Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért pártolják a tizenévesek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért pártolják a tizenévesek ennyire az abortszt?

Figyelt kérdés

Nem tudom elhinni...

A tinik nincsenek tisztában azzal, hogyha valaki abortál egy magzatot,

annak lehet, hogy soha többet nem lehet gyermeke?

És egyáltalán hogy lehet azzal a gondolattal együttélni, hogy már

átesett valaki egy abortuszon?

Egy két idézet az Alfaszövetség honlapjáról:

"..az emberi élet a fogamzással kezdődik, s a legális terhesség-megszakítás súlyosan veszélyezteti a nő és jövendő magzata egészségét"

"Hogyan lehet, hogy a népesedési végveszélyben lévő Magyarország - s ma már Európa is - állami engedéllyel, egy állami szervezetrendszer keretében tömegével pusztítja jövendő állampolgárait?"

"...jutányos áron elpusztítja a család jövendő gyermekét?"

"Az abortusz esetében azonban nem személytelen kockázatról, hanem előre meghatározott egyedi élet szándékos kioltásáról van szó..."

"fogamzásgátlás hibáiból eredő "baleseteket""-az emberi élet baleset???

2010. jan. 29. 16:59
1 2 3 4 5 6
 1/57 anonim ***** válasza:
25%
Mert lélektelen gyökerek a tinik,azért.
2010. jan. 29. 17:02
 2/57 anonim válasza:
90%

én sem pártolom az abortuszt...DE ha valaki olyan felelőtlen ,hogy nem védekezik együk fel 15-16 évesen és becsúszik a gyerek..noshát szerintem inkább vetesse el,minthogy az a gyerek intézetbe kerüljön..

mert ahhoz, h valaki el tudjun tartani egy gyereket a mai világban biztos háttérre van szüksége,egy 15-16 évesnek pedig nincs.Egy egyszerű asszonynak sincs..nemhogy egy tinilánynak, aki az életéről és a karrierjéről a gyerknevelés mellett le is mondhat..

2010. jan. 29. 17:05
 3/57 anonim ***** válasza:
66%
Téged amúgy miért zavar, hogy más hogyan éli a saját életét?? o_O
2010. jan. 29. 17:13
 4/57 A kérdező kommentje:

1. A karrier miért fontosabb, mint az emberi élet?

2. simán lehet karriert csinálni gyerekek mellett, nézd meg pl. Angelina Jolie-t vagy Sarh Jessica Parkert vagy Britney Spears-t. Ha pedig valaki 16 évesen szül, akkor 26 évesen elkezdhtei már építgetni a karrierjét, hiszen akkor már a gyermek 10 éves lesz

3. pénz-pénz-pénz: igen! a gyerek felnevése sok pénzbe kerül, valóban, de nem kell feltétlenül új ruhákat venni meg tápszert meg mindenből újat: ott vannak a szeretetszolgálatok, mindent be lehet szerezni ingyen a gyerkőc 6-7 éves koráig, amíg suliba nem megy.

4. 16 évesen miért kell szexelni?

5. miért nem használnak gumit a tizenévesek?

stb

2010. jan. 29. 17:13
 5/57 anonim ***** válasza:
92%

Egyetértek az előttem szólóval.Nem kellene mindenhol azt hallani a tiniknek,hogy minél korábban szexeljenek,mert szükségük van a tapasztalatokra.Ha nem védekeznek,vagy csak becsúszik a gyerek,akkor szerintem is az abortusz a megoldás.Nem vagyok abortuszpárti,és a veszélyekkel is egyetértek.De mennyivel lenne jobb a gyereknek,ha az anyja nem tudja eltartani,intézetbe vagy örökbe adja?

Az intézet semmivel sem jobb,mint ha az anya elhanyagolja.Az örökbefogadás pedig kétélű dolog.Ettől is lehet egész életre lelkiismeretfurdalása az anyának.Talán még nagobb is,mint az abortusz esetén.Tudja,hogy van valahol egy gyereke,de nem tudhatja meg,hogyan él,szeretik-e az új szülei stb.

A legtöbb esetben pedig,ha a gyerek már kamaszodik,akkor megakarja keresni az anyját,még akkor is,ha szereti a nevelőszüleit.Ezen a fórumon is elég sok ilyen problémáról lehet olvasni..Nagy lelkiteher egy kamasznak,hogy nem tudja megkérdezni a szülőanyját:Miért hagytál el?

Nem az abortuszt kellene tiltani,hanem ezt a felelőtlen szexelést abbahagyni,és nem biztatni rá az éretlen fiatalokat.Ezt eddig senki nem vállalta fel,bár szerintem már nem is lehet.

2010. jan. 29. 17:15
 6/57 anonim ***** válasza:
86%
Nem tudom hol élsz te ?A szeretetszolgálatok csak legfeljebb karácsonykor adnak valamit,de nem tartják el senki gyerekét!Nagyon sok rászoruló gyerek van az országban,és nem segít rajtuk senki.Nem cigányokról beszélek,hanem magyarokról.
2010. jan. 29. 17:18
 7/57 A kérdező kommentje:

Eléggé ismerem a magyar Caritas-t.

[link]

Rokonom innen szerzett kiságyat, ruhákat a gyermekének.

Másik kérdésre a válasz, hogy miért érdekel engem mások élete? Mert ember vagyok, és mert szörnyű látni, hogy mi folyik a mai világban, és az a legrosszabb, hogy nem tudok ellene tenni semmit.

Az örökbeadásnál pedig egy kérdés merül fel bennem:

örökbeadás vagy élet kioltás. A kisebbik rosszat választanám: az örökbeadást.

2010. jan. 29. 17:21
 8/57 anonim ***** válasza:
75%

Én pártolom a fogamzásgátlást, és azt, hogy egy lány legyen óvatos. De ha becsúszik egy nem kívánt terhesség, és a lány úgy dönt, pártolom az abortuszt is. Nézzük a tényeket: Egy abortusznak a lányra nézve lesznek káros hatásai, ez tény. De sose értettem, hogy miért kell azt mondani, hogy az abortusz az egy emberi élet kioltása. Ennyi erővel a sikeres fogamzásgátlás is az, nem? Mindkettőnek az lesz az eredménye, hogy az illető lány nem lesz terhes. Mi a különbség? Egy magzat az nem egy gondolkodó lény, és nem is tekinthető különálló élőlénynek, mert önállóan nem képes még megőrizni az életjelenségeit(nem egy 6 hónapoos magzatról, hanem egy olyanról beszélek, amit még abortusszal meg lehet szakítani, tehát nagyon korairól). Ráadásul a magzat ugye még a lány testének a részét képezi. A törvény meg kimondja, hogy a saját teste felett mindenki maga rendelkezik... Ha valaki vállalja az abortusz következményei magára nézve, akkor senki másnak nincs joga eldönteni, hogy megteheti, vagy sem, csakis az övé!

Erkölcsökkel meg nem érvelni! Józan ész kell, nem erkölcsök... Legtöbbször a kettő hasonlóra int, de előfordulnak eltérések, és ez most olyan... Az erkölcs csak annak jó, aki a józan észnek hiányában van. Akinek van esze, az tud jól dönteni mindenféle erény, erkölcs meg istennek való megfelelés nélkül is...

2010. jan. 29. 17:27
 9/57 A kérdező kommentje:

Az emberi élet a FOGANTATÁS PILLANATÁBAN KEZDŐDIK. Az óvszernél meg még nem jut el a fogantatás pillanatáig a pár, szóval ott még nincs élet. Ez a különbség fogamzásgátlás és abortusz között.

A többi fogamzásgátló módszernél pedig szintén azt kell ennél a kérdésnél figyelembe venni, hogy az élet megkezdődött-e már az anya méhében.

2010. jan. 29. 17:33
 10/57 anonim ***** válasza:
76%
16 évesen miért kell szexelni? Ezt megint csak nem más dolga eldönteni, hogy valaki mikor szexelhet. Akkor szexel, amikor magát elég érettnek tartja hozzá. A hangsúly azon van, hogy ő tartja magát elég érettnek, és nem te gondolod úgy, hogy itt az ideje. 16 éves különben sem túl korai már. Te úgy mikorra tartanád? Behatárolnád 18 éves korra, mintha valami káros szenvedély lenne, amit csak a felnőtteknek szabad, de nekik se ajánlott? Vagy csak egyszerűen házasság után engedélyeznéd a szexet, mint a régi időkben(amikor mellesleg 16 éves korban már rég férjnél voltak és szexeltek)? Miért kell ennyire szentfazéknak lenni, és mások dolgaiba beleszólni?
2010. jan. 29. 17:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!