Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Ma már probléma az, ha egy nő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ma már probléma az, ha egy nő szívesen lenne háztartásbeli?

Figyelt kérdés

Nő vagyok. Szívesen és jól tanultam mindig is, most közel állok a diplomához. Még egy kicsi (mondjuk tényleg nagyon kicsi) diákmunka is "befigyelt" (ahogy ma mondani szokták :)), nem volt rá szükség, de extra zsebpénzként és hogy lássam, milyen is a munka, mint olyan.

Viszont mégis azon gondolkozom, legjobb lenne háztartásbeli asszonyként élni valaki oldalán.

Több gyermeket vállalnék, őket látnám el. Sütnék-főznék (rendesen, alapanyagokból, nem mirelit és félkész), takarítanék, kertes ház esetén vállalnám egy kis konyhakert locsolását, kapálását, akár pár tyúk etetését, tojás összeszedését. Délután nem túlságosan korán, viszont időben elhoznám a gyerekeket óvodából, iskolából, az iskolásokkal tanulnék otthon. A férjem az általam főzött ételt vinné munkába, esetleg süteményt is, a gyermekeimnek gazdag szendvicset csomagolnék.

A férjem arra jönne haza, hogy csak a barkácsolás, nagyobb, közös bevásárlás van hátra lényegében. Kényelmesen tudnánk vacsorázni, beszélgetni, gyerekekkel játszani (tanulni már nem biztos, hogy kellene, addigra meglennénk, de ha mégse, akkor se akkor állnánk neki), kettesben is közös programokat csinálni.

Ahogy egyre serényebben veszem ki a részem a házimunkából, szinte megrémiszt a gondolat... A házaspárok hazaérnek délután öt és hat között. Az, hogy nem főznek, vagy mirelit ételt melegítenek csupán meg/sütnek ki, nem csoda, így is este ott van a mosás, mosogatás, takarítás, gyerekekkel esetleg tanulni, edzésre vinni, gyerekekkel játszani, házaspárok beszélgessenek, házaspárok csináljanak közös programokat (mert különben kihűl a dolog) és természetesen az ágybeli dolgokra is legyen idő.

Nem csoda, hogy az emberek fáradtak, idegesek, nincs idejük - de energiájuk se - egymással foglalkozni.

Ha olyan férjem lenne, aki jól keres, azzal szívem szerint úgy "élnék vissza", hogy meleg vacsora, gyümölcssaláta, tepsi sütemény várná egy tiszta lakásban, az erkélyen (vagy a kertben) saját termesztésű paradicsom, paprika, fűszerek; ki lenne mosva, el lenne mosogatva. Este pedig pihenhetne ő is, aki egész nap az irodában ült, játszana, sétálna a család, a gyerekeket nem a tévé elé ültetnénk le.

Tudom, ma már az a normális, ha a nő is dolgozni AKAR. Lenézik és mindennek elmondják, ha a gyermeknevelés és a háztartás lenne a választott hivatása szíve szerint.

2016. jún. 2. 19:59
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
0%
A szüleim is így élnek, és teljesen jó így, nekem is megfelelne ez a felállás.
2016. jún. 2. 20:57
 22/57 A kérdező kommentje:

1. Egy normális, kiadós, alapanyagokból készült étel elkészítése 1-3 óra. Nem vicc.

2. Jelenleg lakásunk van, abban dísznövények és paradicsom, ez már több, mint öt perc naponta.

3. Igen-igen, nemcsak a házimunka a lényege, hanem a gyerekekkel való törődés, ne kelljen bölcsibe adni, oviból, iskolából ne csak délután ötkor hozza el az ember, otthon tanuljon és játsszon vele.

4. Otthon is van esélye, hogy ér annyi inger, mint amennyi az irodában. Lehet igenis ismerkedni, ha más nem, a babakocsival sétálva a napsütésben. Könnyen lehet lesz más babakocsis is.

5. Egy munkanélküli otthon ül, most tegyük fel nincs családja, esetleg párja van. Nem nevel gyereket, lényegében nincs mit vezessen háztartást, nincs kit ellásson. Úgy érzi, nincs életfeladata, nem kell senkinek, senkinek nincs rá szüksége, pedig rendelkezésre állna, hogy hasznos tag legyen a társadalomnak. Ha valaki gyerekeket lát el, EGÉSZSÉGES ételt főz (amibe beleteszi a szeretetét is!), napközben sétál a gyerekkel, esetleg beszélget, "pletykál", az... messze van fent leírtaktól.

Igen, álmodozás, amit leírtam, tisztában vagyok vele.

Mégis: kérdésem lényege, tényleg elítéli ma a társadalom, ha valakinek tényleg a kérdés szövegében leírtak az ÁLMAI, azt érzi hivatásának?

2016. jún. 2. 21:02
 23/57 A kérdező kommentje:

#21 De jó :)

Én is hasonló példát hoztam otthonról is. :)

2016. jún. 2. 21:03
 24/57 anonim ***** válasza:
59%

Ha ezt akarod, akkor sz@rd már le, hogy ki ítél el ez miatt és ki nem.

Atya világ!

Engem pl. baromira nem érdekel, hogy jó pár év múlva a konyhakertedben szedegeted a dudvát délben vagy az irodában mereszted a segged!

2016. jún. 2. 21:05
 25/57 anonim ***** válasza:
100%

Nem belekötni akarok, de van némi igazságtartalom abban a 49%-os válaszoló ír.

Van egy barátnőm, aki háztartásbeli "asszony", a pasija eltartja, neki csak a házra (albérlet) és a kertre van gondja.

Az elején minden nagyon jó volt, örült, hogy maga osztja be az idejét, úgy csinálta a dolgokat ahogy akarta.

Eltelt 2 év és már nem olyan nagy a kedv a háztartás vezetéséhez.

Igaz nincsenek háztáji állatok, csak 2 macska meg egy hobbi kedvenc, de így is nehezen megy az a mosás, főzés, takarítás...

Jobb napokon nem lehet látni a mosatlan a mosogatóban, de általában igen, a mosás is nyűg lett neki, mert nagyon büdös és koszos munkaruhákat kell kimosnia, a főzéssel mindig gondban van, hogy mit is főzzön, és általában csak délután lát neki, a kert nagyjából be van vetve, de az a kis rész sem teljesen gazmentes, a szobában van "némi" por, és a legszomorúbb az egészben, hogy a pasira marad hétvégenként jó pár takarítási feladat...

Lényegében a csaj mindenre végezhetne délig, általában így is szokott lenni és utána már csak láblógatás van, nem tudja feltalálni magát és tele van a "töke" mindennel.

Szóval nem minden arany ami fénylik...

2016. jún. 2. 21:09
 26/57 anonim ***** válasza:
77%

Én elítélem. Szerintem ebben az álmodban úgy hoznál világra gyerekeket, hogy aztán nem vállalnál felelősséget értük, mert egyszerűen nem tudnál. Saját magadért se tudnál, mind teljesen ki lennétek szolgáltatva a férjednek.

Ha gyermektelen cselédnek/társalkodónőnek/k**nak akarnál állni, azt csak hülyeségnek tartanám, mert egyedül a saját életed csesznéd el vele.

2016. jún. 2. 21:10
 27/57 anonim ***** válasza:
81%
Akkor amíg nincs gyerek meg család, menj el cselédnek vagy takarítónőnek valahova, hisz ezt szeretnéd csinálni, vagy menj el idősgondozónak, még pénzt is kereshetsz vele! Majd megtudod milyen "élvezetes". Kíváncsi vagyok, meddig bírnád. Mondom, szerintem ebből te csak a "jó" oldalát akarod a magadénak, sétálni a gyerekkel meg a babkocsival, beszélgetni a barátnőkkel a parkban...na majd felébredsz...:D
2016. jún. 2. 21:14
 28/57 anonim ***** válasza:
0%

Sztem nagyon jó az, amit elgondoltál és férfiként örülnék, ha ilyen felállásban tudnék élni, de ahhoz egyszerűen nem elég a keresetem egymagában(nettó 300, ami amúgy nem számít alacsonynak).

Egyszerűen kell a két kereset a sima megélhetéshez is.

Nekem szimpatikus minden szavad.

2016. jún. 2. 21:18
 29/57 anonim ***** válasza:
36%

Legyél a feleségem...légyszi :)

A pénzzel nem lesz gond az van bőven,de ilyen nőt eddig nem találtam :(

2016. jún. 2. 21:37
 30/57 anonim ***** válasza:
0%
Én is mérnökhallgató lány vagyok, de ezt csak azért teszem, hogy a társadalmi nyomásnak eleget tegyek. A fenti életet szívesen elfogadnám, mi több, szerintem ez lenne az ideális. Esetleg én még azon gondolkoztam, hogy emellett még lenne otthon egy kis manufaktúrám, a családomban például sajtot és szappant készítenek, ezzel egészíteném ki a férjem keresetét, ha jól megy az üzlet ez még egész kis csinos összeg lehet.
2016. jún. 2. 21:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!