Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire jellemző a párkapcsolatokra a közös kassza?
Most ez a divat.
Sokan ezzel is mutatják, milyen függetlenek, nem tartoznak egymásnak elszámolással, szabadabbak.
Amíg nincs gyerek, bizonyos keretek közt talán még működik is, és abban az esetben, ha egyformán keresnek.
Ahol az egyik kapja a minimálbért, a másik meg százezreket keres, nekem is fura, hogy hogy oldják meg a mindennapokat. Az egyik kaviárt eszik, a másik meg zsíroskenyeret, az egyik megy a tengerpartra két hétre, a másik meg három napra a nagyihoz?
Párommal sose volt kérdés, hogy közös kasszán legyünk, mindent egy helyre utalnak, ebből fizetünk mindent, a maradékot beosztjuk.
Kisebb kiadásokra veszünk ki pénzt, de a nagyobbakat együtt megbeszéljük.
Közös gyerek is van, szóval el se tudom képzelni, hogy hogy lehetett volna megoldani ezt, hogy én kapom a GYES-t egy évig, abból fizetem a pelenka felét, a baba kajájának a felét, és nem eszek, nem iszok, gyereknek nincs ruha egy évig....
Nekem fura lenne.
Ismerek egy "párt", akik külön kasszán vannak ÉS nyitott házasságban, nekem ők inkább csak lakótársak.
Mi a garancia? Az valóban nincs. De szerintem garancia a banknak kell, az embernek inkább bizalom. És ez kölcsönös, hiszen a másik is bízik bennem, pedig én is leléphetnék a pénzével...
Ha kinézném a páromból, hogy egy veszekedés után lelép a zsével, akkor össze se jöttem volna vele.
Én úgy vagyok vele, hogy ha nem tudok megbízni valakiben, akkor nem is lépek vele kapcsolatba.
A külön kasszások azt mondják meg nekem, hogy miért vannak együtt olyan emberrel, akiben nem bíznak meg? Miért nem szakítanak vele, és keresnek egy másikat? Miért érik be ilyen szintű kapcsolattal? És miért vállalnak egyesek még gyereket is ilyen körülmények között?
Ahhoz, hogy megosszd a pénzed akárkivel, nem kell lemondani a magántulajdon koncepciójáról is. Mikor oda akarsz adni valakinek egy x összeget, akkor csak fogod magad és odaadod. Ha meg szeretnél a másiktól pénzt kapni, akkor kérsz tőle.
De te nem erre gondolsz, hanem arra, hogy ha a fene fenét eszik is, a férjed/feleséged vagyona a tied és punktum, meg ne próbálja azt hinni, hogy neki van valamije is, amire nem teheted rá a kezed. Ez nem a bizalomról szól.
"Meg ne próbálja azt hinni, hogy neki is van valamije" - nekem nagyon furcsa ez a hozzáállás. Ez kölcsönös, könyörgöm! Nem csak elveszek, hanem adok is! Hiheti, hogy mindenem az övé is, és én hihetem, hogy mindene az enyém is. Hiszen egy fedél alatt élünk, miért kellene felcímkézni, hogy a kanapé az övé, a fotel meg az enyém? Minek?
(Egyébként nagyjából egyformán keresünk, mielőtt valaki azt hinné, hogy csak én járok jól ezzel...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!