Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A legtobb no miert ragad le a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A legtobb no miert ragad le a bolti eladoskodas es hasonloan keves fizetesu munka mellett?

Figyelt kérdés
Mernoki, programozoi vagy hasonlo egyetemeken 90% ferfi. Akkor a nok 10%-a "ambiciozus"? Akkor viszont milyen alapon varjak el az ilyen lanyok, hogy a masik fel stabil helyzetu legyen es legyen egzisztenciaja?

2016. máj. 1. 08:55
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
"Mindenki a saját sorsának kovácsa. Neked is ott volt a lehetőség,hogy kimenj külföldre,nyelveket tanulj,és ilyen szakmával legyen egy nagyon erős állásod" - Nekem nem volt, sajnos az én életem nem úgy alakult, ahogy a legtöbb embernek, aki gond nélkül ki tudott menni külföldre...
2016. máj. 1. 10:21
 22/32 anonim ***** válasza:
Engem a családom nem támogatott, csak gátolt, az iskolában minden ilyen támogatott lehetőséget a hallgatói önkormányzatunk a maga kis szűk körének tartott vissza, és így mi, akik nem tartoztunk abba a körbe, az információt sem kaptuk meg, ebből volt egy nagy balhé, mikor kiderült, máshonnan pénzt meg csak munkával tudtam szerezni, csak az ugye annyi volt, amennyi, külföldre nem volt elég, és rengeteg olyan program nem volt még akkoriban, ami most már van. Szóval aki most diák, annak sokkal több lehetősége van, mint a mi korosztályunknak volt a válság kellős közepén.
2016. máj. 1. 10:25
 23/32 anonim ***** válasza:

#22-es: válság kellős közepén? A most lévő válságról beszélsz? :) Ez pár éve volt csak, akkor már vígan fütyültek az Erasmus programok, és hasonlók...

Mikor én végeztem, ilyesmi még nem létezett, az erasmust az én generációmnál kezdték pedzegetni, ez abból állt, hogy kiraktak 1db plakátot a főiskolán, hogy van valami ilyesmi, de 0 infót lehetett róla kapni, etc. Szóval neked azért már volt lehetőséged bőven, és a legfontosabb, hogy Te még mindig fiatal vagy megvalósítani ezt az álmot

2016. máj. 1. 11:01
 24/32 anonim ***** válasza:
Pontosan, te még fiatal vagy. Meg ez mind arról szól,hogy mennyit tesz meg az ember az álmaiért. Tessék kimenni Ausztriába,ha nem megy a német kezdetben takaritónői állás is 2x annyit fizet mint itt Magyarországon,vagy akármi más állás.. ha már van egy stabil tudásod,lefordittatod a diplomád,írsz egy szép önéletrajzot,motivációs levelet,és kész.minden csak azon múlik,hogy mennyire talpraesett az ember,és milyen a kiállása.
2016. máj. 1. 11:05
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
Jártál már orvos-, vagy gyógyszerészhallgatók között? 75% lány, bár inkább több. Vagy ezek nem elég "ambiciózus" szakok, csak a mérnöki?
2016. máj. 1. 11:54
 26/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, te milyen körökben mozogsz, de az én ismeretségi körömben egyetlen bolti eladó sincs a nők között, bár mérnök, informatikus sem. A legtöbb nőismerősöm diplomás (tanár, közgazdász, vegyész, stb.), vagy érettségi után szerzett valamilyen "nőies" szakmát (pl. lakberendező, rendezvényszervező, stb.).

Próbálj meg más körökben mozogni, ha te a kérdésben leírtakat tapasztalod, mert az én környezetemben fordított az arány, és a nők 10%-a NEM ambiciózus.

2016. máj. 1. 13:00
 27/32 Sunshinedoll ***** válasza:
100%

Miért a mérnöki munkát veszed alapul a magas egzisztenciához?

Egy csomó lányt fiatal korában a társadalmi normák eltántorítanak a tudományos szakmától, pedig a kislányok kb 605-a szereti a matekot.

Ezen kívül te is abba a hibába esel, hogy a tipikusan férfias munkát veszed etalonnak. Alapvetően elmondható, hogy amint egy munkaterület elterjedtebb lesz a nők között, az az adott munkát degradálja, ezért nézik le manapság már sokan az építészmérnöki, bölcsész, jogi, biológia vagy orvosi karokat is (pedig egykor MINDEGYIK kivétel nélkül alapvetően férfi domináns terület volt), mert ezeken zömével nők vannak. Alapvetően a nők munkája kevesebbet ér a társadalom szemében, ezért nézik le sokan, köztük te is azt, aki nem az általad elfogadhatónak tartott munkákat végzi.

Mégis mekkora baromság az, hogy csak egy mérnök lehet ambíciózus? :DDDD Azért a fejed ne legyen már ennyire a s-ggedbe ragadva.

Konkrétan mi a bajod, van egy mérnöki diplomád, és nem kapsz elég p-nát?

2016. máj. 1. 13:07
 28/32 Sunshinedoll ***** válasza:
60%
2016. máj. 1. 13:07
 29/32 anonim ***** válasza:
Nem lehet mindenki programozó! Ha mindenki csak a sok lóvéra menne, ki sütné a kenyeret? Ki takarítaná a wc-ket? Ki adná ki a felvágottat? Kinél fizetnél a pénztárnál? Ki vágná a hajad? Ki pakolná ki a boltokban az árut? Ki szerelné össze a kis sz.gép alkatrészeket, ha nem lennének betanított munkások?? Mindenkire és minden munkára szükség van, nincs úgynevezett "felsőbbrendű" munka. És tudod, lehet hogy egy programozó sokat keres...de rohadt fos a munkája. Nem sokan akarnak a gép előtt görnyedni... Szóval minden munkának megvan a maga előnye és hátránya. Nem biztos,hogy mindig megéri csak a fizetés alapján munkát választani...................sőt. Azt gondolom, hogy a legtöbb esetben nem.
2016. máj. 1. 14:34
 30/32 anonim ***** válasza:
64%

"Nem lehet mindenki programozó! Ha mindenki csak a sok lóvéra menne, ki sütné a kenyeret? Ki takarítaná a wc-ket? Ki adná ki a felvágottat? Kinél fizetnél a pénztárnál? Ki vágná a hajad? Ki pakolná ki a boltokban az árut? Ki szerelné össze a kis sz.gép alkatrészeket"

Az emberek nem a nagyobb társadalmi jó érdekében mennek kenyeret sütni, meg hajat vágni, hanem mert nem mindenki képes programozónak, jogásznak, közgazdásznak menni.

A német oktatási rendszer erre is épít, mindenki próbáljon meg mérnök lenni, akinek nem jön össze, az majd elmegy autószerelőnek (az utonkatesómból így lett gépszerelő gépészmérnök helyett).

A kérdező egyébként hülye, mert ez nem női sajátosság, az viszont már igen, miközben valakinek nincs egzisztenciája, a párkeresésnél AAA prioritást élvez, hogy a másiknak legyen

2016. máj. 1. 14:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!