Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg rosszul reagáltam?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg rosszul reagáltam? Illetlenség volt?

Figyelt kérdés

A történet röviden:

Van egy barátnőm (23 éves), a párjával fél éve vannak együtt, 1 hónapja költöztek össze. Pár napja beültünk kávézni, és elmondta, hogy terhes. Meglepődtem, és finoman rákérdeztem, hogy lehet-e gratulálni, hiszen nem egy hosszú kapcsolatról van szó, tanul még a barátnőm, illetve hébe-hóba alkalmi diákmunkákat csinál. Így nem akartam azt, hogy elkezdek ujjongani, gratulálni, aztán pedig kiderül, hogy nem tartják meg, szóval nem akartam kellemetlen helyzetbe hozni. Mondta, hogy igen, megtartják, majd ezután gratuláltam, vele együtt örültem, és beszélgettünk a terhességről, a gyermekvállalásról úgy általában, az anyagiakról. Azonban a fülembe jutott, hogy a barátnőm más ismerősöknek azt mondta, hogy én milyen érzéketlen vagyok, hogy rákérdeztem, hogy örülni, gratulálni lehet-e, hogyan feltételezhettem, hogy nem tartják meg...?! Tényleg én reagáltam rosszul, vagy ő fújja fel a dolgot? Igazából én pont azt szerettem volna elkerülni, hogy kellemetlen legyen a szituáció, de ezek szerint mégis megsértődött..szerintetek tényleg illetlenség volt megkérdeznem tőle?

24/N

2014. jan. 30. 08:27
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

Szerintem annyira azért nem gáz, amit mondtál neki, ilyen kínos szituációk bárkivel előfordulhatnak. Ha a legjobb barátnőm ilyen körülmények között esne teherbe, simán kifejezhetném neki az aggodalmam, és nem bántódna meg, mert tudja, hogy szeretem, és támogatnám (és őszintén örülnék is neki).

Kevésbé jó barátnak viszont szerintem kapásból max. egy nagyon halvány "gratulálok"-ot tudtam volna kinyögni, és nem azért, mert érzéketlen vagyok, csak hasonló helyzetben én nem lennék boldog a terhesség tényétől, így ugye (mivel magunkból indulunk ki általában) nem is éreznék a hír kapcsán egyből akkora örömöt. Főleg akkor nem, ha a másik fél sem ujjongva meséli el.

25/N

2014. jan. 30. 13:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!