Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Muszáj egy férfinak segítenie a takarításban?
Jézusom, ez már fáj.
És még nekünk nem megy a szövegértés.. Most erre hadd ne mondjak semmit.
Ti vagytok, akik ritka nehéz felfogással bírtok és egyszerűen képtelenek vagytok felfogni, hogy mi is a lényege annak, amit írunk!!
Ki várja itt el, hogy minket ilyennek fogadjatok el?! Érted te, hogy mi a kérdés? Hogy mi a probléma forrása? Mert nem úgy tűnik.
Annyi a problémánk, hogy néhány férfi, köztük te is, szarba sem nézitek a nőket és úgy gondoljátok, hogy a nő egy házicseléd, aki azért van, hogy főzzön-mosson-takarítson és esetleg gyereket neveljen. Aki mossa helyettetek a szaros gatyátokat és aki az általatok csinált kupit rendszeresen eltakarítja. Értelmes ember nem várja el a másiktól, hogy helyette csináljon egyedül minden házimunkát, miközben mindketten dolgoznak.
Az ilyen férfinak a neve: életképtelen! 1 nagyra nőtt gyerek.
És nem, szerencsére nem minden férfi ilyen lekezelő, nőket lenéző gyökér.
Ne értetlenkedjetek már, te magasságos jó Isten. Ritkán találkozik az ember ennyire nehéz felfogású egyedekkel..
Leegyszerűsítem, bár csak magamat és a többieket ismétlem: n-e-m v-a-g-y-u-n-k c-s-e-l-é-d-e-k. ÍGY ÉRTHETŐ? Hátha tagolva jobban átjön.
Ki beszélt a másik elfogadásáról??! Csupán arról van szó, hogy házimunkát a férfinek is csinálni kell, nem csak a nőnek. Nincs olyan, hogy ez "a nő dolga", "az meg a pasi dolga".
Felnőtt emberek vagytok, ne várjátok már el b*aszki, hogy alátok kelljen rakni mindent, tiszta ruhát, kaját, rend stb.
Na mi ez a tomboló vihar benned kedves 62?
De én nem gondolom hogy ezáltal a nő egy házicseléd lenne.Mert vannak olyan nők akik engednek a társaiknak.Azért írtam párszor,hogy van az ellentábor is.Csak te nem akarod ezt valahogy elfogadni,valamiért fáj ez neked.De nem tudom az okát.Vannak bizony olyan nők is akik nem várják el a társuktól,hogy segítsenek be a házimunkába.Inkább megcsinálják maguk és nem csinálnak belőle banzájt.Ezt is el kell fogadni,ellentétben azzal amit ti vártok el egy férfitől.
"itt már inkább a sok értetlen, nehéz felfogású, provokáló ember"
És ezt pont te mondod? Erről a következő jutott eszembe:
"Figyelem, figyelem!-szólal meg az autórádió-Felhívjuk az M7-es autópályán utazók figyelmét hogy legyenek óvatosak, mert egy õrült a forgalommal szemben robog. Egy autós, aki szintén hallgatja a közleményt hirtelen felcsattan:
-Hogyhogy egy? Mind!" ( [link]
Még mindig nagyon fel vagytok háborodva, ha egy férfinek nem azonos a véleménye veletek. Megint kezdődik részetekről a tehetetlen mocskolódás, amivel csak magatokat minősítitek.
Elárulom, hogy rengeteg ilyen nőt ismerek. Igaz ők feleségek, gyerekekkel és nem 20 éves idealisták. Akik szerint minden őértük van. Hazamennek a melóból, és elvégzik a házimunkát. A férjeik soha nem segítenek a takarításban.
Arról beszélhetnénk, hogy ki az életképtelen. Az aki soha nem takarít, és mégis tiszta lakásban családfőként él, vagy az, akinek csak elveik vannak, és nem talál egy normális pasit sem.
Szerintetek az az életképes, aki 30-40 éves korára egy gyereket sem tud felmutatni, csak 30-100 expasit, aki közül egyik sem akarta elvenni? Csak mert van 125 diplomája, lakása, karrierje, és nem cselédje senkinek?
Őrájuk mondják azok a nők, akik itt nincsenek regisztrálva, gyereket nevelnek, és egyedül takarítanak a férjük után is, miközben kimossák a sz..os gatyáját, hogy életképtelen ri.ik.
Nagyon a két végletet emelted ki utolsó.
Abban igazad van, hogy az idősebb nők inkább ebben a szellemben élnek amit te is képviselsz. De nem mindegyiknek jó ám így. Édesanyám lehúzta a 8 óráját, hazament, kinyalta a lakást, főzött, mosott, takarított, gyereket nevelt, apám pedig letette a seggét a tv elé, és még a kaját is elé kellett szolgálni. Igen, édesapám mindig is egy életképtelen "férfi"volt, ő -ahogy te is mondtad, családfő volt egy tiszta lakásban, egy normális családban- de nem tudott egy rántottát megcsinálni magának. Ezért én is, és a testvéreim is világéletünkben megvetettük, sose voltam képes tisztelni egy ilyen embert.
Azért írtam, hogy sarkított a példád, mert azért van némi átmenet a két típus közt. Én magam huszonéves nő vagyok, két diplomával, x nyelvvizsgával. Igen, lehet, hogy kissé idealista vagyok és vannak elvárásaim. Többet közt az votl mindig is, hogy a párom tiszteljen, szeressen, kezeljen egyenrangú félként (Az egyenrangúságot sokan félreértelmezik, NEM azt jelenti, hogy megszűnsz nőnek vagy férfinek lenni) amibe az is beletartozik, hogy magáénak érezze a házimunkát is. És mit ad isten, találtam ilyen embert, házasok is vagyunk már egy ideje. Párom kérés nélkül, a legelejétől fogva mos, főz, takarít. Volt, hogy elhúzódott a munkám és egy darabig csak éjszaka jártam haza, várt a főtt kaja, a tisztaság és a vasalt ruha. Szóval, mindenki úgy él, ahogy szeretne és ahogy mindkét félnek jó, de ne hidd, hogy annyira rossz dolog ez a munkamegosztás. :)
Az ilyen felfogású férfiak leragadtak a múltban és észre sem veszik, hogy elszállt pár évtized és a nők is dolgoznak.
Apósom is ilyen: sosem csinált semmit, mindent anyóstól várt el. Hétvégén képes volt egész nap a tv előtt rohadni, mint hogy akár megpucoljon 1 kg krumplit, mondván, hogy ő dolgozik. Igaz, anyós is dolgozott, de az nem számít.
Na, amikor após nyugdíjba ment és anyós még dolgozni járt, akkor meg az volt a duma, hogy ő már ledolgozott 40 évet, nehogymár még akár 1 percet is dolgoznia(!!!) kelljen otthon!
Szóval anyós eljárt dolgozni és 8 óra meló + 2 óra utazás után hazaérve kaját csinált, hogy legyen mit ennie másnak az életképtelen férjének, elpakolt, mosott, teregetett stb, stb, stb.
Ez a követendő példa a számodra??????
#67 Szerintem kezded érteni, hogy miről beszélek.
#68 Neked még szükséged van a szövegértés gyakorlására.
Csak azt ne akarjátok elhitetni velem, hogy a házimunkához különleges képességek kellenek. Vagy hogy létezik olyan férfi, aki nem tudja megcsinálni.
Csak kevés olyan egoista van, akinek ha azt mondogatjátok, hogy életképtelen, és nem tudja megcsinálni, akkor nekiáll, és kitakarít, csak azért, hogy bizonyítsa, hogy Ő ehhez is ért. Okos férfit ezzel a trükkel, nem lehet h.re venni.
Erre én, csak azt mondom, igen drágám igazad van, én ehhez sem értek... :-)
De akkor most hogy is van ez? :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!