Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért pártolják a tizenévesek ennyire az abortszt?
Nem tudom elhinni...
A tinik nincsenek tisztában azzal, hogyha valaki abortál egy magzatot,
annak lehet, hogy soha többet nem lehet gyermeke?
És egyáltalán hogy lehet azzal a gondolattal együttélni, hogy már
átesett valaki egy abortuszon?
Egy két idézet az Alfaszövetség honlapjáról:
"..az emberi élet a fogamzással kezdődik, s a legális terhesség-megszakítás súlyosan veszélyezteti a nő és jövendő magzata egészségét"
"Hogyan lehet, hogy a népesedési végveszélyben lévő Magyarország - s ma már Európa is - állami engedéllyel, egy állami szervezetrendszer keretében tömegével pusztítja jövendő állampolgárait?"
"...jutányos áron elpusztítja a család jövendő gyermekét?"
"Az abortusz esetében azonban nem személytelen kockázatról, hanem előre meghatározott egyedi élet szándékos kioltásáról van szó..."
"fogamzásgátlás hibáiból eredő "baleseteket""-az emberi élet baleset???
Én elitélem,teljes mértékben.17 éves vagyok,aktív nemi életet élek jóideje,de nagyon figyelünk,vigyázunk a párommal,hiába ő már 28 éves ő se akar nekem mostmég "kellemetlenséget",viszont ha becsúszna megtartanánk..Sohat beszéltünk mi erről,mert én nagyon gyerek párti vagyok,nem hiába tanulok majd csecsemő és egy gyermek gondozónak..Valahogy fel tudnánk nevelni,sose tudnék megölni egy magzatot se! A kis fiatala lánykákat meg se értem,nem érzik hogy mekkora súllya van az abortusznak?Nem csak testi,de lelki is..
Néha sajnálom hogy engem is velük egy csoportba sorolnak,pedig én szerencsére nem vagyok olyan lány..
17/L
Elég érdekes téma ez. Szerintem van amikor abortálni kell egy magzatot, pl. ha súlyos fejlődési renellenessége van. Azonban az hogy egy kislány összevissza kefél és azért kell hogy meghaljon a gyereke,, az nálam elítélendő.
Bár lehet hogy némelyik a miatt esik ebbe a hibába, mert nem tudja megbeszélni a dolgot senkivel, sokszor az anyjával sem.
Ne értsetek félre, nem mondom hogy a szülő támogassa a korai nemi életet, de amikor a gyereknek először eszébe jut hogy szexelni kéne, akkor a helyett hogy leszídják, nem ártana elmondani dolgokat. Hiszen teljesen eltíltani nem lehet, mert aki nagyon akarja úgy is megteszi.
Előző vok:
Amúgy én is becsúszott baba voltam, de azért örülök hogy megtartottak.
Nekem az a válaszadó volt elgondolkodtató, aki nem akar mások által levetett ruhákat adni a gyerekére.
Ezért képes lenne egy emberi életet, a saját gyerekéét kioltani?? Érdekes felfogás. A magas életszínvonal többet ér neki, mint egy emberi élet.
Nekem 4 gyerekem van. Jól élünk, de 6 éve nem vettem gyerekruhát. Kapjuk, használtan. Minél több gyerekünk van, annál többet. Tele van a szekrény. Eszembe nem jutna, hogy ciki a más gyereke által használt ruhát az enyémre ráadni. Ha rágondolok, hogy emiatt a kicsi vagy a két kicsi nem is élhetne... Brrr. Kellemes kihalást a válaszolónak. Ilyen felfogással tényleg csak 1-2 gyerekre futhatja.
Ha valamelyik lányom 16 évesen terhes lenne, azt mondanám neki, hogy adja nekem. Vagy ha nem akarja, legyen az övé, de ami hiányzik neki és kell, én melléteszem. Nehogy megölje az unokámat!!
A szomszédban van egy 3 éves kis srác, középkorú házaspár fogadta örökbe. 16 éves anyuka otthagyta a kórházban. A kicsinek szerencséje volt.
A házaspár 3 éve várt örökbe fogadható gyerekre, mert nincs! Elabortálják őket.
Én 18 éves vagyok!
Nem pártolóm nem is vagyok ellene!
Lehet nézni szlsőséges eseteket, vkit megerőszakolnak, vagy beteg a gyermek..tartsa meg? Szerintem nem jó megolodás....
Annak sincs értelme aki nem védekezik és felelőtlen...és vállat vonva ott van az abortusz...!
De!
Én 3 éve rendszeres vagyok együtt a párommal, fogamzásgátlót nem szedhetek.... krémekkel egészítjük ki, de ha véletlen kiszakad az óvszer és nem vesszük észre a sürgősségi fogamzásgátlás egyenes út az öngyilkossághoz.
S ha becsúszna a baba én is elvetetném. Nem kellemes érzés, meg biztos ott lesz majd az egész életedben, de 18 évesen én nem is tudok és nem is akarok egy gyereket nevelni. Elszúrnám az életem vele... mert egy érettséigvel nem sok mindenre mennék, a gyereknek se tudnék jó életet biztosítani. Plusz az esetek 95%-ban, a fiatal anyukákat 25 után ott hagyja a párja mert "nem élt", s van erre tapasztalat a környezetemből.
Egy gyerek nem játék, aki tud felelősen gondolkodni, figyelni az megérdemli, hogy legyen egy ilyen alternatíva is.
Viszont aki már "hobbi" szinten veszi ezt...., annak nem jár! Csak sajnos szelektálni nem lehet. De pl. korlátozni lehetne, csak ugye mi alapján azt is.
Meglátásom szerint ez egy Bonyolult és Összetett dolog!
"Ha valamelyik lányom 16 évesen terhes lenne, azt mondanám neki, hogy adja nekem. Vagy ha nem akarja, legyen az övé,"
Már ne is haragudj, de te beszélsz úgy emberekről mint egy kiló húsról vagy játékbabáról. "Adja nekem." Jézusom...
Ha fiatalkorú akkor alapból az anyáé a gyámság, tehát először mindenképpen az "övé lenne".
Én speciel abortusz-ellenes vagyok, de néha tényleg szükség van rá, ah beteg vagy erőszakból lett vagy hasonlók, de ezt már elmondták előttem többen is.
Mindenkinek joga van dönteni a teste fölött, de az abortuszok számát azzal tudom beffolyásolni, hogy én nem vetetem el a kicsimet (16 vagyok). Család támogat, iskolám 20 percre, megfogom oldani mert meg akarom csinálni :) Viszont nem kívánom senkinek hogy olyan döntést hozzon végül amit nem akar. Aki még tini akar lenni és élni akar tanulni bulizni barátnőzni pasizni és el akarja vetetni, akkor vetesse, nem szabad kötelezni rá, hogy megtartsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!