Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok azokról az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok azokról az emberekről akik pénzügy szakra járnak egyetemre?

Figyelt kérdés

Mennyire számít ez "presztízsnek" ha erre a szakra jár valaki? Lányok, ha azt mondja nektek egy srác, hogy pénzügy szakra jár, máshogy néztek rá? Mit gondoltok róla?

De igazából minden szempontból érdekel (fiúk szempontjából is, társadalom szempontjából is stb.)

2017. ápr. 30. 00:47
1 2 3 4
 21/37 Költőnő? ***** válasza:
52%
Csak én érezlek egy kicsit nagyképűnek?
2017. ápr. 30. 11:24
 22/37 A kérdező kommentje:

Nem szántam nagyképűsködésnek a hozzászólásaimat. Mégegyszer: az utolsó két kommentemet csak azért írtam mert sokan kommenteltetek, hogy nem lesz állásom, és ezt akartam félretenni, mert nem erre irányult a kérdésem. Egyáltalán nem volt szándékom nagyképűsködni, sőt.. a kérdésemet pont azért tettem fel, hogy megtudjam, hogy milyen sztereotípiái vannak a pénzügyeseknek, még mindig él-e az az emberek fejében, hogy a pénzügyesek gonosz, korrupt emberek.

Köszönöm, de további hozzászólást nem várok. Igazából nem lettem sokkal okosabb mert eléggé elkanyarodtunk a kérdéstől már a legelején, ez lehet, hogy azért van mert rosszul tettem fel a kérdést, és emiatt félreértettetek.

2017. ápr. 30. 12:03
 23/37 anonim ***** válasza:
94%

Mamám, mi megy itt!

Azert kommentelek, mert rendkívül érdekesnek találtam a kérdésed, küllönösen, mert én is a Corvinusra jelentkeztem, most érettségizem.

Elsőként az alkalmazott közgazdaságtant jelöltem be, másodiknak a pénzügy-számvitelt. Ha őszinte akarok lenni, nekem az alkalmazott közgazdaságtan komolyabbnak tűnik, mert talán a K-karon van és nekem jobban bejön a tudományosabb oldala a dolgoknak, ott több a társadalomismeretes és a matekos oldala is és ezek nekem nagyon tetszenek.

A pénzügy számvitel sokkal specifikusabb dolog, a gazdaságtan egy kiragadott részét tanulod. Szerintem egyébként nincs vele gond, valóban egy Corvinusos diplomával könnyen el lehet helyezkedni. Ide is jelentkeztem, de azért az AK sokkal sokkal jobban vonz. Ahogy olvasgattam róla, a pénzügy a G-karon a legszínvonalasabb, legnehezebb. Nincs ezzel gond... Informatikussal én se járnék. Tudom, általánosítás, de nekem kockák. Ezen kívül meg kb mindegy, hogy mit tanul, a lényeg, hogy okos legyen, szerezzen diplomát (én is szeretnék majd mindenképp, bár ez még tőlem távolabb áll).

19/L

2017. ápr. 30. 12:14
 24/37 anonim ***** válasza:

*különösen

Jah, most olvastam a kommentet, hogy további válaszokat nem vársz. Na már késő :D

2017. ápr. 30. 12:15
 25/37 anonim ***** válasza:
81%

Nem is kérdésedre válaszolva, de mindig megdöbbent, hogy a fölfuvalkodott mérnökök mindenhol ott vannak! Itt is jönnek és büfészakoznak mindent és mindenkit, aki nem gépelemekkel kel és nem körintegrálással fekszik. Nálunk TTK-n volt egy kollégiumi legenda, miszerint a műegyetemistáknak van három féléves Bevezetés a bunkóságba, illetve Bunkóság-Mások lenézése haladóknak I-II. előadás 3-3 kreditért meg 2 kredites szeminárium hozzá.

De tényleg, láttok valahol beképzelt, öntelt, mi sz.rjuk a világot mentalitású Jogászt? Biológust? Orvost? Fizikust? Diplomás ápolót? Történészt? Tanárt? Mert én nem! De amint fölbukkan pár műszakis, azok kiállítják, a mindenki alsóbbrendű, büfészakos, semmirekellő stb. aki nem hajol meg a csodálatosságosságuk előtt. Komolyan mondom, hányok tőlük. Még jó, hogy a végén vegyész lettem és nem energetikai mérnök, lehet belőlem is ilyen "bucimacit" faragtak volna?

2017. ápr. 30. 12:36
 26/37 Költőnő? ***** válasza:

Utóbbit részben cáfolnám. Rengeteg öntelt jogász van. :(

Kérdező, az eredeti kérdésed azért irreleváns sztem mert nem a munkája határozza meg az embert.

2017. ápr. 30. 12:59
 27/37 A kérdező kommentje:
#25-ös nem akartam kimondani, de... a számból vetted ki a szót..:D
2017. ápr. 30. 13:01
 28/37 anonim ***** válasza:
Szerintem minden szakon vannak önteltek és vannak alázatosak is.
2017. ápr. 30. 13:03
 29/37 A kérdező kommentje:
Költőnő én pedig nem is állítottam, hogy a munkája határoz meg egy embert, de ettől függetlenül léteznek sztereotípiák, és általában lesz egy első benyomásod az alapján, hogy valaki mivel foglalkozik/mit tanul. Pl. a mérnökök önteltek, a programozók geekek.. Én arra voltam kíváncsi, hogy a pénzügyesekkel kapcsolatban mi a sztereotípia, mi az első benyomása az embereknek ha valaki azt mondja, hogy pénzügyet tanul. Ehelyett kaptam egy kisebb sh*tstormot.
2017. ápr. 30. 13:09
 30/37 Költőnő? ***** válasza:
Hát... én egy geek developert se ismerek, viszont tényleg sok nagyképű phasz mérnökhöz volt már szerencsém, de ott is sok normális emberke van. Most akkor mondanám, hogy az infósok nem geekek és mérnökök phaszok? Hülye általánosítás volna. Biztos olyan emberekkel akarsz közösséget vállalni, akik a leendő munkád alapján vhova beskatulyáznak? Én rohadtul nem örülnék neki a helyedben.
2017. ápr. 30. 13:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!