Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Illik ma felköszönteni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Illik ma felköszönteni a nőket ma, vagy épp ellenkezőleg ez sértő, rossz dolog?

Figyelt kérdés

Én úgy gondoltam, hogy illene, de már nem vagyok biztos benne. Bizonyos "híroldalak" szerkesztői, a mai napot annak szentelték, hogy fikázzák a nőnapot, mert "milyen rossz dolog ez, állandósítja a nemek közti különbségeket".

Mi köze a kettőnek egymáshoz? És mit tegyen az ember, mi a helyes út?

Vagy marad a szorongás, reményedés, hogy talán az adott nő nem osztja az adott "híroldal" véleményét és talán nem gyak le, valami okoskodó "modern" dumával?

2017. márc. 8. 11:04
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:

Te oké vagy. A 13asnak szólt amit írtam.

30/f

2017. márc. 8. 12:11
 22/37 anonim ***** válasza:
38%

Szerintem illik és kedves gesztus.

Feminista vagyok, de ettől függetlenül jó.dolog ez az ünnep. Lehetne férfinap is, az lenne az igazi.

2017. márc. 8. 12:30
 23/37 anonim ***** válasza:
76%

Nekem nem jelent semmit. Felesleges seggnyalásnak tartom.

Idegentől akkor sem esik jól, nem döntöttem el, hogy így érzek.

Itt is csak akkor számít a véleményem, ha a nemlétező háziasságomat ünneplem. Nem lehetek önmagam, mert elvárnak tőlem. Az, hogy mosolyogva fogadjam a csokikát, a pasiról szól, aki adta, nem rólam.

Nevetségesnek tartom az ilyet, amíg cipelik az arctalan papírembereket a Parlament elé, hogy hány nő hal meg családon belüli erőszakban. Addig ez egy baromi nagy képmutatás.

2017. márc. 8. 12:34
 24/37 anonim ***** válasza:

Van férfinap, csak tesznek rá.

30/f

2017. márc. 8. 12:34
 25/37 anonim ***** válasza:
74%
Reggel megnyitottam a Facebookot és azt láttam, hogy tele van a hírfolyamom nőnapi köszöntésekkel, amivel nincs is gond, de kb. a harmada olcsó szexista poénkodás volt. A gond ez! Nem vagyok véres szájú feminista, hiszek a "hagyományos" női szerepekben, de elítélem a nemi alapú diszkriminációt, a szexizmust, a hímsovinizmust. Ma azonban elbizonytalanodtam... olyan férfiak köszöntöttek nőnap alkalmából, akikről konkrétan tudom, hogy a hétköznapokban szexisták, hajlamosak lenézni és tárgyiasítani a nőket. Tőlük egyáltalán nem esett jól a köszöntés! Azoktól a férfiaktól esik jól, akik az év minden egyes napján bizonyítják, hogy egyenrangú partnernek (vagy a férfi oldal harmonikus "kiegészítőjének") tekintik a nőket. Úgyhogy én azt javaslom, legyél olyan a mindennapokban, akitől a nőnapi köszöntés hiteles!
2017. márc. 8. 12:38
 26/37 A kérdező kommentje:

Na, a szexista poénkodás az tényleg gyomorforgató lehetett. Szerencsére nálunk a többség tényleg normálisan teszi, és bár vannak viták, összezörrenések a felköszöntötekkel, de hát az élet amúgy is hullámvölgy.

De ezek a szexista "poénkodások" borzasztóak. A kocsma szintje ugrik be róla ahol füttyögnek az alkeszek a "jóú nőű" után. Van pár duma aminél azonnal jelez bennem a "bunkó riadó", az ilyen "kő kóla" meg ilyesmik.

Bár bunkóságban apám a koronázott király, aki képes volt "haveri társaságban" a második feleségére, mint "a söröm hozója" hivatkozni. A prolik meg röhögtek.

Nem tudom hogy lehet ilyen, főleg, hogy az ő apja meg eléggé "lovagias", bár azért be kell vallani, hogy "más szemmel" (ha érted mire gondolok, szóval "úgy" szexuális értelemben) is néz a hölgyekre, de sosem bunkóskodik, vagy fejti ezt ki. Inkább van benne tisztelet, de nem túlzásba víve, hogy talpnyalás, hanem amit írtál. Kiegészítik egymást a nemek, talán így mondta. Ő meg nagyanyám meg főleg. Nagyapám reál, nagyanyám humán beállítottságú. Nagyanyám ezotériás, babonás, mindenféle érdekességet tud, nagyapám racionalista és szkeptikus, mégis meghallgatják egymást. Nagyanyám inkább vezéralkat, ő az aki az asztalra csap, utánamegy dolgoknak, nagyapám pedig a higgadtabb, számítóbb típus. A szép benne, hogy tudják ki miben jó és sértődés nélkül engedik a másikat kibontakozni és tudják mikor kell hátralépni. Kiegyensúlyozott házasság az övék.

2017. márc. 8. 13:24
 27/37 A kérdező kommentje:

Ezzel kapcsolatban van amúgy egy dilemmám, méghozzá az, hogy vajon hogy lehet megtalálni az egyensúlyt párkapcsolatban a tisztelet és a szépség/szexuális elismerés, dicséret, vágy kinyívánítása között. Nem-e érezheti úgy, szex közben, hogy sértő és tiszteletlen vagy, ha esetleg nem éppen úgy dicséred, mint napközben... Ezt most nagyon rosszul és félreérthetően írtam, ugye? Most nem vulgáris dolgokra gondoltam, hanem csak amolyan oda tartozó dolgokat.

2017. márc. 8. 13:31
 28/37 anonim ***** válasza:

# 27: Szerintem itt az a lényeg, hogy azért napközben is legyen dicséret, elismerés, ami nyilván MÁS természetű, mint a szexuális vágy kinyilvánítása.

Akkor jó, ha ezek optimális arányban vannak. Én pl. annak örülök, hogy a párom elismeri a munkámban, hobbijaimban elért eredményeimet is, ami nem feltétlenül, vagy nem kimondottan a női, hanem úgy általában az emberi mivoltomból fakad. Ha EZ adott, akkor utána már jólesik az is, ha a főztömet, vagy a lakás tisztaságát dicséri (ami ugye a hagyományos női szerepeimből fakad), vagy éppen a fenekem formáját. :)

2017. márc. 8. 14:42
 29/37 anonim ***** válasza:

"a főztömet, vagy a lakás tisztaságát dicséri (ami ugye a hagyományos női szerepeimből fakad)"

Szerintem ez is a személyiségből fakad.

2017. márc. 8. 14:44
 30/37 anonim ***** válasza:
Jaj, en barmit csinalok a konyhaban aminek koze van elelmiszerekhez, abbol katasztrofa lesz, lehet le kene vetkoznom pucerra, hogy lassa rendesen a kaja hogy no vagyok es akkor jol sikerulne?!
2017. márc. 8. 14:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!