim ***** válasza:
Az nekem szimpatikus, hogy vmit kezd az életével, ill. hogy egyetemen nem ilyen klasszik székmelegítő buli szakra jár be. De ezen túl semmi különös. Nekem az is jó, ha vki nem megy egyetemre, de rendesen dolgozik, ha amellett művelt és tájékozott.
2017. máj. 2. 12:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!