Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért pártolják a tizenévesek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért pártolják a tizenévesek ennyire az abortszt?

Figyelt kérdés

Nem tudom elhinni...

A tinik nincsenek tisztában azzal, hogyha valaki abortál egy magzatot,

annak lehet, hogy soha többet nem lehet gyermeke?

És egyáltalán hogy lehet azzal a gondolattal együttélni, hogy már

átesett valaki egy abortuszon?

Egy két idézet az Alfaszövetség honlapjáról:

"..az emberi élet a fogamzással kezdődik, s a legális terhesség-megszakítás súlyosan veszélyezteti a nő és jövendő magzata egészségét"

"Hogyan lehet, hogy a népesedési végveszélyben lévő Magyarország - s ma már Európa is - állami engedéllyel, egy állami szervezetrendszer keretében tömegével pusztítja jövendő állampolgárait?"

"...jutányos áron elpusztítja a család jövendő gyermekét?"

"Az abortusz esetében azonban nem személytelen kockázatról, hanem előre meghatározott egyedi élet szándékos kioltásáról van szó..."

"fogamzásgátlás hibáiból eredő "baleseteket""-az emberi élet baleset???

2010. jan. 29. 16:59
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
77%

Jajj dekönnyű ítélkezni 1 25körülinek akinek ha becsúszna egy gyerek már simán megtartaná:/

15éves lány vagyok,7hetes terhes..Nem vetetem el,mert nem fogom megölni a saját gyerekem,az én életemnek meg már úgyis mindegy...Anyám nemsokára elvitet,lesz most egy tárgyalásunk,(nem pont ez miatt..)és megmondta hogymajd hakell könyörög,hogy minél hamarabb elvigyenek..Amióta terhes vagyok sajnos nagyonkevés mindent kívánok,amit tudja,hogy megennék elrakja előlem,leköcsögöz ha megtalálom,és eszek belőle..Az előbb akartam enni,és azt mondta ha merek enni abból amit most főzött elvágja a torkom..2hete 1tál gabonapelyhet eszek/nap kb..De nem érdekli..Egy k*rva,meg idióta meg stb vagyok szerinte.Ezt csak azért írtam le,mert amióta van a babatéma,mégjobban k*rváz meg stb..Mit gondolsz,mégha a babának megpróbálják az intézetbe majd megteremteni a fő feltételeket mellettem..Nekem baba nélkül is nem volt eléggé elb*szva az életem?:)Ha nem lenne most gyerek a hasamba 100000%,hogy megölném magam.Tudod van akinek nagyon nem könnyű az élete amúgyse,főleg nem egy gyerekkel..Úgyhogy nem kéne ítélkezni mások felett,mert nemtudhatod ők miért döntenek az abortusz mellett.

2010. jan. 29. 20:16
 32/57 anonim ***** válasza:
83%

Nem értem mi összefüggés van az abortusz meg a pasik száma között. Az is ugyanúgy lehet terhes, akinek utána nem lesz 10-20 pasija, hanem 1-2-3...

És igaza volt valakinek: boldog fogantatásnapot neked!XD

2010. jan. 29. 20:46
 33/57 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező: Találgathatunk itt, hogy miért is kérdezel ilyet, egyesek szerint neked van elbaszott életed, és így akarsz kompenzálni, mások szerint(pl én) csak egyszerűen egy szentfazék vagy, aki meg akarja váltani a világot a hülyeségeivel. Annyit tudok, hogy valami flúgod biztosan van, különben nem tetted volna föl a kérdést. Igazán elmondhatnád, hogy mi bajod van, és akkor nem kéne találgatni...
2010. jan. 29. 21:10
 34/57 anonim ***** válasza:
51%
nos, és miért pártolják annyira a megszakitásos " védekezést "?? és ha elszakad a gumi, miért nem vesznek be 72 orasat??
2010. jan. 29. 21:50
 35/57 anonim ***** válasza:
79%
De pont ezzel van a probléma, kedves utolsó, hogy közel sem csak azok kerülhetnek ilyen helyzetbe, akik soha nem védekeznek, hanem mindig a szerencsére bízzák! Egyik módszer sem 100%os.
2010. jan. 29. 22:29
 36/57 anonim ***** válasza:
20%
tudom. de ha vki rendesen védekezik, akkor kicsi az esély.
2010. jan. 29. 23:19
 37/57 anonim ***** válasza:
100%
de VAN. És a kérdező úgy összességében ítéli el az abortusz meg, hogy a tinik nincsenek ellene, nem pedig csak akik felelőtlenek. Aki meg felelőtlen (oké az ne szexeljen de ha már megtette akkor) azt mondom az megérdemli és vállalja a felelősséget végre a tetteiért és a rossz döntéseiért. De szeirntem másik oldalt meg pont hogy ilyeneknek nem való a gyerek, hiszen még ahhoz sem felnőtt, hogy védekezzen.
2010. jan. 29. 23:27
 38/57 anonim ***** válasza:
72%
hat, nem tudom. mindenki lehet olyan helyzetben, h nem tudja vallalni a gyereket. pl. ha kiszakad az óvszer, és nem hat a tabi, akkor megértem. akkor én is megtenném. mert akaratomon kivul történt. de ha nem védekezik vki sehogy, aztan meg csodalkozik, azt nem értem. :S
2010. jan. 29. 23:29
 39/57 anonim ***** válasza:
79%
Én is ezt mondom, semmi sem 100%. De akik meg nem védekeznek meg leszarják az egészet, azok nehogymár tönkretegyék egy "új" ember életét. Akkor inkább ne tegyék lehetővé, hogy megszülessen, vagyis vetessék el minél előbb vagy adják örökbe (de nem hiszem hogy sok lány főleg a ragaszkodó tinianyukák képesek lennének 9 hónap után odadobni valaki másnak). Vitás kérdés az biztos, mindenesetre, ha valaki okkal és nem hobbiszerűen csinálja, én egyáltalán nem ítélem el. Nem hiába van az a 3 hónap.
2010. jan. 29. 23:38
 40/57 anonim ***** válasza:
79%

Elnézést, milyen 72 órás tablettáról volt szó? Tudatnám veled ha már annyira okos vagy, hogy az is abortusznak számít.

Örülök hogy veletek még sosem történt meg hogy kiszakadt a gumi, nem hatott a tabletta mert elfelejtettétek bevenni vagy más gond volt, örüljetek neki hogy még sosem kerültetek ilyen helyzetbe. Innentől viszont nem kéne mások felett ítélkezni, mert lehet hogy baromi boldogok lesztek amiért nem veteti el és életben marad egy gyerek, csak egyrészt senkit sem érdekel hogy minek örültök és minek sem, másrészt az ő élete megy tönkre, nem a tiétek.

Azt se felejtsük el, hogy a természet is végez abortuszt. Amikor az anya teste nem alkalmas a gyermek kihordására, amikor élettel összeegyeztethetetlen rendellenességek állnak fönt, a terhesség magától megszakad, vagy életképtelen gyermek születik, aki egész életében csak agonizálni fog. De ha szerintetek egy élet megfelelő biztosításához, a gyerek felneveléséhez és boldogságához ennyi elég, akkor el vagytok tévedve - gondolom, Ti a nagyvilágba is megszülnétek a gyereket, 16 évesen, otthontalanul, kilátástalan helyzetben, úgy hogy az alapvető dolgokat nem tudjátok neki biztosítani, és esetleg még lelkileg sem vagytok annyira érettek és felelősségteljesek hogy fel tudjátok rendesen nevelni - mert a család is elfordult tőletek (mert ostobák és szentfazekak), iskolába nem járhattok, dolgozni nem dolgozhattok (ld. a fentebbi lány példája). Az, hogy valaki még ilyen helyzetben is annyira ragaszkodik a magzatához hogy nem veteti el, egy nagyon megható, szép és tiszteletre méltó dolog, de a másik lehetőséget sem kéne ennyire elítélni, mert ismétlem: még nem kerültetek abba a helyzetbe.

Voltatok már olyan helyen, ahol súlyos értelmi fogyatékos embereket gondoznak? Persze, hogy nem. Nos, az ő szüleik is (habár nem valószínű hogy pont tinik voltak) az abortusz ellen voltak, mondván, azért mert beteg, joga van az élethez, amit egyébként csak biológiai szempontból lehet annak nevezni, mert valójában szenvedés számukra. Az abortusz pedig ebben az esetben is abortusz lett volna, mint amikor egy felelőtlen tini esik teherbe. A vége szintén ugyanaz a kettőnek: szenvedés.

Maradjunk annyiban, hogy a felnőttek jórésze messze nem képes megérteni sem egy tini lelkivilágát, sem a helyzetét, pláne nem egy ilyen esetben, akármilyen okosak és érettek is. Az általánosítás pedig egyszerűen undorító - ha egy tini nem védekezik, nyilván a másik 100 sem. Visszatérve az óvszer árára, egy doboz (3 db) Durex 6-800 forint, 3 darab pedig már az első alkalommal is édeskevés, hát még később. Ha csak heti két dobozzal számolunk (ami még mindig nagyon kevés), az egy hónapban 5000 forint - ezt kell ahhoz mérni, hogy nincsen munkája, saját pénze, a szülei meg ki vannak akadva hogy mindig csak a pénzük kell neki. A fogamzásgátló tabletta még ennél is drágább, ráadásul komoly kockázatokkal jár.

Hogyan lehet együtt élni a gondolattal? Kérdezz meg valakit akinek már volt abortusza. A legtöbben túlélik. Meg van aki öngyilkos lesz. Meg van aki akkor lesz öngyilkos amikor megtudja hogy terhes, vagy amikor rájön hogy az alapvető feltételeket sem tudja biztosítani a gyereknek és ezzel 2 életet tett tönkre - mert a gyereknek joga van élni.

Szeretném megkérdezni: Ti honnan tudjátok, hogy az abortuszok hány százaléka származik a védekezés hiányából? Honnan gondoljátok, hogy 1000 tiniből csak 3 védekezik,a többinek meg csak szerencséje van - ott álltok az ajtó előtt és figyelitek előkerül-e az óvszer? Honnan gondoljátok hogy 25 fölött nem szakadhat ki az óvszer és mindig hat a tabletta? Miért gondoljátok humánusabbnak világra hozni egy gyereket a szenvedésért és a saját életeteket is tönkretenni, mint megszakítani egy néhány tucatnyi sejtes élőlény életét (ismétlem: a 72 órás tabletta is abortusz!)? Miért ítélkeztek ilyen könnyen mások felett amikor még nem voltatok a helyzetében?

2010. jan. 30. 12:28
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!