Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ma már probléma az, ha egy nő szívesen lenne háztartásbeli?
Nő vagyok. Szívesen és jól tanultam mindig is, most közel állok a diplomához. Még egy kicsi (mondjuk tényleg nagyon kicsi) diákmunka is "befigyelt" (ahogy ma mondani szokták :)), nem volt rá szükség, de extra zsebpénzként és hogy lássam, milyen is a munka, mint olyan.
Viszont mégis azon gondolkozom, legjobb lenne háztartásbeli asszonyként élni valaki oldalán.
Több gyermeket vállalnék, őket látnám el. Sütnék-főznék (rendesen, alapanyagokból, nem mirelit és félkész), takarítanék, kertes ház esetén vállalnám egy kis konyhakert locsolását, kapálását, akár pár tyúk etetését, tojás összeszedését. Délután nem túlságosan korán, viszont időben elhoznám a gyerekeket óvodából, iskolából, az iskolásokkal tanulnék otthon. A férjem az általam főzött ételt vinné munkába, esetleg süteményt is, a gyermekeimnek gazdag szendvicset csomagolnék.
A férjem arra jönne haza, hogy csak a barkácsolás, nagyobb, közös bevásárlás van hátra lényegében. Kényelmesen tudnánk vacsorázni, beszélgetni, gyerekekkel játszani (tanulni már nem biztos, hogy kellene, addigra meglennénk, de ha mégse, akkor se akkor állnánk neki), kettesben is közös programokat csinálni.
Ahogy egyre serényebben veszem ki a részem a házimunkából, szinte megrémiszt a gondolat... A házaspárok hazaérnek délután öt és hat között. Az, hogy nem főznek, vagy mirelit ételt melegítenek csupán meg/sütnek ki, nem csoda, így is este ott van a mosás, mosogatás, takarítás, gyerekekkel esetleg tanulni, edzésre vinni, gyerekekkel játszani, házaspárok beszélgessenek, házaspárok csináljanak közös programokat (mert különben kihűl a dolog) és természetesen az ágybeli dolgokra is legyen idő.
Nem csoda, hogy az emberek fáradtak, idegesek, nincs idejük - de energiájuk se - egymással foglalkozni.
Ha olyan férjem lenne, aki jól keres, azzal szívem szerint úgy "élnék vissza", hogy meleg vacsora, gyümölcssaláta, tepsi sütemény várná egy tiszta lakásban, az erkélyen (vagy a kertben) saját termesztésű paradicsom, paprika, fűszerek; ki lenne mosva, el lenne mosogatva. Este pedig pihenhetne ő is, aki egész nap az irodában ült, játszana, sétálna a család, a gyerekeket nem a tévé elé ültetnénk le.
Tudom, ma már az a normális, ha a nő is dolgozni AKAR. Lenézik és mindennek elmondják, ha a gyermeknevelés és a háztartás lenne a választott hivatása szíve szerint.
# 9
Miért, szerinted jó irány, hogy egyre több a kétes értelmű egyetemi szak és egyre több az egyetem, ahol boldog-boldogtalan megkapja a papírt, majd lassan már a vécépucoláshoz is diploma kell?
1. nem hinném, hogy a férjed hosszú távon fel tudna nézni rád
2. magamról tudom, egy emberre is idegőrlő állandóan fenntartani a rendet, kell valami más is, és nem itthon lenni
3. nehezen tudom elképzelni, hogy ez tényleg kielégítene, hiszen tudod, hogy ma már más is van, más is lehet, körülötted lehet, hogy változatosabban élnek.
4. viszont ha ennyire lelkes vagy, vágjál bele, és miért ne gondolhatnád meg magad egy év múlva?
azaz nyilván kipróbálnám még a gyerek előtt, hogy nekem való-e ez.
Nekem nem probléma, mindenki csinálja úgy, ahogy az neki és a párjának jó. De amit te leírtál az kicsit álomszerű...(de ez csak az én véleményem)
Én halálra unnám magam. Gyerek-kertészkedés-főzés-mosás-takarítás...Uhhh, leírni is rossz!
Szerintem ez tok rendben van, semmi lenezendo nincs benne. En egy hatalmas feher zajos irodaban latom magam Manhattenben cikkeket irni egyszerre tobb ujsagnak is, zero gyerek, ferj, vasarolgatas, St Tropez, Cannes, yachtok es Dior of korsz:-))
Viszont mindenhez kell a jol fizetoi ujsagiroi melom amibol megteremtem, mert nekem nem palya a ferjemtol kerni penzt, masreszt hulyet kapnek ha nem elhetnem ki a kreativitasom:-))Jaaa es persze egy napos, tagas apartmenben elni Manhatten sziveben, klassz baratokkal, evi haromszor vagy negyszeri nyaralassal. A munkamon kivul idom nagy reszet vasarolgatassal tolteni es utazassal, es az sem zavar ha el kell tartanom a ferjem (nem gondolom h ez lesz mert nagyon jo munkaja van, de ha megis, akkor azon a nivon mar nem zavarna:-))
Masreszt a lakasomon csak ablakok lesznek ahova mindig besut a nap, egy kis eldugott kert barbeque-ni a haverokkal (mondjuk ez mar most is megvan, konkretan nagy kert, nem mintha kerteszkednek:-)). Sajat szakacs, ez fontos, mert nem tudok fozni a ferjemet pedig nem akarom ezzel zaklatni:-))Honapokat eltolteni mas varosokban szabaduszo ujsagirokent, vagy szabin vegulis indifferens az ok, talaln egy macska meg belefer de inkabb hatvan fele, azelott nem igazan:-))
Festmenyek vasarolgatasa mint hobbi, illetve aukcios hazakban 18.-ik szazadi kincsekre vadaszni mint pl :Marie Antoinette cipoje. Szeretnek meg egy mini yacht-ot is amin van motorcsonak tarolo sullyedes esetere:-))Tovabba szeretnek sofort is mert nem szeretek vezetni. A lakasom 6 szobas kell hogy legyen, mert szeretnem ha csaladunk eltoltene nalunk heteket/honapokat.
Egy szoba csak a ruhaimmal es a cipoimmel lesz tele es lesz sajat edzotermem medencevel. Mindig lesz idom mindenre,stresszmentes eletet elek, ugyanugy lesznek titkaim ahogy most is vannak,mas osszes szerelmet konzekvencia nelkul elhetem meg.
A barataim es a csaladom mindig mellettem lesznek akarcsak most, mindig biztonsagban leszek akarcsak most. Jaaa telleg, lesz egy testorom is mert miert ne, sosem lehet tudni.
A kocsimra vegre kicserelem az uveget golyoallora (egyebkent a jelenlegi kocsimat megtartom, nem vennek ujat meggyozodesem, h a vilag legjobb kocsija van meg mar most).
Mike mindig az eoetem resze lesz es marad fizikalisan es erzelmileg is es mindig kozel leszunk egymashoz, fizikalisan is. A tokeletes ferjet kimaxoltam, ot se cserelnem le, mert imadom es szamomra o tenyleg tokeletes, plusz imad es rajong ertem. A munkamat es a tehetsegemet elismerik, tulfizetik, es keszithetek interjukat hires emberekkel mint pl CIA ill FBI fonokeivel. Mindenki szeret, a nok egy resze utal ami nem zavar, ez most is igy van, de a jo emberek es a ferfiak imadnak, ez nekem eleg:-))
Megtanulok folyekonyan franciaul, most hirtelen ennyi jut eszembe az en eletemmel kapcsolatban:-)))
Az iroda olyan nagyon változatos, úgy őszintén?
Én írtam, hogy nem ítélkezem, ha valaki dolgozni akar, ellenben úgy érzem, engem elítélnek... Lásd: a férjed nem tudna felnézni rád.
Csak arra lehet felnézni, aki az irodában ül?
Arra nem, aki a háztartást tényleg rendben tartja, főz (ami manapság mint a fehér holló...) és este már nincs munka?
Na ezt érzem ítélkezésnek...
Nem vonz az az élet, hogy 8-9 órát ülni fülledt, levegőtlen, félhomályos négy fal között, majd hazarohanni, bevásárlóközpontban tolongani, mosás feltenni, gyerekeket a tévé elé berakni, hulla fáradtan, stresszesen ágyba zuhanni, saját magam által főzött ételt maximum hétvégén enni (amúgy gyári kaja).
Viszont háztartásbeliként is lehet emberekkel találkozni, és este a családdal változatos programokkal élni.
Jól van, relax!
Feltettél egy kérdést...Van akinek ez bejön és van, akinek nem.
Szíved joga, hogy mit csinálsz majd.
De kb. erről jelen pillanatban tök felesleges áradoznod, mert ehhez meg kell találni a megfelelő partnert, ami nem lesz egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!