Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » A legtobb no miert ragad le a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A legtobb no miert ragad le a bolti eladoskodas es hasonloan keves fizetesu munka mellett?

Figyelt kérdés
Mernoki, programozoi vagy hasonlo egyetemeken 90% ferfi. Akkor a nok 10%-a "ambiciozus"? Akkor viszont milyen alapon varjak el az ilyen lanyok, hogy a masik fel stabil helyzetu legyen es legyen egzisztenciaja?

2016. máj. 1. 08:55
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
70%

Amikor én végeztem mérnöki szakon, akkor nőként baromi nehéz dolgom volt, így el kellett vállalni bármilyen munkát, ami épp jött, mert a pénzre és munkára meg szükségem volt. Nem sok helyen vettek komolyan szakmai téren, hogy egyáltalán lehetőséget adjanak, így lejjebb kellett adnom. Igen, a tudásom némileg megkopott, mert nem tudtam használni már kezdetektől. Nem mindenki olyan szerencsés, hogy azonnal kapkodjanak utána. Mostanában már javult a helyzet, igaz, hogy épp gazdasági válság sincs, mint akkor volt, amikor én voltam pályakezdő, és dobálták utcára az embereket...

A mostani helyemen azért tudok a szakmámmal is foglalkozni, de nem az a fő feladatom, nem amiatt vettek fel, csak elcsíptem egy lehetőséget, ami kapóra jött a cégnek is, meg nekem is.

2016. máj. 1. 09:45
 12/32 anonim ***** válasza:
87%

Ez is igaz, amit 11-es ír. A nővérem próbálkozott például az egyetemi kutatóskodással. A diákok között még 60+ % a lányok aránya, de a tanársegédek között már csak 40%, az egyetemi potentátok között pedig 10% alatt van. A tanszékvezető a srácoknak mindnek segített állást találni, a lányoknak sok sikert kívánt...

Egyszerűen vannak szakmák, ahol a férfiak összezárnak, a lányok pedig szépen kipörögnek, majd lehet önelégülten pöfékelni egy kávé mellett, hogy bezzeg a nők képtelenek normál szakmát találni, nincs bennük ambíció.

(mondjuk a nővérem el is tiplizett a fenébe, és keresett olyan helyet, ahol nem számít, hogy nő vagy férfi az illető)

2016. máj. 1. 09:49
 13/32 anonim ***** válasza:
És ahogy előttem írták, semmi előnyöm nem származott abból, hogy szakmailag meg ambíciót tekintve milyen vagyok. Nem ezt nézik a férfiak egy nőben, és ahogy szintén írta valaki, nem szívesen kezdene ilyen szakmai irányultságú nővel, mert ő úgy tapasztalja, hogy kevés az, aki emellett nőies is (ez mondjuk azért nem ennyire drasztikus, de ha ő ezt tapasztalja, máris ott egy előítélet, amivel én nőként nehezen tudok harcolni).
2016. máj. 1. 09:49
 14/32 anonim ***** válasza:
40%
Eléggé ambivalens lesz amit most írni fogok így nőként és mérnökként, de ha Y kromoszómán lenne előbb választanék egy egyszerű, de családcentrikus lányt magam mellé, mint egy karrierista, törtető nőt, aki megszállotja annak, hogy minél feljebb másszon a szamárlétrán.
2016. máj. 1. 09:56
 15/32 anonim ***** válasza:
21%
Ismét a 4es vagyok: 2 éve barátom van és k*vajól nézünk ki HAHA :D amúgy viccet félretéve én csak ajánlani tudom a nőknek a mérnöki szakot,pint azt tapasztalom/tapasztaltam,hogy mindamellett ,hogy értékes dolgokat csinálhatsz(persze szívás a suli) de szakirányon már izgibb dolgokat lehet csinálni, tudományos diákköri konferencián előadni stb. Plusz ha van egy célod(mint nekünk a párommal) hogy irány külföld,akkor ott meg végképp nem fog számítani,hogy nő vagy -e vagy sem.Ja mg ha egy ugyanilyen irányultságú férfit találsz magad mellé,azért az a két fizetés összetéve sem semmi :))
2016. máj. 1. 09:58
 16/32 anonim ***** válasza:
82%
# 14 Időpont ma 09:56 - És elég sok férfi így is választ. Nagyon kevés az, aki meglátja a nőt az ambíciózus mögött is, sok férfinak ciki, ha a nő magasabban áll a ranglétrán, mint ő, vagy eléri ugyanazt a szintet, vagy valamiben jobb nála. Pedig egy ambíciózus nő is lehet családcentrikus, házias és jó anya később. Én összesen 1 férfit ismerek, aki a nőt is látja bennem és szakmai téren is elismer, és nem kellemetlen neki hozzám fordulni segítségért, mert valamihez én jobban értek, mint ő. Csak sajnos foglalt...
2016. máj. 1. 10:00
 17/32 anonim ***** válasza:
63%
# 15 Időpont ma 09:58 - Ha ennyi idős lennék, mint te, biztos, hogy több eséllyel indultam volna én is. Ezt az utat a mi korosztályunk taposta ki nektek.
2016. máj. 1. 10:02
 18/32 anonim ***** válasza:
66%
#16 Sajnos szerintem inkább az lehet a gond, hogy a ilyen nőknek megnőnek az igényeik, és nagyon nehéz átugrani náluk azt a bizonyos magasan lévő lécet. Minél sikeresebb egy nő, annál jobban szűkül azoknak a férfiaknak a köre, akit elfogadna maga mellé párnak. No meg ha a nő élvezi a munkáját, imádja a szakmáját, és még meg is fizetik érte rendesen, akkor sokkal nehezebben int búcsút neki a családalapítás miatt. De üdítő olvasni, hogy te kivétel vagy és nyitott a férfiak felé.
2016. máj. 1. 10:06
 19/32 anonim ***** válasza:
23%
Mindenki a saját sorsának kovácsa. Neked is ott volt a lehetőség,hogy kimenj külföldre,nyelveket tanulj,és ilyen szakmával legyen egy nagyon erős állásod. Én azt tapasztalom,hogy a mai világban már az is nagy dolognak számít ha valaki már egy alap CISCO, vagy rendszergazdai tudással rendelkezik. Mert ez mindenki számára kínai. Ráadásul az a csodálatos ebben a szakmában,hogy minden elérhető a neten keresztül. Ha már tudsz egy adott prog nyelven kódolni,akkor minden mást hipp-hopp el tudsz sajátítani,és akkor ne mondja már nekem senki,hogy nincs szükség egy JAVA-ban kódoló NŐRE.örülnek ha van munkaerő... az egyetem csak egy látásmódot ad szerintem pl.magáról a programozásról,vagy a beágyazott rendszerekről,vagy ilyesmiről,minden más pluszt te magad teszel hozzá saját kútfőből.
2016. máj. 1. 10:08
 20/32 anonim ***** válasza:
75%

#16-os: menj multihoz dolgozni :) Nálunk elég sok a nő, pedig alapjában véve eléggé férfi orientált mérnöki szakmám van nekem is, és a többségük megtalálja a számítását, pont most ment el egy kolléganő, aki piszok jó volt szakmailag, egy csomószor kerestük, és becsültük a tudását.

Egyébként szerintem aki azért nem mer egy nővel kezdeni, mert fél, hogy karrierista, és esetleg magasabban végzi mint ő, annak egyéb önértékelési problémái is vannak. (bár lehet, hogy bennem van valami rosszul összerakva, de a párjaim többsége szerintem simán okosabb volt, mint én, volt aki jobban is keresett, pedig én sem minimálbéres vagyok :))

2016. máj. 1. 10:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!