Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért pártolják a tizenévesek ennyire az abortszt?
Nem tudom elhinni...
A tinik nincsenek tisztában azzal, hogyha valaki abortál egy magzatot,
annak lehet, hogy soha többet nem lehet gyermeke?
És egyáltalán hogy lehet azzal a gondolattal együttélni, hogy már
átesett valaki egy abortuszon?
Egy két idézet az Alfaszövetség honlapjáról:
"..az emberi élet a fogamzással kezdődik, s a legális terhesség-megszakítás súlyosan veszélyezteti a nő és jövendő magzata egészségét"
"Hogyan lehet, hogy a népesedési végveszélyben lévő Magyarország - s ma már Európa is - állami engedéllyel, egy állami szervezetrendszer keretében tömegével pusztítja jövendő állampolgárait?"
"...jutányos áron elpusztítja a család jövendő gyermekét?"
"Az abortusz esetében azonban nem személytelen kockázatról, hanem előre meghatározott egyedi élet szándékos kioltásáról van szó..."
"fogamzásgátlás hibáiból eredő "baleseteket""-az emberi élet baleset???
"miért gondolom, hogy a kérdező 30+, nő és megkeseredett, amiért kicsúszott az időből és már nem lehet gyermeke, erre meg ráment a kapcsolata?"
:-)
azért mert eddig csak ilyen nőket ismertél, akik 30-on felüliek és abortusz-ellenesek vagy mert egyszerűen rossz emberismerő vagy?
Nő vagyok, valóban, szerencsére még messze van a 30...
Kisbabával vagyok otthon&a férjem meg ebben a pillanatban ért haza, úh. megyek adok neki egy nagy puszit:)
"Több barátnőm is van, akit 16 évesen szült az anyukája, és tök jó fej csajok lettek, semmi negatív hatása nem volt az anyuka 16 éves korának. Páran már anyukák is közülük:)"
Nézd. Ez nagyon szép és jó, de az mikor volt? Férjnél volt? Mennyire is volt más a világ akkor? Szerinted ha ma egy 16 éves lány hazaállít azzal, hogy terhes, akkor röpdösni fognak örömükben a szülők? Illetve egy másik nagyon fontos tényező: A barátja a lánynak, szerinted majd azt fogja mondani, hogy "jaj, úgy örülök kicsim, majd együtt felneveljük!! :)))" ????
2010 van!!! Rettentő sokat változott a világ. Nekem se, sokaknak nem tetszik jó sok dolog ezzel a korral kapcsolatban, de ez van!! Utol kell érni a kort, vagy pedig mindenki furcsán fog rád nézni (mint itt is..).
Őszintén megmondom neked: Az ég egy adta világon SEMMI közöd és beleszólásod nincs mások életébe.
Szerintem gondold át. Nem azt mondom, hogy Juj, éljen az abortusz!, de ha tetszik, ha nem: szükség van rá. És inkább örülnél, hogy nincsen annyi hányatott sorsú, csak úgy világba szült gyerek. Képzeld, mikor nem volt abortusz, elég gyakran megesett, hogy valaki kipottyantotta a gyereket, és OTTHAGYTA, mert magát sem tudta eltartani, esetleg háza sem volt. Mit kezdene vele?? Ma is hányszor hallani a hírekben, hogy megpróbálták megölni a saját gyereküket? Szerintem humánusabb akkor már elvetetni, mikor még ki sem fejlődött, mintsem egy életképes babát magára hagyni és a halálba taszítani.
De mondom, akkor te ne vetesd el. Már nem vagy abban a korban, hogy gondot jelentsen egy gyerek felnevelése, valószínűleg neked nem csúszott be. Lehet, ha be is csúszott volna, fel tudtad volna nevelni, mert volt hozzá háttered, segítséged. Ez nincs meg mindenkinek, és nem kéne mások felett ítélkezni, hogy ezzel ő rosszat tett és bűnös. A saját lelkiismeretével pedig mindenki lerendezi a dolgokat (ami valószínűleg senkinek nem sikerült még eddig) és a kockázatot meg saját felelősségére vállalja, nem a tiédre.
ma 17:47
Szerintem ponthogy a kérdező egy 16-18 év közötti fialat kiscsaj, akit élete első hűdenagy szerelme felcsinált.
A családja és ismerősei mind az abortuszt javasolták neki, de ő a fene nagy erkölcsei vagy egy hit gyülekezetés majom tanácsára megtarotta a gyereket és elvetette magát a palimadárral.
Most azthiszi, hogy mivel nagyon boldogok kb 1-2 évvel később ez örökre így is marad, és ez csak megerősíti benne a tudatot, hogy mindenki hülye csak ő csenget, mert ő a sárga villamos.
Csak aztán nehogy az legyen, hogy pár év múlva:
1., rájön, hogy nem volt fiatal, depressziós lesz és elválnak, hogy kiélhesse magát
2., szül még 2 gyereket és apuci rájön, hogy a csinos 18 éves felesége egy 25 éves kövér, 3 gyereket terhességicsíkos kiégett nő, és lelép a francba keresni egy friss 18 évest.
Szeretném, ha nem így lenne, mert fogy a magyar és jó, hogy csinálnak magyarok gyerekt, de a statisztika ritákn hazudik.
Ha kokerók vagytok, akkor mindent visszavonok.
kokero - az mit jelent? bocsi, de nem vágom.
Esetleg nincs ékezeted és Kőkérő?:)
Nem, nem 18 évesen vettek el, és nem a gyerek miatt kérte meg a kezem a párom, pláne nem miatta vett feleségül.
Én nem tudom, honnan veszi a kérdező, hogy a tinik pártolják az abortuszt, vagy nem félnek tőle. Lehet, hogy sokan éretlenek még, de nagy részük nem ostoba. Két tucat buta gyerek miatt pedig nem kéne általánosítani. Az én korosztályomban (baráti körömben végképp)(most 18 körül) nemigen találkoztam olyannal, akinek eszébe jutott volna védekezés nélkül élni szexuális életet - ellenben annál inkább jellemző az idősebb férfiakra, ők azok akik a "majd időben kiveszem" dolgot komolyan képesek gondolni, mert nem fűlik a foguk az óvszerhez. Persze ez is egy általánosítás, és nyilván jórészükre nem igaz.
Mellesleg azt is át kéne gondolni, hogy lehet hogy egy élet elpusztítása kegyetlen dolog, de honnan tudod, hogy nem tényleg BALESET volt - gondolom arról már mindenki hallott, hogy az óvszer kiszakadt, gond volt tablettával, megerőszakoltak valakit. A statisztikák meg cikkek szépek és jók, csak arról nem szól a fáma hogy az abortuszok mennyi része származik a védekezés hiányából, és hányat kell baleset miatt elvégezni. NINCSEN olyan védekezési mód, ami mindenkinél, minden esetben 100% védelmet nyújtana. Ezek után pedig ő a hülye, ha történik valami és tizenévesen nem tudja vállalni a gyereket? Nem elég nagy gond neki az abortusz, még forduljunk is szerencsétlen ellen? Ja, hogy minek él szexuális életet ha nem tud vállalni egy gyereket? Azért mert hála istennek nem egy ilyen begyöpösödött családban nőtt fel, mert nem egy állat (micsoda ellentmondás) akinek az utódnemzés az elsődleges cél, mert ő még speciel nyitott a világra sok megkeseredett, depressziós felnőttel ellentétben és hajtja a felfedezés vágya. Mert biológiai szükséglet - ne nézzük már hülyének a természetet.
Óvszer kortól függetlenül szakadhat, tablettát bárki elfelejthet bevenni... csak középkorú pároknál nem gond megtartani a gyereket - hány gyermek fogan meg és születik meg anélkül, hogy tervezték volna? Na ez az, amiről nincs információ, ellentétben arról hogy hány tizenéves esik túl abortuszon.
Jobb, ha tőlem tudod, hogy az abortusz kockázataival MINDENKI tisztában van. Csak vannak, akiket nem érdekel.
Az abortuszról pedig: én sem pártolom. Nagyon nem. Csak meg kéne látni végre, hogy mindenkinek más a fontossági sorrend az életben, mindenki más elvek szerint nevelkedett - az,hogy SZERINTED az élet ettől vagy attól kezdődik, szép és jó, de nem vagy te a Jóisten hogy jogod legyen eldönteni, és más sem az - a saját gyerekedről dönthetsz, a saját testedről is. Máséról nem. Lehet ám világmegváltó abortuszellenes "kérdéseket" írni, csak baromira nem ér vele senki semmit - aki itt van, és ellenzi az abortuszt, miért nem vesz éppen óvszert hogy odaadja egy tininek? Miért nem küzdötök azért hogy ne legyen ilyen horribilis drága a fogamzásgátló tabletta és több tini engedhesse meg magának (gondolom ezt is ellenzitek)? Miért olyan nagy a szája mindenkinek ahelyett, hogy cselekedne?
Sajnálom, ha megbántottam bárkit, de nagyon-nagyon utálom amikor a magukat felnőttnek gondoló emberek ennyire általánosítanak és ostobának nézik a tiniket - ahelyett hogy segítenének nekik.
Én azt szűrtem le a fenti válaszokból+egyéb válaszokból a honlapon, hogy igenis pártolják a tinik az abortuszt, ezért tettem fel a kérdést.
Óvszer mindig legyen nálad, ha van, akkor nincs abortusz, csak kb. ennyiről szólna az egész. Egy csomag nem id drága.
Na és akiket megerőszakoltak? 12 vagy 13 évesen? Netalántán már 11évesen is? Tartsa meg a gyereket,aztán 12 éves fejjel "nevelje" fel? Az meg, hogy valaki ennyi meg annyi idősen él szexuális életet,azt hadd döntse már el ő saját maga. Ahogy mondták már előttem,hogy semelyik védekezési módszer nem véd 100%-osan! Akaratlanul is becsúszhat egy nem kívánt terhesség. Egy 18 évesnél is megtörténhet, aki már úgy gondolom elég érett a szexuális élethez, de mégse tudna felnevelni egy gyereket. Se anyagilag, se lelkileg nem felkészült.
Szerintem nem kéne beleszólni ebbe. Mindenki eldönti maga, hogy jól dönt-e,amikor elvállalja az abortuszt, vagy nem. Én sem pártolom az abortuszt, de úgy gondolom, hogy vannak olyan esetek, ahol sajnos végre kell hajtani.
Ez van,attól még,hogy itt "oltod" a tizenéveseket,attól még nem lesz kevesebb az abortuszok száma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!