Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ma már probléma az, ha egy nő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ma már probléma az, ha egy nő szívesen lenne háztartásbeli?

Figyelt kérdés

Nő vagyok. Szívesen és jól tanultam mindig is, most közel állok a diplomához. Még egy kicsi (mondjuk tényleg nagyon kicsi) diákmunka is "befigyelt" (ahogy ma mondani szokták :)), nem volt rá szükség, de extra zsebpénzként és hogy lássam, milyen is a munka, mint olyan.

Viszont mégis azon gondolkozom, legjobb lenne háztartásbeli asszonyként élni valaki oldalán.

Több gyermeket vállalnék, őket látnám el. Sütnék-főznék (rendesen, alapanyagokból, nem mirelit és félkész), takarítanék, kertes ház esetén vállalnám egy kis konyhakert locsolását, kapálását, akár pár tyúk etetését, tojás összeszedését. Délután nem túlságosan korán, viszont időben elhoznám a gyerekeket óvodából, iskolából, az iskolásokkal tanulnék otthon. A férjem az általam főzött ételt vinné munkába, esetleg süteményt is, a gyermekeimnek gazdag szendvicset csomagolnék.

A férjem arra jönne haza, hogy csak a barkácsolás, nagyobb, közös bevásárlás van hátra lényegében. Kényelmesen tudnánk vacsorázni, beszélgetni, gyerekekkel játszani (tanulni már nem biztos, hogy kellene, addigra meglennénk, de ha mégse, akkor se akkor állnánk neki), kettesben is közös programokat csinálni.

Ahogy egyre serényebben veszem ki a részem a házimunkából, szinte megrémiszt a gondolat... A házaspárok hazaérnek délután öt és hat között. Az, hogy nem főznek, vagy mirelit ételt melegítenek csupán meg/sütnek ki, nem csoda, így is este ott van a mosás, mosogatás, takarítás, gyerekekkel esetleg tanulni, edzésre vinni, gyerekekkel játszani, házaspárok beszélgessenek, házaspárok csináljanak közös programokat (mert különben kihűl a dolog) és természetesen az ágybeli dolgokra is legyen idő.

Nem csoda, hogy az emberek fáradtak, idegesek, nincs idejük - de energiájuk se - egymással foglalkozni.

Ha olyan férjem lenne, aki jól keres, azzal szívem szerint úgy "élnék vissza", hogy meleg vacsora, gyümölcssaláta, tepsi sütemény várná egy tiszta lakásban, az erkélyen (vagy a kertben) saját termesztésű paradicsom, paprika, fűszerek; ki lenne mosva, el lenne mosogatva. Este pedig pihenhetne ő is, aki egész nap az irodában ült, játszana, sétálna a család, a gyerekeket nem a tévé elé ültetnénk le.

Tudom, ma már az a normális, ha a nő is dolgozni AKAR. Lenézik és mindennek elmondják, ha a gyermeknevelés és a háztartás lenne a választott hivatása szíve szerint.

2016. jún. 2. 19:59
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
88%

mivel tudom magamról, hogy nem ítélkezem, ezért vedd inkább a felnézést meggondolandó szempontnak. ha eddig nem jutott még eszedbe.

"Az iroda olyan nagyon változatos, úgy őszintén? "

az iroda lehet nagyon szar is. de találkozol más emberekkel, nem csak más anyukákkal, ami nagy szó.

"Arra nem, aki a háztartást tényleg rendben tartja, főz (ami manapság mint a fehér holló...) és este már nincs munka? "

indulj ki magadból. minek néznél fel olyan teljesítményre, amiről nem is látod, hogy teljesítmény? hogy órákat kell eltölteni azzal, hogy "feltörölt azt a kis port". másrészt azt megértem, hogy ha minden új még, akkor egy évig elszórakozhatsz azzal, hogy kreatív utakat próbálj ki, és tökéletesítsd a takarítást (gyorsabb, olcsóbb, természetesebb, illatosabb), de aztán ez kifullad, és maxximum a különböző márkákban találhatsz újdonságot.

nem tudom, arra gondoltál-e már, milyen érzés, ha egy idő után beköszönt a kéynszer. haszontalannak érzed magad, ha nem köti le minden időd a gyerek meg a háztartás.

erről csak egy gondolat. egyszer hallottam a szomszédom a feleségéről beszélni, egyébként kedves fickó, látszólag jól megvannak. szóval annyit mondott, hogy a felesége az őrületbe kergeti az állandó porszívózással. naná, hiszen nincs előtte értelmesebb cél. üres élet, várni kell gyerekre, férjre, hát addig elpusztítom az utolsó porszemet is.

megint: nem ítélkezem, hanem sajnálom. magamon is tapasztaltam ugyanezt. innen tudom, hogy bármit, csak ezt ne.

"Nem vonz az az élet, hogy 8-9 órát ülni...."

mindennek megvan a hátránya. nem akarom fosni a szót.

próbálj ki mindenfélét, ha teheted, aztán majd meglátod.

2016. jún. 2. 22:02
 32/57 anonim ***** válasza:
ja és 12-es voltam.
2016. jún. 2. 22:03
 33/57 anonim ***** válasza:
0%
De édes ez a nőőőő:D Beszarás. Jó volt olvasni a kérdésedet.
2016. jún. 2. 23:22
 34/57 anonim ***** válasza:
98%

Álom, álom, édes álom... Ébresztő kisanyám, ez itt a valóélet, nem valami giccses lányregény.

Miért is rossz ez az elképzelés? Lássuk!

1, Már kapásból pénz alapján keresel magadnak csávót, hisz olyan kell, aki jóóóó sokat keres, hiszen a Minimálbéres Sanya nem fog tudni eltartani téged meg a vattacukros álomvilágodat.

2, Ha meg is találod Pénzes Ferit, teljesen ki leszel szolgáltatva neki. Ez persze nem a rózsaszínködös első pár évben gond, hanem mikor majd 20 év múlva Pénzes Feri friss csibe husi után néz, te meg ott állsz majd csupasz s_eggel a startvonalon. Sőt még hátrébb...

3, Feri nem csak önszántából léphet le, bármikor történhet vele valami, meghalhat, lerokkanhat, stb. Mihez kezdesz majd középkorú nőként, 0 munkatapasztalattal, 2-3 kisgyerekkel?

4, Persze lehet, hogy Ferivel nem történik semmi, de az meg tuti biztos, hogy veled se. Szerinted meddig lesz elég neki egy cseléd társasága? Mikor fog elkezdeni kimaradozni? Mikor billen át a mérleg nyelve és tölt már több időt a barátaival/kollégáival, mint veled, meg a sütikés-kertészkedős történeteiddel?

5, Tényleg soroljam még? Reggelig tudnám. Még szó sem esett a nő lelkivilágáról, meg a gyerekekről. Az ilyen nőkből lesznek azok, akik tíz karommal akaszkodnak a gyerekeikbe, nem engedik őket felnőni, mert semmi mást nem értek el az életben.

Éééés persze erre mindre rá lehet mondani, hogy ezek akkor is megtörténhetnek, ha a nő dolgozik. Persze hogy megtörténhetnek, de akkor nem kerül teljesen, vagy semennyire padlóra a nő, mert nem függ férjurától, hanem egyedül is képes megállni a lábán. És ez itt a lényeg. Én, meg szerintem azért a legtöbben, rohadtul lesz_arják, hogy ki mit kezd az életével, de mikor valaki tudatosan robog a szakadék felé, az utána ne másszon vissza rinyálni, hogy jajj de sz_ar az élet.

Olvasgasd itt a kidobott, kétségbeesett htb-k kérdéseit, tanulságosak.

2016. jún. 2. 23:33
 35/57 anonim ***** válasza:
100%
Ja, 34-es nagyon jól összefoglalta. Nem fogsz ilyen balekot találni, aki gazdag, és csak arra legyen igénye, hogy hazamegy és azzal fogadd hogy ma 4 tojás volt a tyúkok alatt. Egyszerűen veled nem történik semmi, nem érnek impulzusok, egy unalmas senki leszel egy idő után a szemében, elfogynak a témák, mivel csak otthon poshadsz.
2016. jún. 2. 23:50
 36/57 anonim ***** válasza:
0%
Pesszimista és materialista emberek vagytok. Ezért pontoztatok le engem is, de ez csak megerősíti a nézetemet. :D LOL.
2016. jún. 2. 23:53
 37/57 anonim ***** válasza:
0%

34-es

Te szimplán hülye vagy.

Ez a lány leírta szépen, hogy azért kell a jól kereső pasi, mert ő nem keresne pénzt. Ez azért elég tiszta és logikus is, nem?

A másik, hogy elhagyni hülye lenne egy ilyen nőt bárki is.

Oké, teszem azt megcsalják, de ki az, aki egy ennyire házias, odaadó, klasszikus nőt elhagyna, mert a titkárnőnek kemény csöcsei vannak?

Ebben nincs logika.

A nőket esetleg megcsalják, oké, ezzel nincs mit tenni, az idő vas foga, de ebből messze nem következik az elhagyás.

Elhagyni azt szokták, akit nem lehet elviselni vagy haszontalan, lusta, semmirekellő.

A kérdező tökéletes ellentéte mindkettőnek.

Te magad is lenézed őt, épp ahogy írta a végén. Pedig ő nem lusta, csak olyan hivatásra vágyik, ami ma már nem sikk a nők körében. Aki meg ilyen nőt akar, az nőelnyomó patriarcha, ugye?

Hát nem tudom, hogy egy felelősségteljes leendő családapa milyen asszonyt akarna manapság: egy karrierista, rendeljünk pizzát, bérelj dadust, én nem érek rá-félére vagy egy ilyen nőre, aki maga termesztene háztájiban, hogy természetes és adalékmentes alapanyagokból, házi koszttal eteti a családját, maga nevelné a gyerekeket, örömmel látná el a ház körüli munkát és kényelmes, szerethető otthont biztosítana?

A sajnálatos dolog az, hogy kevesen engedhetik meg maguknak ezt a fajta családot. Ehhez tényleg kéne kb 600 nettó alaphangon. Viszont akkor megéri, nagyon is.

Hülye lenne elhagyni őt bárki.

2016. jún. 2. 23:59
 38/57 anonim ***** válasza:
96%

Köszönöm, hogy megerősítettél 37-es. Hisz gyakorlatilag azt írtad le, amit én, hogy egy idő után bizony tönkremegy az "álomházasság", a férj agyba-főbe csalja anyut, teljesen megalázza, de ugye anyu nem tudja elhagyni, hisz nincs hova menni, nem tudna megélni egyedül, tehát szépen csöndben tűr és továbbra is kiszolgálja urát és parancsolóját.

Fúú, de gyorsan visszaugrottunk 100 évet az időben igaz?

2016. jún. 3. 00:25
 39/57 anonim ***** válasza:
0%

Minden nő szeretné elhitetni magával, hogy 100 éve a nagyanyáink meg voltak alázva, rabszolgasorban éltek és szinte adták-vették őket egymás közt a bortól bűzlő, szaros csizmájú nagyapáink.

Ha ragaszkodsz ehhez és még csak feltételezni sem tudod, hogy régen a "nagy kiszolgáltatottságukban" is tudtak boldogok lenni a nők, akkor nem segíthetek rajtad.

Természetesen most, a "nagy önérzet" idején minden egyedülálló és így halálig melózó anyuka olyan kibas.ott boldog, hogy már a hajnali ébredéskor nedvesek az izgalomtól...

Mintha a nagy önérzet vagy bármilyen egyéb trükk bármilyen korban és bármilyen élethelyzetben megvédett volna bárkit is a megcsalástól.

Mi lenne, ha a megcsalással igyekeznénk kicsit konstruktívabb módon szembenézni?

2016. jún. 3. 00:32
 40/57 anonim ***** válasza:
100%
Nos ha a 100 évvel ezelőtti nők olyan elégedettek lettek volna a helyzetükkel, akkor nem jöttek volna létre az feminista mozgalmak, vagy ha létre is jött volna pár jelentéktelen kis csoport, nem értek volna el semmit. Szóval ez most így öngól.
2016. jún. 3. 00:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!