Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ma már probléma az, ha egy nő szívesen lenne háztartásbeli?
Nő vagyok. Szívesen és jól tanultam mindig is, most közel állok a diplomához. Még egy kicsi (mondjuk tényleg nagyon kicsi) diákmunka is "befigyelt" (ahogy ma mondani szokták :)), nem volt rá szükség, de extra zsebpénzként és hogy lássam, milyen is a munka, mint olyan.
Viszont mégis azon gondolkozom, legjobb lenne háztartásbeli asszonyként élni valaki oldalán.
Több gyermeket vállalnék, őket látnám el. Sütnék-főznék (rendesen, alapanyagokból, nem mirelit és félkész), takarítanék, kertes ház esetén vállalnám egy kis konyhakert locsolását, kapálását, akár pár tyúk etetését, tojás összeszedését. Délután nem túlságosan korán, viszont időben elhoznám a gyerekeket óvodából, iskolából, az iskolásokkal tanulnék otthon. A férjem az általam főzött ételt vinné munkába, esetleg süteményt is, a gyermekeimnek gazdag szendvicset csomagolnék.
A férjem arra jönne haza, hogy csak a barkácsolás, nagyobb, közös bevásárlás van hátra lényegében. Kényelmesen tudnánk vacsorázni, beszélgetni, gyerekekkel játszani (tanulni már nem biztos, hogy kellene, addigra meglennénk, de ha mégse, akkor se akkor állnánk neki), kettesben is közös programokat csinálni.
Ahogy egyre serényebben veszem ki a részem a házimunkából, szinte megrémiszt a gondolat... A házaspárok hazaérnek délután öt és hat között. Az, hogy nem főznek, vagy mirelit ételt melegítenek csupán meg/sütnek ki, nem csoda, így is este ott van a mosás, mosogatás, takarítás, gyerekekkel esetleg tanulni, edzésre vinni, gyerekekkel játszani, házaspárok beszélgessenek, házaspárok csináljanak közös programokat (mert különben kihűl a dolog) és természetesen az ágybeli dolgokra is legyen idő.
Nem csoda, hogy az emberek fáradtak, idegesek, nincs idejük - de energiájuk se - egymással foglalkozni.
Ha olyan férjem lenne, aki jól keres, azzal szívem szerint úgy "élnék vissza", hogy meleg vacsora, gyümölcssaláta, tepsi sütemény várná egy tiszta lakásban, az erkélyen (vagy a kertben) saját termesztésű paradicsom, paprika, fűszerek; ki lenne mosva, el lenne mosogatva. Este pedig pihenhetne ő is, aki egész nap az irodában ült, játszana, sétálna a család, a gyerekeket nem a tévé elé ültetnénk le.
Tudom, ma már az a normális, ha a nő is dolgozni AKAR. Lenézik és mindennek elmondják, ha a gyermeknevelés és a háztartás lenne a választott hivatása szíve szerint.
Kicsit sem öngól. Halvány lila fingod sincs az akkori feminizmusról, a nagy alakjairól és a sikereikről és így arról sem, hogy a mai feminizmus miért lett de facto férfiellenes kirohanás.
Amúgy egy szervezet létrejöttével próbálni leírni egy teljes korszakot elég szánalmas.
Tudod, hogy mi az, ami még szánalmas?
Hogy érthető okból egyetlen nő se lenne, aki azt mondja, hogy régen is lehetett valami jó a nőknek, hisze szembeköpné vele a mai feminizmust.
De tudod mit, legyen igazad mindenben.
Én is biztosan egy született nőelnyomó vagyok, aki 30%-kal direkt több fizetést kap és szabadidőmben áldozahibáztatok meg sört vedelek a kanapén ülve.
Én is élnék így, dehááááát... manapság két fizuból is nehéz egy (nemhogy több) gyereket nevelni és háztartást vezetni.
Inkább itt bukik a dolog, mintsem azon, hogy annyian nem szeretnék.
Aham. Magadnak szánsz egy hóttnyugis, stresszmentes életet, ahol nincs számonkérés, teljesítmény, hajtás. Mert senki se kéri számon, ha tojást délben szedted össze vagy reggel 7kor. Sütisütögetés meg gyerekkel tanulgatás. a férjed meg dögöljön bele, h minimum 4 embert eltartson, étel, ruha, szórakozás, taníttatás, lakásfenntartás, stb. El tudod te képzelni, h ezt mennyi munkával lehet megteremteni? Elnéznéd a kis kényelmes életedből otthonról, h ő másodállást vállal meg harmadállást, a gyerekeit egész nap nem látja, mert fektetés után ér haza, hétvégén meg maszekba dolgozik?
Amúgy meg mi a terved az életeddel ,ha a gyerkeke megnőnek és már nem kell velük tanulni, suliba hordani őket, stb? Lesz egy tizenéve szerzett diplomád, amivel sose dolgoztál, 0 munkatapasztalat, a tudásod elévült, nyelveket nem ismersz. mihez ezdesz majd, ha semmihez nem értezs?
Na meg mi van akkor, ha mondjuk találsz egy iylen pasit, berendezkedsz erre az életre, aztán elváltok vagy megbetegszik és te ott maradsz egyedül és semmi munkát nem tudsz vállalni, mert semmihez nem értesz?
Ébresztő, királylány, ez 2016!
A lúzerfiúk meg, akik szerint a kérdező egy álomnő, a non plus ultra, alomvilágban élnek, látszik, h sose laktak még együtt egy nővel sem, nem tudják mit jelent fenntartani egy normális életszínvonalat. Jól írta valaki, 600 nettóval megvalósítható CSipkerózsika álma, Nosza uraim, lehet tüsténkedni, aztán ha meg van a lé, kérjétek feleségül.
El tudnátok viselni annak a terhét, h a család csak a ti keresetetekből él és ha veled történik valami, a gyerekeid fázni fognak, mert nem tudjátok befizetni a gázszámlát? ha hónapokra kiesel a munkából, vagy beteg leszel és már nem tudod azt csinálni,ami a 600 nettót hozta, akkor mi lesz? Anyuka elmehet 0 tapasztalattal gyári munkásnak 100-ért. Persze, csak ha van gyár a közelben. Meg ha van épp felvétel.
1. Apai nagymamám nem kapott nyugdíjat, miután élete nagy részét háztartásbeliként élte le, de ő ebbe a helyzetbe belekényszerült a háborús időszak miatt, nem maga választotta, csak ez volt a legkisebb rossz döntés.
2. Van egy nagynéném, aki nem szeretett dolgozni, leszázalékoltatta magát fiatalon valami jó ismeretségnek köszönhetően, így otthon maradt, és élte a tündérmesét, most meg sír, hogy semmi kedve már élni, pedig nem kifejezetten öreg.
3. Még ha találsz is egy pénzes pasit, aki eltart, mi garantálja, hogy életetek végéig meglesz a jómód? Elég egy idióta az utakon, és máris vége az álomnak. Egy volt tanárnőm fia huszonévesen halt meg közúti balesetben.
Nekem már ez a három eset, amit ismerek, bőven elég ahhoz, hogy több lábon akarjak állni, és ez azzal jár, hogy igen, én is dolgozom, és pénzkereső tevékenységet is végzek. Volt olyan munkahelyem, ahol nem szerettem lenni, nem véletlenül beszélek róla múlt időben... Keress olyan tevékenységet, amit élvezel, ha a mostani nem felel meg.
58%-os aki szerint ez az álomnő. Tudod rengeteg anyuka van, akik dolgoznak tisztességesen a férjükkel együtt, de ez mellett nem a kényes "rendeljünk pizzát" forma tyúkok. Nem tudom miért hiszed hogy csak a 2 véglet létezik.
Egy dolgozó anyuka is főzhet a családra, képzeld lehet hogy előre hétvégén több napra, vagy épp egyszerűbbet, munka után. Ő is szeretheti és tarthatja a rendet, kitakarítja a lakást. Vagy szerinted ahol anya apa is dolgozik azok koszban élnek? Ezek az anyák is szeretik a gyereküket, tanulnak velük ha kell stb. Szomorú hogy neked ők egyáltalán nem álom nő kategória, holott erőn felül megtesznek mindent...bezzeg aki csak otthon lenne nonstop na az ám igen. Grat.
20:19-es A Mery Poppins filmben Mrs. Winifred Banks továbbfejlesztette a módszert. Cselédséget tartott.
A feleségem pedig másként érte el a kívánt állapotot.
Nem tájékoztatott szándékairól házasság előtt. Miután felnőttek a gyerekek kész tény Volt, hogy nem dolgozik.
A gyerekek felnőttek én pedig letiplizetm. Azóta is támogatnom kell, mivel égne a képemről a bőr a gyerekek előtt, hogy az anyjuk nyomorog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!